FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Semper Fi Mac
Quiz about Semper Fi Mac

Semper Fi, Mac Trivia Quiz


US Marines in WWII often said this to one another. This quiz is about those young men who answered the call after Pearl Harbor.

A multiple-choice quiz by beterave. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. World War II
  8. »
  9. Pacific War

Author
beterave
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
318,342
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1214
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 69 (8/10), Guest 136 (5/10), Guest 71 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the ankle length rough-side-out combat boot called? Hint


Question 2 of 10
2. What was the Marine's combat uniform called? Hint


Question 3 of 10
3. What was the Marine's 782 gear? Hint


Question 4 of 10
4. What was a Marine who had been in the Corps for a while known as? Hint


Question 5 of 10
5. What was a Marine's enlistment called? Hint


Question 6 of 10
6. During WWII, what were the 'special forces' of the Marine Corps called? Hint


Question 7 of 10
7. In the Marine Corps, what is the Company Commander known as? Hint


Question 8 of 10
8. During WWII, Marines who had been overseas too long and were showing 'strange behavior' were said to have gone what? Hint


Question 9 of 10
9. What Naval rate is most respected by all Marine combat infantrymen? Hint


Question 10 of 10
10. During the war in the Pacific, what battlefield trophy did Marines covet the most? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 23 2024 : Guest 69: 8/10
May 31 2024 : Guest 136: 5/10
May 16 2024 : Guest 71: 9/10
May 14 2024 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the ankle length rough-side-out combat boot called?

Answer: the boondocker

The ankle length combat boot was called the boondocker. Regulations stated they were to be worn with the standard canvas leggings. More than often the leggings were discarded.
2. What was the Marine's combat uniform called?

Answer: dungarees

The green three pocket HBT combat uniforms were called dungarees. Its official numerical designation was P-1941.
3. What was the Marine's 782 gear?

Answer: his combat gear

A Marines 782 gear was all of his combat gear. The term comes from the equipment form numbered '782'.
4. What was a Marine who had been in the Corps for a while known as?

Answer: salty

A Marine who had been in the Corps for a while was usually refered to as salty. It was very possible to have been in for a while and not be squared away, seasoned or an NCO.
5. What was a Marine's enlistment called?

Answer: a hitch

Marines refered to his term of enlistment as a hitch. After a successful term following enlistment, you are entitled to wear a hash mark on the dress uniform.
6. During WWII, what were the 'special forces' of the Marine Corps called?

Answer: Raiders

The Marine Corps 'special forces' were called 'Raiders'. They were not popular with standard infantrymen or the brass. Yet they had their function and performed their given task with elan.
7. In the Marine Corps, what is the Company Commander known as?

Answer: the Skipper

Company Commanding officers were known as the Skipper. Company commanders were usually captains, hence the term.
8. During WWII, Marines who had been overseas too long and were showing 'strange behavior' were said to have gone what?

Answer: Asiatic

Marines who were acting 'strange', were said to have gone Asiatic. This included talking to himself,his rifle, or unseen enemies. It could also mean long peroids of stoic silence, wearing very little clothing and the absence of Western behavior. It seldom ever implied any type of mental disorder. Or maybe it should have...
9. What Naval rate is most respected by all Marine combat infantrymen?

Answer: Corpsman

Naval Corpsmen are highly respected in the Corps. Many of them were the last face a wounded Marine saw before he was evacuated or died. They trained beside Marines before battle and shared the same hardships and risk without carrying a weapon. Many were awarded The Medal.
10. During the war in the Pacific, what battlefield trophy did Marines covet the most?

Answer: samurai swords

Almost every combat infantry Marine wanted a genuine samurai sword. They were great conversation pieces and made excellent trade bait. Japanese pistols were notoriusly inaccurate and unreliable, but they ran a close second as a battlefield trophy.
Source: Author beterave

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us