Quiz about Minutes To Midnight
Quiz about Minutes To Midnight

Minutes To Midnight Trivia Quiz


This is a quiz on Linkin Park's 2007 album, "Minutes to Midnight".

A multiple-choice quiz by triviadude12. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Linkin Park

Author
triviadude12
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
264,024
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1690
Last 3 plays: Guest 71 (4/10), Guest 174 (8/10), Guest 98 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these is not a song in "Minutes to Midnight"? Hint

Shadow of The Day
Hands Held High
Valentine's Day
Numb

2. Complete the lyrics: So let mercy come, _________, what I've done. Hint

and wipe away
and wash away
and clean away
and take away

3. In which two "Minutes to Midnight" songs is Mike Shinoda the lead singer? Hint

"The Little Things Give You Away" and "Given Up"
"Given Up" and "In Pieces"
"Hands Held High" and "In Between"
"Faint" and "Figure .09"

4. From which song are the following lyrics taken: "When my time comes forget the wrong that I've done, help me leave behind some, reasons to be missed"? Hint

In Between
No More Sorrow
Leave Out All The Rest
Given Up

5. "Minutes to Midnight" was produced by Chester Bennington and Mike Shinoda.

True
False

6. Which band member plays the most instruments? Hint

Chester Bennington
Mike Shinoda
Dave Farrell
Brad Delson

7. What song has no lyrics? Hint

Wake
In Pieces
Bleed It Out
Valentine's Day

8. Fill in the blanks: I close both locks below the window, ____________. Hint

in cards and flowers on your window
sometimes solutions aren't so simple
I close both blinds and turn away
sometimes goodbye's the only way

9. "What I've Done" talks about the errors as a community we've committed and how we ruined the earth instead of making it better.

True
False

10. The front picture of the album is from the video clip of what song? Hint

What I've Done
The Little Things Give You Away
Given Up
In Between


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these is not a song in "Minutes to Midnight"?

Answer: Numb

"Numb" is found in Linkin Park's second album: "Meteora".
2. Complete the lyrics: So let mercy come, _________, what I've done.

Answer: and wash away

This is from the song: "What I've Done". "What I've Done" was filmed in Salton Sea.
3. In which two "Minutes to Midnight" songs is Mike Shinoda the lead singer?

Answer: "Hands Held High" and "In Between"

Mike Shinoda does rap in "Faint" and "Figure .09", but the songs aren't in "Minutes to Midnight".
4. From which song are the following lyrics taken: "When my time comes forget the wrong that I've done, help me leave behind some, reasons to be missed"?

Answer: Leave Out All The Rest

"Leave Out All The Rest" is the third track in this album and talks about people's mistakes and forgiveness.
5. "Minutes to Midnight" was produced by Chester Bennington and Mike Shinoda.

Answer: False

"Minutes To Midnight" was produced by Rick Rubin and Mike Shinoda. In "LPTV" episode 11: Linkin Park talk about a new recording studio and whole new music adaptations. "LPTV" is a special channel that airs on Linkin Park's official website and also on Linkin Park's youtube account. They often show clips of the band producing music or just fooling around.
6. Which band member plays the most instruments?

Answer: Dave Farrell

"Dave Farrell has studied and plays the bass guitar, electric guitar, cello and violin" (Wikipedia). He has also been known to play an upright bass at some concerts.
7. What song has no lyrics?

Answer: Wake

"This short song was created near the end of the album writing process. The dual-meaning of the word "wake" seemed an appropriate introduction to the record". ("Minutes To Midnight" Lyric Book)
8. Fill in the blanks: I close both locks below the window, ____________.

Answer: I close both blinds and turn away

This is from Linkin Park's third single from "Minutes To Midnight": "Shadow of The Day". The song talks about having to move on despite your friends' opinions.
9. "What I've Done" talks about the errors as a community we've committed and how we ruined the earth instead of making it better.

Answer: True

This song was the last song written in "Minutes To Midnight". "What I've Done" hit number one in the U.S and Number two in Australia.
10. The front picture of the album is from the video clip of what song?

Answer: What I've Done

The picture shows all six band members looking at Salton Sea from a steep hill. In "LPTV" episode 12, Chester explains how this setting was the ideal place to make this video clip.
Source: Author triviadude12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 05 2023 : Guest 174: 8/10
Dec 28 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 101: 10/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us