FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 58
Quiz about 1960s Australian Top 50 Songs Vol 58

1960s Australian Top 50 Songs Vol. 58 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between May 25th and June 15th 1963.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1960s Music
  8. »
  9. 1960s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
424,612
Updated
Jul 07 26
# Qns
15
Difficulty
New Game
Avg Score
13 / 15
Plays
7
Last 3 plays: lethisen250582 (15/15), CardoQ (15/15), martin_cube (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Danger"  
  Dion
2. "Still"  
  Connie Francis
3. "Birdland"  
  Mel Torme
4. "This Little Girl"  
  Patti Page
5. "It's My Party"  
  Digger Revell and The Denvermen
6. "I'm Movin' On"  
  Chubby Checker
7. "Da Doo Ron Ron (When He Walked Me Home)"  
  Lesley Gore
8. "If My Pillow Could Talk"  
  Matt Lucas
9. "Building Castles In The Air"  
  Bill Anderson
10. "Move Baby Move"  
  Patsy Cline
11. "Gravy Waltz"  
  Johnny O'Keefe
12. "Four Corners Theme (Lost Patrol)"  
  Vic Dana
13. "I Wish I Were A Princess"  
  Little Peggy March
14. "Sweet Dreams (Of You)"  
  The John Barry Seven
15. "Say Wonderful Things"  
  The Crystals





Select each answer

1. "Danger"
2. "Still"
3. "Birdland"
4. "This Little Girl"
5. "It's My Party"
6. "I'm Movin' On"
7. "Da Doo Ron Ron (When He Walked Me Home)"
8. "If My Pillow Could Talk"
9. "Building Castles In The Air"
10. "Move Baby Move"
11. "Gravy Waltz"
12. "Four Corners Theme (Lost Patrol)"
13. "I Wish I Were A Princess"
14. "Sweet Dreams (Of You)"
15. "Say Wonderful Things"

Most Recent Scores
Today : lethisen250582: 15/15
Today : CardoQ: 15/15
Today : martin_cube: 15/15
Today : xchasbox: 13/15
Today : bernie73: 2/15
Today : cardsfan_027: 15/15
Today : kstyle53: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Danger"

Answer: Vic Dana

"Danger" from Vic Dana debuted in the Australian Singles Chart on May 25th 1963.

The highest Australian chart peak was 39.
2. "Still"

Answer: Bill Anderson

"Still" from Bill Anderson debuted in the Australian Singles Chart on June 1st 1963.

The highest Australian chart peak was 32.

Highest worldwide peak was eight (New Zealand and United States).

Album: "Still" (1963).
3. "Birdland"

Answer: Chubby Checker

"Birdland" from Chubby Checker debuted in the Australian Singles Chart on June 1st 1963.

The highest Australian chart peak was 33.

Highest worldwide peak was 12 (United States).

Album: "Beach Party" (1963).
4. "This Little Girl"

Answer: Dion

"This Little Girl" from Dion debuted in the Australian Singles Chart on June 1st 1963.

The highest Australian chart peak was 37.

Highest worldwide peak was 21 (United States).

Album: "Donna The Prima Donna" (1963).
5. "It's My Party"

Answer: Lesley Gore

"It's My Party" from Lesley Gore debuted in the Australian Singles Chart on June 1st 1963.

The highest Australian chart peak was one (One week).

The song peaked at number one in:
Australia
Canada
New Zealand
United States.

Grammy nomination:
Best Rock and Roll Recording - 1964.

Lesley Gore's debut single.

Album: "I'll Cry If I Want To" (1963).
6. "I'm Movin' On"

Answer: Matt Lucas

"I'm Movin' On" from Matt Lucas debuted in the Australian Singles Chart on June 1st 1963.

The highest Australian chart peak was 32.
7. "Da Doo Ron Ron (When He Walked Me Home)"

Answer: The Crystals

"Da Doo Ron Ron (When He Walked Me Home)" from The Crystals debuted in the Australian Singles Chart on June 1st 1963.

The highest Australian chart peak was 30.

Highest worldwide peak was two (South Africa).
8. "If My Pillow Could Talk"

Answer: Connie Francis

"If My Pillow Could Talk" from Connie Francis debuted in the Australian Singles Chart on June 8th 1963.

The highest Australian chart peak was 30.

Highest worldwide peak was 21 (Canada).
9. "Building Castles In The Air"

Answer: Digger Revell and The Denvermen

"Building Castles In The Air" from Digger Revell and The Denvermen debuted in the Australian Singles Chart on June 8th 1963.

The highest Australian chart peak was 47.
10. "Move Baby Move"

Answer: Johnny O'Keefe

"Move Baby Move" from Johnny O'Keefe debuted in the Australian Singles Chart on June 8th 1963.

The highest Australian chart peak was one (Two weeks).
11. "Gravy Waltz"

Answer: Mel Torme

"Gravy Waltz" from Mel Torme debuted in the Australian Singles Chart on June 8th 1963.

The highest Australian chart peak was 48.
12. "Four Corners Theme (Lost Patrol)"

Answer: The John Barry Seven

"Four Corners Theme (Lost Patrol)" from The John Barry Seven debuted in the Australian Singles Chart on June 8th 1963.

The highest Australian chart peak was 31.
13. "I Wish I Were A Princess"

Answer: Little Peggy March

"I Wish I Were A Princess" from Little Peggy March debuted in the Australian Singles Chart on June 15th 1963.

The highest Australian chart peak was 49.

Highest worldwide peak was 32 (United States).

Album: "I Will Follow Him" (1963).
14. "Sweet Dreams (Of You)"

Answer: Patsy Cline

"Sweet Dreams (Of You)" from Patsy Cline debuted in the Australian Singles Chart on June 15th 1963.

The highest Australian chart peak was 36.

Highest worldwide peak was 32 (Canada).

Album: "The Patsy Cline Story" (1963).
15. "Say Wonderful Things"

Answer: Patti Page

"Say Wonderful Things" from Patti Page debuted in the Australian Singles Chart on June 15th 1963.

The highest Australian chart peak was 27.

Album: "Say Wonderful Things" (1963).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/7/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us