FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about We Left in 1974
Quiz about We Left in 1974

We Left in 1974 Trivia Quiz


This author joined this world in 1974. Several people left this world that same year. This is a matching quiz about those who died in 1974.

A matching quiz by workisboring. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. Death Becomes Them

Author
workisboring
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
425,721
Updated
Oct 17 26
# Qns
15
Difficulty
New Game
Avg Score
15 / 15
Plays
22
Last 3 plays: psnz (15/15), redwaldo (15/15), Guest 104 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Singing cowboy, performed the theme song for the 1952 film "High Noon"   
  Charles Lindbergh
2. Film pioneer, produced the 1913 film "The Squaw Man"   
  Duke Ellington
3. French president who died in office   
  Tex Ritter
4. U.S. actress, starred as Endora in the sitcom "Bewitched"  
  Jack Benny
5. Cotton Club performer - a jazz pianist, composer & orchestra leader  
  Earl Warren
6. Argentine politician, married to Evita   
  James Chadwick
7. Chief Justice U.S. Supreme Court, led the investigation of JFK assassination  
  Georges Pompidou
8. Dizzy baseball pitcher for the 1930s Cardinals' "Gashouse Gang"   
  Samuel Goldwyn
9. British experimental physicist, discovered the neutron  
  Ed Sullivan
10. Californian "Mama", sang with the Mamas & the Papas  
  Walter Brennan
11. Aviator, made the first nonstop solo transatlantic flight  
  Jay Dean
12. Actor who won three Academy Award for Best Supporting Actor   
  Cass Elliot
13. German industrialist, saved the lives of 1,200 Jews during the Holocaust   
  Agnes Moorehead
14. Television host, presented the Beatles to U.S. audience  
  Oskar Schindler
15. Comedian and entertainer who always claimed to be thirty-nine years old  
  Juan Peron





Select each answer

1. Singing cowboy, performed the theme song for the 1952 film "High Noon"
2. Film pioneer, produced the 1913 film "The Squaw Man"
3. French president who died in office
4. U.S. actress, starred as Endora in the sitcom "Bewitched"
5. Cotton Club performer - a jazz pianist, composer & orchestra leader
6. Argentine politician, married to Evita
7. Chief Justice U.S. Supreme Court, led the investigation of JFK assassination
8. Dizzy baseball pitcher for the 1930s Cardinals' "Gashouse Gang"
9. British experimental physicist, discovered the neutron
10. Californian "Mama", sang with the Mamas & the Papas
11. Aviator, made the first nonstop solo transatlantic flight
12. Actor who won three Academy Award for Best Supporting Actor
13. German industrialist, saved the lives of 1,200 Jews during the Holocaust
14. Television host, presented the Beatles to U.S. audience
15. Comedian and entertainer who always claimed to be thirty-nine years old

Most Recent Scores
Today : psnz: 15/15
Today : redwaldo: 15/15
Today : Guest 104: 15/15
Today : Guest 136: 15/15
Today : Guest 77: 15/15
Today : griller: 15/15
Today : Bowler413: 15/15
Today : burnsbaron: 15/15
Today : Guest 208: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Singing cowboy, performed the theme song for the 1952 film "High Noon"

Answer: Tex Ritter

Woodward Maurice "Tex" Ritter died on January 2, 1974. Ritter acted in over seventy movies. In 1952, Ritter recorded "The Ballad of High Noon" for the film "High Noon". The song won the Academy Award for Best Song. Tex Ritter's son, John, was a television and movie actor.
2. Film pioneer, produced the 1913 film "The Squaw Man"

Answer: Samuel Goldwyn

Samuel Goldwyn died on January 31, 1974. He helped found the film companies Famous Players-Lasky Corporation, Goldwyn Pictures Corporation, and Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). The mascot for MGM films was "Leo the Lion". He co-founded the Jesse L. Lasky Feature Play Company with Jesse L. Lasky and director Cecil B. DeMille.

Their first produced movie, "The Squaw Man" in 1913, was one of the first feature films made in Hollywood.
3. French president who died in office

Answer: Georges Pompidou

Georges Pompidou died on April 2, 1974. He served as both the Prime Minister of France (1962 through 1968) and as the President of France (1969 through 1974). Under Pompidou's leadership, France saw growth in industrial and economic modernization. He died on office, in his apartment from Waldenström macroglobulinemia while still serving as the President of France.
4. U.S. actress, starred as Endora in the sitcom "Bewitched"

Answer: Agnes Moorehead

Actress Agnes Moorehead died on April 30, 1974. She had roles in the movies "Citizen Kane" (1941), "Dark Passage" (1947), "Show Boat" (1951), and "All That Heaven Allows" (1955). She received nominations for the Academy Award for Best Supporting Actress for her performances in "The Magnificent Ambersons" (1942), "Mrs. Parkington" (1944), "Johnny Belinda" (1948), and "Hush...Hush, Sweet Charlotte" (1964). Moorehead is remembered for playing Endora in the television sitcom "Bewitched" from 1964 to 1972.
5. Cotton Club performer - a jazz pianist, composer & orchestra leader

Answer: Duke Ellington

Edward Kennedy "Duke" Ellington died on May 24, 1974. The Duke Ellington orchestra performed in the Cotton Club in Harlem during the late 1920s. For over fifty years, Ellington composed thousands of songs for the screen, stage and the contemporary songbook.
6. Argentine politician, married to Evita

Answer: Juan Peron

Juan Perón died on July 1, 1974. Perón served as the 29th and 40th president of Argentina. Perón died in office of a heart attack. Eva Duarte's second wife, Eva Duarte, was the subject of the 1996 film "Evita".
7. Chief Justice U.S. Supreme Court, led the investigation of JFK assassination

Answer: Earl Warren

Earl Warren died on July 9, 1974. Warren served as Governor of California from 1943 to 1953. He was Thomas Dewey's running mate in the 1948 United States presidential election. In 1953, Warren became the Chief Justice of the U.S. Supreme Court. The Warren Court presided over landmark cases such as Brown v. Board of Education (1954), Reynolds v. Sims (1964), Miranda v. Arizona (1966), and Loving v. Virginia (1967). Earl Warren also led the commission to investigate 1963 assassination of President John F. Kennedy.
8. Dizzy baseball pitcher for the 1930s Cardinals' "Gashouse Gang"

Answer: Jay Dean

Jay "Dizzy" Dean died on July 17, 1974. Dean pitched for the "Gashouse Gang" Saint Louis Cardinals, the Chicago Cubs, and the Saint Louis Browns. Dean's pitching career lasted from 1930 through 1947. Dean turned to sports broadcasting after his playing career was over.
9. British experimental physicist, discovered the neutron

Answer: James Chadwick

James Chadwick died July 24, 1974. In 1935, Chadwick won Nobel Prize in Physics for his discovery of the neutron. He participated on the British team which worked on the Manhattan Project during World War II.
10. Californian "Mama", sang with the Mamas & the Papas

Answer: Cass Elliot

"Mama Cass" Cass Elliot died on July 29, 1974. Elliot sang with the Mamas & the Papas from 1965 through 1968. She had a solo hit in 1968 with the song "Dream a Little Dream of Me". She was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame as a member of the Mamas & the Papas in 1968.
11. Aviator, made the first nonstop solo transatlantic flight

Answer: Charles Lindbergh

Charles Lindbergh died on August 26, 1974. In 1927, Lindbergh flew his aircraft, the Spirit of St. Louis, from New York City to Paris. With this trip, Lindbergh became the first pilot to make the first nonstop solo transatlantic flight. "Time" magazine awarded its first Man of the Year to Lindbergh, in 1927.
12. Actor who won three Academy Award for Best Supporting Actor

Answer: Walter Brennan

Walter Brennan died on September 21, 1974. Brennan won the Academy Award for Best Supporting Actor for the movies "Come and Get It" (1936), "Kentucky" (1938), and "The Westerner" (1940). He also starred on the television show "The Real McCoys" from 1957 through 1963.
13. German industrialist, saved the lives of 1,200 Jews during the Holocaust

Answer: Oskar Schindler

Oskar Schindler died October 9, 1974. Schindler saved 1,200 Jews during the Holocaust by employing them in his factories in German-occupied Poland. Schindler was the inspiration for the 1993 film "Schindler's List".
14. Television host, presented the Beatles to U.S. audience

Answer: Ed Sullivan

Ed Sullivan died on October 13, 1974. Sullivan hosted a weekly variety television show from 1948 through 1971. Sullivan hosted a multitude of different entertainment acts on the show. On February 9, 1964, the Beatles made their first appearance on American television on the "Ed Sullivan Show".
15. Comedian and entertainer who always claimed to be thirty-nine years old

Answer: Jack Benny

Jack Benny died on December 26, 1974. He hosted "The Jack Benny Program" from 1932 through 1965. On the show, Jack Benny played violin and claimed to be 39 years of age. Benny also starred in many films between 1929 and 1972.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/17/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us