FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about MASH Episode Bananas Crackers and Nuts
Quiz about MASH Episode Bananas Crackers and Nuts

"M*A*S*H" Episode "Bananas, Crackers and Nuts" Quiz


See how much you know about this season 1 episode where Hawkeye fakes being crazy in order to get leave to go to Tokyo.

A multiple-choice quiz by debodun. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M*A*S*H

Author
debodun
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
421,599
Updated
Oct 26 25
# Qns
10
Difficulty
New Game
Avg Score
6 / 10
Plays
19
Last 3 plays: Guest 38 (2/10), mjgrimsey (1/10), aandp1955 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who wrote this episode? Hint


Question 2 of 10
2. What day is it when the operating session ends? Hint


Question 3 of 10
3. Back in the Swamp, what do Hawkeye and Trapper argue about? Hint


Question 4 of 10
4. When Hawkeye asks Ginger to check in the patient in bed 5, what does she find there? Hint


Question 5 of 10
5. When Hawkeye enters the mess tent, what does he bring with him to eat? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the psychiatrist who came to the 4077th to examine Hawkeye? Hint


Question 7 of 10
7. Who does Hawkeye tell the psychiatrist he is in love with? Hint


Question 8 of 10
8. How do Hawkeye and Trapper fool the psychiatrist into going in Margaret's tent? Hint


Question 9 of 10
9. Who is first inside Margaret's tent during the commotion? Hint


Question 10 of 10
10. Who said, "In a few hours I'll be in the arms of somebody I don't even know yet"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 38: 2/10
Today : mjgrimsey: 1/10
Today : aandp1955: 6/10
Today : RAILRD: 5/10
Today : Guest 75: 6/10
Today : MidnightBlue: 7/10
Today : james1947: 10/10
Today : Guest 166: 4/10
Today : griller: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote this episode?

Answer: Burt Styler

Burt Styler wrote two episodes of "M*A*S*H", this one and another season 1 episode, "To Market, To Market". He also wrote for other TV shows, including "All in the Family", "The Carol Burnett Show," and "The Brady Bunch," among many others. He was nominated 4 times for an Emmy Award and won for an "All in the Family" episode "Edith's Problem". He passed away at age 86 in 2011.
2. What day is it when the operating session ends?

Answer: Friday

The surgeons have been operating so long, they didn't know what day it was. There was some discussion among them about it. It was Ginger who set them straight.
3. Back in the Swamp, what do Hawkeye and Trapper argue about?

Answer: the dry still

Needing a drink badly after a grueling OR session, the surgeons return to The Swamp only to find the still dry. Hawkeye blames Trapper, saying it was his turn to put in the ingredients. After a few more exchanges, Trapper laments, "Our first fight."
4. When Hawkeye asks Ginger to check in the patient in bed 5, what does she find there?

Answer: a dog

A shaggy brown dog with a gas mask is in the bed. It quickly rubs off the mask as Ginger looks suspiciously at Hawkeye.
5. When Hawkeye enters the mess tent, what does he bring with him to eat?

Answer: liver

He makes a big deal out of eating it. Frank asks where he got the liver since the mess was serving hamburger. Hawkeye replies "From the North Korean." Apparently, it was a patient who didn't make it. Of course, it was a big ruse to make everyone think he's crazy.
6. What is the name of the psychiatrist who came to the 4077th to examine Hawkeye?

Answer: Capt. Phillip Sherman

Played by Stuart Margolin, Dr. Sherman is serious but is not convinced by Hawkeye's performance. Margolin appeared in two "M*A*S*H": episodes, this one and the season 2 episode "Operation Noselift," where he plays a plastic surgeon sent to give a soldier cosmetic surgery. Margolin passed away in 2022 at age 82.
7. Who does Hawkeye tell the psychiatrist he is in love with?

Answer: Frank

Still putting on a show for the psychiatrist, Hawkeye tells him his problem is that he is in love with someone who does not return the affection. When the psychiatrist learns it's Frank, he responds, "Major Burns?", to which Hawkeye answers softly, "Frank."
8. How do Hawkeye and Trapper fool the psychiatrist into going in Margaret's tent?

Answer: switching the door signs between Margaret's and the guest tent

Once inside what he thinks is the guest tent, he gets into Margaret's bed. The signs are then switched back so Margaret enters the tent. When she enters, he assumes she is making a play for him and he becomes amorous. Of course, Margaret creates a ruckus, attracting the attention of the camp. The psychiatrist is understandably confused.
9. Who is first inside Margaret's tent during the commotion?

Answer: Frank

Hawkeye is first to arrive, but doesn't enter. When Frank rushes up to the tent, Hawk holds the door open and stands aside to watch the fireworks.
10. Who said, "In a few hours I'll be in the arms of somebody I don't even know yet"?

Answer: Hawkeye

After all his efforts, Hawkeye gets his leave to go to Tokyo. He makes his plans known.
Source: Author debodun

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/26/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us