FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Last Mimzy
Quiz about The Last Mimzy

The Last Mimzy Trivia Quiz


Directed by Robert Shaye, this 2007 movie is taglined, "The future is trying to tell us something."

A multiple-choice quiz by myrab51. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. L
  8. »
  9. La - Lh Movies

Author
myrab51
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
265,479
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
388
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. This movie is loosely based on which written story? Hint


Question 2 of 10
2. We begin in a classroom setting in the future, where there is a story being told. Where is this classroom located? Hint


Question 3 of 10
3. Noah and Emma are on vacation when they discover the box containing Mimzy and other items. How do they discover the box? Hint


Question 4 of 10
4. What happens to the children as they play with the found items? Hint


Question 5 of 10
5. Noah's teacher, Larry, has dreams into the future. Larry's girlfriend, Naomi, also has a talent. What did she study in Nepal that she later practises on the children? Hint


Question 6 of 10
6. Noah learns how to manipulate sound frequencies. For the school science fair, he uses this to communicate with other creatures and causes them to build a small but strong bridge. What type of creature are they? Hint


Question 7 of 10
7. What does Noah do that causes his entire family to be picked up by National Security? Hint


Question 8 of 10
8. While in custody, Emma begins to explain her relationship with Mimzy. Mimzy is taken away to be examined. What is discovered about Mimzy? Hint


Question 9 of 10
9. The FBI believe Emma. They begin searching for pure DNA to send.


Question 10 of 10
10. Larry and Naomi reunite with the kids. They get them back to the beach house where they assemble the needed items to send Mimzy home. How does it all work out? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This movie is loosely based on which written story?

Answer: Mimsy Were the Borogoves

It was written by Lewis Padgett, under the pseudonym Henry Kuttner and his wife Catherine Lucille Moore. It is also included in a collection of short stories called, "The Best of Henry Kuttner". Note the spelling difference. The book spelling is Mimsy, where as the movie version has been changed.
2. We begin in a classroom setting in the future, where there is a story being told. Where is this classroom located?

Answer: In a prairie full of yellow flowers

The story then goes back to introduce us to Noah and Emma Wilder. Noah and Emma are played by Chris O'Neil and Rhiannon Leigh Wryn. Although this was a debut role for Chris, Rhiannon played in "Hulk" and an episode of "The King of Queens".
3. Noah and Emma are on vacation when they discover the box containing Mimzy and other items. How do they discover the box?

Answer: It has been washed up on the shore.

The box contains a green pulsing crystal, geodes, a shell, an odd looking mass and a stuffed rabbit. They decide to hide the items and keep them their secret.
4. What happens to the children as they play with the found items?

Answer: They develop increased intelligence.

Emma finds she is able to communicate with the stuffed rabbit, Mimzy. Mimzy begins instructing Emma on how to do various things. After just a few minutes she is able to make the geodes spin in the air. Noah begins to draw mandalas and exhibits a marked improvement in science.
5. Noah's teacher, Larry, has dreams into the future. Larry's girlfriend, Naomi, also has a talent. What did she study in Nepal that she later practises on the children?

Answer: Palm reading

Naomi reads Noah's palm and finds nothing unusual. When she reads Emma's palm, she explains to Mrs. Wilder that Emma is marked. Mrs. Wilder becomes rather uncomfortable and tells Larry and Naomi to leave.
6. Noah learns how to manipulate sound frequencies. For the school science fair, he uses this to communicate with other creatures and causes them to build a small but strong bridge. What type of creature are they?

Answer: Spiders

Noah uses the shell from the box to communicate with the spiders using sound frequencies. Noah manipulates the spiders to build a web that forms a bridge.
7. What does Noah do that causes his entire family to be picked up by National Security?

Answer: He causes the entire Pacific Northwest to have a power black-out.

Noah continues to build on his experiments with the items they discovered on the beach. Some of the items begin to merge causing a wide spread black-out. The FBI eventually traces back to the Wilder home as the source.
8. While in custody, Emma begins to explain her relationship with Mimzy. Mimzy is taken away to be examined. What is discovered about Mimzy?

Answer: Mimzy is packed full of nanotechnology.

Mimzy turns out being slap full of technology and advanced artificial life. The little bunny even has an Intel inside. Emma relays that Mimzy, sent from the future, needs pure DNA from this century to stop an ecological disaster.
9. The FBI believe Emma. They begin searching for pure DNA to send.

Answer: False

They don't believe poor little Emma. She and Noah break out using their gifts. She takes back Mimzy. While they are on the run, Emma cries and a DNA filled tear lands on Mimzy's belly.
10. Larry and Naomi reunite with the kids. They get them back to the beach house where they assemble the needed items to send Mimzy home. How does it all work out?

Answer: Mimzy makes it home and the DNA works.

Emma's DNA is able to preserve human DNA of the future. She is considered to be the mother of future generations.
Source: Author myrab51

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Leap Year Average
2. Classic Hitchcock 'The Lady Vanishes' Average
3. The Lady Eve Average
4. The Last Song Average
5. Lady Bird Average
6. 'The Legend Of Zorro' - The Ultimate Average
7. "Lady Vengeance" - Part 2 Average
8. The Last King of Scotland Average
9. The Lego Movie Average
10. Leon Average
11. Ladder 49 Average
12. Leprechaun Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us