Quiz about Also a Mario Character
Quiz about Also a Mario Character

Also a Mario Character Trivia Quiz


Everyone knows Mario, the little Italian plumber who saves the princess and drives go-karts. But how much do you know about his friends and enemies? I will describe a character using a definition of their name and you tell me who it is.

A multiple-choice quiz by Joepetz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Media

Author
Joepetz
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,545
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
398
Awards
Top 20% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. China, by far, produces the most of this fruit at over 11 metric tons per year. This fruit is usually associated with the U.S. state of Georgia, but there is also a giant one in South Carolina. Which fruit is this that shares its name with Mario's usual damsel in distress? Hint

Peach
Grape
Cherry
Apple

2. This next character may be a close friend of Mario but he (and his species) share the same name with a Marvel Comics supervillain, a Swiss rock band and a character from "The Wind in the Willows." Who is this little guy? Hint

Yoshi
Toad
Wario
Shy Guy

3. Donald Duck's girlfriend knows the name of this next character. After all, they share the same name. Which character is this who also has the same name as a level of the Girl Scouts? Hint

Donna
Daisy
Brownie
Birdo

4. A little girl from "Monsters Inc." shares her name with a Mario character. Although the little girl isn't afraid of monsters, she may be afraid of this Mario sometimes ally, sometimes enemy because he is a ghost. Who is this spooky little guy?

Answer: (One Word)
5. These next Mario character is usually an enemy, which is strange because his name is sometimes used by Italian-Americans to mean friends or old acquaintances. Who I am talking about? Hint

Goomba
Lakitu
Koopa
Shy Guy

6. This next character shares his name with a popular jazz club in the San Francisco area. Although he probably won't be singing there very often seeing as how he can't speak. Which little green guy is this? Hint

Toad
Yoshi
Bowser
Bowser Jr,

7. This next guy often goes by his initials, which he shares with a popular fashion designer from New York City. Who is this character whom players go bananas over? Hint

DD
GA
CK
DK

8. To slap or strike or defeat decisively is how dictionary.com describes this verb. What word is this that gives its name to a Mario enemy that is made of stone and walks very slowly? Hint

Beat
Cream
Brutalize
Whomp

9. André-Marie knows the name of this next enemy. The French scientist gave his name to what standard unit that measures the flow of electricity? Hint

Bolt
Amp
Zapp
Buzz

10. This next enemy is a type of plant in the Mario games, but a species of fish in the real world. These fish love to bite and are primarily found in South America. Which enemy is this? Hint

Piranha Plant
Tuna Plant
Barracuda Plant
Amazee Dazee


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. China, by far, produces the most of this fruit at over 11 metric tons per year. This fruit is usually associated with the U.S. state of Georgia, but there is also a giant one in South Carolina. Which fruit is this that shares its name with Mario's usual damsel in distress?

Answer: Peach

The University of Oregon concluded that the fuzz on the peach is caused by the dominate gene. Nectarines, which are essentially smooth peaches, show the recessive.

Princess Peach is the oft-captured, implied love interest of Mario who is always in a different castle than the one Mario had just conquered.
2. This next character may be a close friend of Mario but he (and his species) share the same name with a Marvel Comics supervillain, a Swiss rock band and a character from "The Wind in the Willows." Who is this little guy?

Answer: Toad

Toads are servants to Princess Toadstool. They are species of anthropomorphized mushrooms. The leader of the toads is named Toad and he wears red spores on his mushroom cap.

Marvel supervillain Toad, alter-ego Mortimer Toynbee is from the X-Men series. The Swiss rock band Toad originated in Basel and are famous for their covers of popular songs. Mr. Toad is one of the main characters in "Wind and the Willows" written by Kenneth Grahame.
3. Donald Duck's girlfriend knows the name of this next character. After all, they share the same name. Which character is this who also has the same name as a level of the Girl Scouts?

Answer: Daisy

Princess Daisy, sometimes seen as Luigi's love interest, is the ruler of Sarasaland, although she most commonly is seen spin-off games outside her kingdom. Daisy Duck is Donald Duck's girlfriend who first appeared in 1937 under the name Donna. Daisies are the first level in the Girl Scouts.
4. A little girl from "Monsters Inc." shares her name with a Mario character. Although the little girl isn't afraid of monsters, she may be afraid of this Mario sometimes ally, sometimes enemy because he is a ghost. Who is this spooky little guy?

Answer: Boo

Boo is the given name of the little girl from Disney/Pixar's "Monsters Inc." Her real name is not known.

Depending on the game, Boo can be an ally or an enemy (or sometimes both in the same game like "Paper Mario.")
5. These next Mario character is usually an enemy, which is strange because his name is sometimes used by Italian-Americans to mean friends or old acquaintances. Who I am talking about?

Answer: Goomba

Goombas are the very first enemy Mario fought in his debut franchise game "Super Mario Bros."

Goomba or goombah, is an Americanized version of the Italian word cumpa. Sometimes, this word can be used derogatorily especially if said by non-Italians.
6. This next character shares his name with a popular jazz club in the San Francisco area. Although he probably won't be singing there very often seeing as how he can't speak. Which little green guy is this?

Answer: Yoshi

Yoshi's originally started as a Japanese restaurant when it was founded by Yoshie Akiba. However, it gained a great reputation for the jazz music that was featured there more than the food.

Yoshi is Mario's dinosaur friend who can be ridden to gain speed and advance to new areas.
7. This next guy often goes by his initials, which he shares with a popular fashion designer from New York City. Who is this character whom players go bananas over?

Answer: DK

Dk - or Donkey Kong - was one of Mario's first enemies when he would try to pummel Mario with barrels. Over time, it would appear that they have become friends and DK will help Mario sometimes. DK are the initials of Donna Karen, the fashion designer who has a company of the same name.
8. To slap or strike or defeat decisively is how dictionary.com describes this verb. What word is this that gives its name to a Mario enemy that is made of stone and walks very slowly?

Answer: Whomp

Whomp is an enemy similar to a thwomp, but are mobile. Whomp can also mean a loud, heavy blow or noise.
9. André-Marie knows the name of this next enemy. The French scientist gave his name to what standard unit that measures the flow of electricity?

Answer: Amp

Amps are little balls of electricity that stun Mario when he makes contact with them. André-Marie Ampere is considered to be the founder of classical electromagnetism science.
10. This next enemy is a type of plant in the Mario games, but a species of fish in the real world. These fish love to bite and are primarily found in South America. Which enemy is this?

Answer: Piranha Plant

Piranha plants most infamously attack Mario from the iconic green tubes. There are various types of piranha plants including fire and ice. Piranhas, the fish, are actually omnivorous despite having a reputation for meat.
Source: Author Joepetz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Quizzes with Nothing in Common:

Some of my quizzes that I like but don't belong to a particular series or group.

  1. The Art of Food Average
  2. Stockholm Syndrome Average
  3. A Cheese off the Old Block Average
  4. European Bridges Average
  5. Moral Ambiguity Suits You Average
  6. Jersey Shakespeare Easier
  7. Gerrymandering Terms Average
  8. American Religious Figures Average
  9. A Stranger Among Us Tough
  10. Also a Mario Character Easier
  11. Mermaids and Mermen Average
  12. Scenes from Victoria Falls Average

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us