FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sounds Of The 60s Rewound Part 52
Quiz about Sounds Of The 60s Rewound Part 52

Sounds Of The 60s Rewound Part 52 Quiz


"Sounds Of The 60s" is a venerable BBC Radio 2 show that features music from the golden era of pop in the 1960s. Match these songs, some better known than others, from the show broadcast on May 9th 2026, to the performers.

A matching quiz by darksplash. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1960s Music
  8. »
  9. Sounds Of The Sixties Rewound

Author
darksplash
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,842
Updated
Oct 14 26
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
61
Last 3 plays: Jaydel (13/15), Guest 8 (6/15), scottm (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Leader Of The Pack"   
  The Merseybeats
2. "Handy Man"   
  Jerry Lordan
3. "Get Ready"  
  Dinah Washington
4. "For Your Love"   
  The Shangri-Las
5. "Stuck On You"   
  The Mamas & the Papas
6. "Summer Nights"  
  Cliff Bennett & the Rebel Rousers
7. "I Think Of You"  
  The Jimi Hendrix Experience
8. "I've Been A Bad Bad Boy"   
  The Temptations
9. "Purple Haze"   
  Elvis Presley
10. "Who Would Be Bluer"   
  Jimmy Jones
11. "I Saw Her Again"   
  Marianne Faithfull
12. "Secret Love"   
  Donovan
13. "Got To Get You Into My Life"   
  Paul Jones
14. "September In The Rain"   
  Kathy Kirby
15. "Sunshine Superman"  
  The Yardbirds





Select each answer

1. "Leader Of The Pack"
2. "Handy Man"
3. "Get Ready"
4. "For Your Love"
5. "Stuck On You"
6. "Summer Nights"
7. "I Think Of You"
8. "I've Been A Bad Bad Boy"
9. "Purple Haze"
10. "Who Would Be Bluer"
11. "I Saw Her Again"
12. "Secret Love"
13. "Got To Get You Into My Life"
14. "September In The Rain"
15. "Sunshine Superman"

Most Recent Scores
Today : Jaydel: 13/15
Today : Guest 8: 6/15
Today : scottm: 15/15
Today : Guest 98: 4/15
Today : mac4293: 8/15
Today : CardoQ: 15/15
Today : hosertodd: 15/15
Today : awr1051: 15/15
Today : Guest 97: 4/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Leader Of The Pack"

Answer: The Shangri-Las

In 1964, The Shangri-Las took "Leader Of The Pack" to number one in the US and number three in the UK - despite it having been banned by some British broadcasters.
2. "Handy Man"

Answer: Jimmy Jones

The first recording of "Handy Man" was by The Sparks of Rhythm in 1959 and the following year Jimmy Jones took an altered version to number two on the Hot 100. The song was written by Jones and Otis Blackwell.

Del Shannon and James Taylor also covered the song, with Taylor taking it to number four on the Hot 100 and number one in Canada.

Now, Harry Chapin wrote a song called "Odd Job Man" but that theme should not be confused with the Jimmy Jones song - although in both the hero got the girl.
3. "Get Ready"

Answer: The Temptations

Smokey Robinson wrote "Get Ready" for The Temptations, and while it hit the top of the R&B charts, but just number 29 on the Hot 100. It also made number 32 in Canada and number ten in the UK.

Through the sixties The Temptations were one of Motown's best selling male groups.
4. "For Your Love"

Answer: The Yardbirds

Graham Gouldman (of quizzes passim) wrote "For Your Love" and it was a little different from other Yardbirds songs.

Drummer Jim McCarty told songfacts.com: 'For Your Love' was an interesting song, it had an interesting chord sequence, very moody, very powerful. And the fact that it stopped in the middle and went into a different time signature, we liked that, that was interesting. Quite different, really, from all the bluesy stuff that we'd been playing up till then. But somehow we liked it. It was original and different."

In 1965 the song made number three in the UK and number six on the Hot 100.
5. "Stuck On You"

Answer: Elvis Presley

It is hard to ignore the King in a quiz about 60s music. In that decade he hit the top 40 of the Hot 100 with 38 releases, eight of which reached the top.

In 1960, "Stuck On You" was his first chart-topper of the decade. It also reached the top in Canada and Australia and was a number three in the UK
The 'Elvis History Blog' noted that RCA Records planned to press one million copies of the song before it was recorded, so sure were they it would be a hit.

It went on to say: "In 1960 such a circumstance in the recording industry was unheard of. Up until then, when recording companies released single disks - even by the most popular artists - success depended on two factors. First, getting radio stations to play the single on the air, and second, hoping the tune caught on with the public. With Elvis' first single release of 1960, RCA simply assumed both would happen and prepared to manufacture a million copies."
6. "Summer Nights"

Answer: Marianne Faithfull

In 1965, "Summer Nights" reached number ten in the UK and number 24 on the Hot 100.

At that time, Faithfull had been in the middle of a relationship with Mick Jagger. They were to break up in 1970, but remained friends.
7. "I Think Of You"

Answer: The Merseybeats

In 1964, "I Think Of You was a UK" number five for The Merseybeats.

The Merseybeats got together in 1960 and were contemporaries of The Beatles and Gerry & The Pacemakers on the Cavern Club scene.

Their run was over by 1965, but various iterations with original members continued for many years.
8. "I've Been A Bad Bad Boy"

Answer: Paul Jones

Paul Jones had been lead singer of Manfred Mann and the solo single "I've Been A Bad Bad Boy" reached number four in the UK.

Jones recorded regularly thereafter, but never matched the success of "I've Been A Bad Bad Boy".
9. "Purple Haze"

Answer: The Jimi Hendrix Experience

In 1967, The Jimi Hendrix Experience reached number three in the UK with "Purple Haze". It struggled to number 65 on the Hot 100. Hendrix claimed the song came to him in a dream, and denied that drugs had anything to do with its creation.

Hendrix had five singles reach the top 30 in the UK.

In a 2023 feature "The 250 Greatest Guitarists Of All Time", Rolling Stone magazine placed Hendrix at number one.
10. "Who Would Be Bluer"

Answer: Jerry Lordan

In 1960 "Who Would Be Bluer" was a UK number 16 for English singer Jerry Lordan.

Although he had several releases in his own name, he turned to full-time songwriting, contributing several hits for The Shadows.
11. "I Saw Her Again"

Answer: The Mamas & the Papas

So, what was the motive behind John Phillips writing "I Saw Her Again" - a song about an affair between his wife Michelle and Denny Doherty?

Imagine, if you will, The Mamas & the Papas being required to sing about their own incestuous affairs. (As songfacts.com noted, Fleetwood Mac were to have similar tensions during their recording of the "Rumours" album.)

And let's not forget that John Prine wrote "Speed of the Sound of Loneliness" about his faltering relationship with his second wife Rachel Peer. If you turn to a certain internet video music site, you can find a video of Peer playing bass and singing harmonies on that song.

In 1966 "I Saw Her Again" was a US number five and UK number 11.
12. "Secret Love"

Answer: Kathy Kirby

"Secret Love" was originally a Doris Day song in the 1953 movie "Calamity Jane". The single topped the US charts. In 1963, the Kathy Kirby cover reached number four in the UK and number two in Australia.

Kathy Kirby was one of the highest paid British female entertainers of the 1960s and was known as the "Golden Girl of Pop". Despite that and despite several TV series she hosted, her career faded among personal difficulties.
13. "Got To Get You Into My Life"

Answer: Cliff Bennett & the Rebel Rousers

Paul McCartney wrote "Got To Get You Into My Life" and has admitted it was about cannabis, or as Americans call the drug, marijuana. It has been well noted that Bob Dylan introduced The Beatles to marijuana in August 1964.

In 1966, The Beatles had this as a song in the album "Revolver". It was not released as a single until 1976.

Cliff Bennett & the Rebel Rousers had opened for The Beatles on European tours and released the song as a single in 1967 and it reached number six in the UK. Macca produced the recording session.
14. "September In The Rain"

Answer: Dinah Washington

"September In The Rain" first appeared in the 1937 movie "Melody for Two".

In 1961, Dinah Washington released it as a single and it reached number 23 on the Hot 100. Washington first recorded in 1947 and was regarded a one of the finest black jazz singers of her era.
15. "Sunshine Superman"

Answer: Donovan

"Sunshine Superman" gave Donovan Leitch his first number one on the Hot 100. It reached number two in the UK. The song was written about Donovan's ex-girlfriend and future wife Linda Lawrence.

In an interview with 'Mojo' magazine in 2011, Donovan said: "It's not a normal love song. On the face of it, the song is about being with Linda again. But sunshine is a nickname for acid. The Superman is the person capable of entering higher states because it's not easy to go into the fourth dimension and see the matrix of the universe in which everything is connected."
Source: Author darksplash

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/14/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us