FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about MASH Episode Yankee Doodle Doctor
Quiz about MASH Episode Yankee Doodle Doctor

"M*A*S*H" Episode "Yankee Doodle Doctor" Quiz


See how you score on this quiz from a season one episode of "M*A*S*H" when a movie director wants to film a documentary about a M*A*S*H unit.

A multiple-choice quiz by debodun. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M*A*S*H

Author
debodun
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
421,534
Updated
Oct 21 25
# Qns
10
Difficulty
New Game
Avg Score
7 / 10
Plays
20
Last 3 plays: triviabore (3/10), griller (10/10), james1947 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who directed this episode? Hint


Question 2 of 10
2. Which general is depicted in the opening and shows up later at the 4077th? Hint


Question 3 of 10
3. In the first scene in The Swamp, what is Frank doing? Hint


Question 4 of 10
4. What movie actor does Hawkeye imitate for Lt. Bricker? Hint


Question 5 of 10
5. Who played the movie director, Lt. Bricker? Hint


Question 6 of 10
6. What does Radar eat when he sits at the table with Margaret and Lt. Bricker? Hint


Question 7 of 10
7. What comic actors do Trapper and Hawkeye imitate in their film satire? Hint


Question 8 of 10
8. What does Hawkeye say when Bricker accuses him of ruining his film? Hint


Question 9 of 10
9. In the surgeon's version of "Yankee Doodle Doctor" what does Radar have to accessorize his appearance? Hint


Question 10 of 10
10. Did the General approve of the mockumentary?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : triviabore: 3/10
Today : griller: 10/10
Today : james1947: 10/10
Today : Guest 98: 7/10
Today : coltpython: 7/10
Today : grompit: 5/10
Today : Gina16: 5/10
Today : Guest 174: 5/10
Today : biguywaco: 3/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who directed this episode?

Answer: Lee Phillips

Lee Phillips was an actor and director. He directed two episodes of "M*A*S*H" - this one and the season 3 episode "Love and Marriage". He was perhaps best known for his role as Dr. Michael Rossi in "Peyton Place". He passed away in 1999 at age 72.
2. Which general is depicted in the opening and shows up later at the 4077th?

Answer: General Clayton

General Crandall Clayton was portrayed by Herb Voland in seven episodes of "M*A*S*H". It is implied that he had a previous relationship with Major Houlihan. Voland appeared in many character roles on TV shows in the 1960s and 70s, mainly sitcoms and crime dramas. He passed away from a stroke at age 62 in 1981.
3. In the first scene in The Swamp, what is Frank doing?

Answer: shaving

Frank hasn't started to shave as evidenced by the lather in his face. This is when Henry enters with the movie director, Lt. Bricker, who is looking for people to appear in his documentary film. Frank says he acted in high school plays and is assigned to be the narrator.
4. What movie actor does Hawkeye imitate for Lt. Bricker?

Answer: James Cagney

Hawkeye keeps saying, "You dirty rat." The phrase is a well-known misquote associated with actor James Cagney. While Cagney never said those words verbatim, he had a similar line in the 1932 film "Taxi" - "Come out and take it, you dirty, yellow-bellied rat, or I'll give it to ya through the door!"
5. Who played the movie director, Lt. Bricker?

Answer: Ed Flanders

He is soon fed up with the 4077th shenanigans and leaves to scout other M*A*S*H units. He leaves his equipment in the camp, which Hawkeye and Trapper use for their own agenda. Ed Flanders was perhaps best known for playing Dr. Donald Westphall in the medical series "St. Elsewhere" from 1982 to 1988. Sadly, he suffered from physical ailments and depression and died at age 60 from a self-inflicted gunshot.
6. What does Radar eat when he sits at the table with Margaret and Lt. Bricker?

Answer: a chicken leg

He asks to sit at the table, but Margaret and Bricker are too absorbed in each other to notice him or answer. Radar continues to watch them flirt as he eats.
7. What comic actors do Trapper and Hawkeye imitate in their film satire?

Answer: Harpo and Groucho Marx

They film a spoof using Bricker's equipment and splice it into the film. However following their play acting, Hawkeye appears with a more serious message.
8. What does Hawkeye say when Bricker accuses him of ruining his film?

Answer: I acted as well as I could.

After the original footage that Bricker filmed, Hawkeye and Trapper break into where the reels were stored and exposed them to light. When Bricker discovers this, he is understandably livid.
9. In the surgeon's version of "Yankee Doodle Doctor" what does Radar have to accessorize his appearance?

Answer: a drawn-on mustache

Looking like a stereotypical French-style curly mustache, Radar plays a wounded soldier brought to the 4077th. Hawkeye begins the operation with a cut-tooth saw (assuming the teeth have been removed).
10. Did the General approve of the mockumentary?

Answer: Yes

At first, he seems shocked, but at the end says he wants a copy so he can have "something to laugh about when this is over." But also says to save his original introduction and Hawkeye's serious message for distribution.
Source: Author debodun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "M*A*S*H" - Home Sweet Home Difficult
2. "M*A*S*H" - Who Did What? Tough
3. "M*A*S*H" Episode 1 "Pilot" Tough
4. "M*A*S*H" Guest Stars Average
5. "M*A*S*H" Mania Average
6. "M*A*S*H" On My Mind Average
7. "M*A*S*H" Ranks Easier
8. "M*A*S*H" Test-O-Rooni Average
9. "M*A*S*H" Trivia Average
10. "MASH" Trivia-a-thon 1 Difficult
11. 'M*A*S*H' Music Tough
12. 'M*A*S*H' Quiz Average

10/21/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us