Quiz about Castle of Glass
Quiz about Castle of Glass

Castle of Glass Trivia Quiz


A quiz about the song by Linkin Park, "Castle of Glass". Are you ready?

A multiple-choice quiz by Aditya11. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Linkin Park

Author
Aditya11
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
358,462
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
201
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which of the following video games is "Castle of Glass" featured? Hint

"Transformers 3"
"A Thousand Suns"
"Meteora"
"Medal of Honor: Warfighter"

2. In the official video of "Castle of Glass", who says the quote written at the end of the video? Hint

George Bush
Winston Churchill
Barack Obama
Abraham Lincoln

3. How many people are walking towards the sunlight in the end of the music video? Hint

Five
Six
Four
Seven

4. Complete the lyrics: "Cause I am only crack in this castle of glass, hardly anything else ______________." Hint

You need to be
For you to see
I need to be
To fight for

5. The child in the music video grows up to give the fateful news to the girl in the end.

True
False

6. Which singer gives the lead vocals for this song? Hint

Mike Shinoda
Brad Delson
Joe Hahn
Chester Bennington

7. Who says the starting lines of the song? Hint

Dave Farrell
Chester Bennington
Mike Shinoda
Rob Bourdon

8. "Castle of Glass" was nominated for "Best Song in a Game" award at the 2012 Spike Video Game Awards.

True
False

9. The single released prior to "Castle of Glass" was "Burn It Down".

True
False

10. "Castle of Glass" was recorded at NRG Recording Studios.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which of the following video games is "Castle of Glass" featured?

Answer: "Medal of Honor: Warfighter"

"Castle of Glass" is featured in "Medal of Honor: Warfighter" a game developed by Danger Close Games and published by EA games. This song is also featured in the Linkin Park album "Living Things".
2. In the official video of "Castle of Glass", who says the quote written at the end of the video?

Answer: Winston Churchill

The quote is "All great things are simple, and many can be expressed in single words: Freedom, Justice, Honor, Duty, Mercy, Hope".
3. How many people are walking towards the sunlight in the end of the music video?

Answer: Six

If you see between the two people on the left side you may spot the sixth person walking ahead of them.
4. Complete the lyrics: "Cause I am only crack in this castle of glass, hardly anything else ______________."

Answer: I need to be

In most of the song the lines "Cause I am only a crack in this castle of glass, hardly anything there for you to see" is said but in the second last stanza the lines "Cause I am only crack in this castle of glass, hardly anything else I need to be" are said.
5. The child in the music video grows up to give the fateful news to the girl in the end.

Answer: True

The news are believed to be of the death of the father of the boy in the start and of the girl in the end.
6. Which singer gives the lead vocals for this song?

Answer: Chester Bennington

Mike Shinoda is also a singer, Joe Hahn is the keyboardist, and Brad Delson is the lead guitarist.
7. Who says the starting lines of the song?

Answer: Mike Shinoda

Chester Bennington is a singer, Rob Bourdon is on the drums, and Dave Farrell is on the bass guitars.
8. "Castle of Glass" was nominated for "Best Song in a Game" award at the 2012 Spike Video Game Awards.

Answer: True

"Castle of Glass" was nominated but the award was won by "Cities" by Beck, in the game "Sound Shapes".
9. The single released prior to "Castle of Glass" was "Burn It Down".

Answer: True

It is the second song in the album "Living Things". This song was released after the song "Burn it Down" in the album.
10. "Castle of Glass" was recorded at NRG Recording Studios.

Answer: True

Castle of Glass was recorded at the NRG Recording Studios and it was produced by the singer of the band Mike Shinoda and Rick Rubin.
Source: Author Aditya11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 71: 3/10
Dec 28 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us