FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hold that Ghost
Quiz about Hold that Ghost

Hold that Ghost! Trivia Quiz


This author quiz challenge is about ten haunted buildings and the ghosts within them. Big thanks to mpkitty for the title.

A multiple-choice quiz by ElusiveDream. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. The Unexplained
  8. »
  9. Ghosts

Author
ElusiveDream
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
369,233
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
383
- -
Question 1 of 10
1. Hotel Cismigiu is said to be haunted by the ghost of a girl who fell down an elevator shaft. In which country would I find this hotel? Hint


Question 2 of 10
2. Which hotel, located in Beijing, China, is said to be haunted by the ghost of a patron whose food was poisoned? Hint


Question 3 of 10
3. Which Egyptian palace is said to be haunted by the people who once lived there? Hint


Question 4 of 10
4. Located in Dublin, Ireland, which hotel is said to be haunted by the ghost of seven-year-old Mary Masters? Hint


Question 5 of 10
5. Which castle, located in Denmark, is said to be haunted by the Fourth Earl of Bothwell? Hint


Question 6 of 10
6. Which English palace is said to be haunted by the fifth wife of King Henry VIII? Hint


Question 7 of 10
7. Which Indonesian cemetery is said to be haunted by the ghosts of a pastor and a large black dog? Hint


Question 8 of 10
8. The Joelma Building in Sao Paulo, Brazil, is said to be haunted by people who died when the building caught fire in 1974.


Question 9 of 10
9. Where in Louisiana, USA, have visitors reported seeing the ghost of a slave girl named Chloe? Hint


Question 10 of 10
10. Which building, located in Ontario, Canada, is said to be haunted by a victim of the Titanic? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hotel Cismigiu is said to be haunted by the ghost of a girl who fell down an elevator shaft. In which country would I find this hotel?

Answer: Romania

Located in Bucharest, Romania, Hotel Cismigiu was built in 1914. It was used as a hotel until it closed in 1970. In the early 90s, it was re-opened as a student dormitory. During this time, a young girl died after falling down an elevator shaft. It's back to being used as a hotel now but visitors still say they've seen the girl's ghost wandering the corridors.
2. Which hotel, located in Beijing, China, is said to be haunted by the ghost of a patron whose food was poisoned?

Answer: Buma Inn

It's unknown exactly when the Buma Inn was built, but it's believed to be haunted by the angry ghost of a patron who roams the corridors at night in search of the chef who poisoned his food.
3. Which Egyptian palace is said to be haunted by the people who once lived there?

Answer: Baron Empain Palace

Baron Empain Palace was designed and built in the early 1900s. Police, tourists and guards have reported hearing voices and seeing the ghosts of the people who once lived there.
4. Located in Dublin, Ireland, which hotel is said to be haunted by the ghost of seven-year-old Mary Masters?

Answer: Shelbourne Hotel

Before the Shelbourne Hotel was built in 1824, there was once a row of houses where the hotel now stands. In one of these houses lived a little girl, Mary Masters. She died of cholera in 1791, and her ghost is said to haunt the hotel's rooms and corridors.
5. Which castle, located in Denmark, is said to be haunted by the Fourth Earl of Bothwell?

Answer: Dragsholm Castle

Located in Odsherred, Zealand, Denmark, Dragsholm Castle was built in 1215. It's believed to be haunted by James Hepburn, Fourth Earl of Bothwell, who's said to ride through the Palace gardens in a carriage.
6. Which English palace is said to be haunted by the fifth wife of King Henry VIII?

Answer: Hampton Court Palace

Hampton Court Palace was built in 1514 and in 1529 became the residence of King Henry VIII. In 1540, Henry married his fifth wife, Catherine Howard, however, a year later, the Queen became involved in a romantic relationship with one of the King's courtiers. When Henry learnt of his wife's infidelity, he immediately ordered her execution. Catherine was stripped of her title as Queen and sent to the Tower of London where she was beheaded in February 1542.

Visitors have reported seeing Catherine's ghost in a part of the Palace now known as the "Haunted Gallery". Some say they've also seen the ghost of Henry's third wife, Jane Seymour.
7. Which Indonesian cemetery is said to be haunted by the ghosts of a pastor and a large black dog?

Answer: Jeruk Purut Cemetery

Visitors to Jeruk Purut Cemetery in Jakarta, Indonesia, have reported seeing the ghost of a beheaded pastor, being followed by the ghost of a black dog. According to local belief, the pastor is searching for his grave. However, it's said the pastor was actually buried not in Jeruk Purut but in a different cemetery, Tanah Kusir.
8. The Joelma Building in Sao Paulo, Brazil, is said to be haunted by people who died when the building caught fire in 1974.

Answer: True

On February 1st, 1974, the Joelma Building, in Sao Paulo, Brazil, caught fire when an air-conditioning unit overheated. Thirteen people died after becoming trapped in an elevator while trying to escape. Their ghosts are said to have haunted the building ever since.
9. Where in Louisiana, USA, have visitors reported seeing the ghost of a slave girl named Chloe?

Answer: Myrtles Plantation

Myrtle's Plantation in Louisiana, USA, is said to be haunted by a slave girl named Chloe. According to local belief, Chloe poisoned a birthday cake which led to the deaths of her mistress and two children. As punishment, the other slaves hanged Chloe from a tree in the front garden.

Although there's no record of any of the Plantation's owners ever having slaves, many visitors have reported seeing Chloe's ghost.
10. Which building, located in Ontario, Canada, is said to be haunted by a victim of the Titanic?

Answer: Chateau Laurier

Built in the early 1900s, Chateau Laurier was commissioned by Charles Hays, the President of Canada's Grand Trunk Pacific Railway. In April 1912, Mr and Mrs Hays were on financial business in London but were anxious to return home to Canada in time for the hotel's opening. They had also received information that their daughter Louise was having trouble with her pregnancy.

They booked First Class tickets on Titanic, but their decision would cost Mr Hays his life. On April 15th, 1912, he and 1500 others perished when Titanic sank. His wife survived. The body of Charles was eventually recovered and he was buried in Mount Royal Cemetery, Montreal, Quebec, Canada, on May 8th, 1912.
Source: Author ElusiveDream

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us