Quiz about Saturday Night Live Spotlight Kate McKinnon
Quiz about Saturday Night Live Spotlight Kate McKinnon

"Saturday Night Live" Spotlight: Kate McKinnon Quiz


Kate McKinnon was a popular cast member on the sketch comedy television show "Saturday Night Live" from 2012 through 2022. This quiz celebrates her career and characters on this show.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Saturday Night Live
  8. »
  9. 'Saturday Night Live' - Actors

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,475
Updated
Nov 10 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
83
Last 3 plays: Guest 142 (3/10), Guest 82 (8/10), Guest 12 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which Kate McKinnon character gave medical advice during the Covid-19 pandemic? Hint

Anthony Fauci
Ted Cruz
Jeanine Pirro
Marjorie Taylor Greene

2. Kate McKinnon played a Russian lady who was unhappy with the struggles in her village. What was the name of this character? Hint

Roseanne Roseannadanna
Noelle LeSoup
Havnagootiim Vishnuuerheer
Olya Povlatsky

3. Kate McKinnon impersonated United States Supreme Court Justice Ruth Bader Ginsburg. At which 2016 political event did this character deliver her "Gins-Burns"? Hint

The second 2016 Presidential Debate
The 2016 Republican National Convention
The 2016 Iowa Republican Caucus
The 2016 Democratic National Convention

4. Kate McKinnon played a which character who was questioned about her encounters? Hint

Sharon
Colleen
Carla
Todd

5. Kate McKinnon's Hillary Clinton character performed which song during a cold open of a 2016 "Saturday Night Live" episode? Hint

"I Hate Myself for Loving You" by Joan Jett and the Blackhearts
"Did I Shave My Legs for This?" by Deana Carter
"The Winner Takes It All" by ABBA
"Hallelujah" by Leonard Cohen

6. During a sketch, Kate McKinnon once asked "what still works" in America. What was the answer to her question? Hint

Whatever she wanted
Everything
Almost nothing
The entire universe

7. Kate McKinnon parodied which celebrity's Calvin Klein ad? Hint

Kendal Jenner
Mark Wahlberg
Kate Moss
Justin Bieber

8. Kate McKinnon impersonated German Chancellor Angela Merkel. Which politician did this character have a crush on? Hint

Donald Trump
Barack Obama
Boris Johnson
Justin Trudeau

9. Kate McKinnon played a doctor during a "Weekend Update" sketch with Colon Jost. What was the name of this doctor? Hint

Doctor Wayne Wenowdis
Doctor Harry Whodat
Doctor Sam Saywhat
Doctor Henry Whoyoutelling

10. Kate McKinnon impersonated which former New York City mayor and lawyer? Hint

Bill de Blasio
Ed Koch
Rudi Guliani
Fiorello La Guardia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Kate McKinnon character gave medical advice during the Covid-19 pandemic?

Answer: Anthony Fauci

Doctor Anthony Fauci served as the National Institute of Allergy and Infectious Diseases director during the Covid-19 pandemic. Kate McKinnon impersonated Anthony Fauci. The character discussed such topics as the Omicron variant, masks and the holidays.
2. Kate McKinnon played a Russian lady who was unhappy with the struggles in her village. What was the name of this character?

Answer: Olya Povlatsky

Olya Povlatsky was a Russian woman who voiced her opinions on Russian current events during the "Weekend Update" sketches. She often compared these events to the outrageous struggles she faced in her home village. This character was played by Kate McKinnon.
3. Kate McKinnon impersonated United States Supreme Court Justice Ruth Bader Ginsburg. At which 2016 political event did this character deliver her "Gins-Burns"?

Answer: The 2016 Republican National Convention

The 2016 Republican National Convention was held in Cleveland, Ohio from July 18 through July 21. A special edition of "Saturday Night Live's Weekend Update" sketch was held from the venue on July 20, 2016. Kate McKinnon's Ruth Bader Ginsburg character joined the anchors. The character delivered some of her special "Gins-Burns" insults towards Chris Christie and certain celebrities.
4. Kate McKinnon played a which character who was questioned about her encounters?

Answer: Colleen

Kate McKinnon played a 27 year-old woman named Colleen Rafferty. This character appeared in scientific panels with two of her friends. The three friends recounted their experiences of their shared paranormal events. These events included being abducted by aliens, having near-death experiences, discovering that Santa Claus is real, being visited by ghosts and discovering that time travel is possible. Colleen Rafferty went through a different, more traumatic experience during event than her two friends.
5. Kate McKinnon's Hillary Clinton character performed which song during a cold open of a 2016 "Saturday Night Live" episode?

Answer: "Hallelujah" by Leonard Cohen

On November 12, 2016 episode of "Saturday Night Live", Kate McKinnon's Hillary Clinton character opened the show with a solo performance of the song "Hallelujah" by Leonard Cohen. This was the first "Saturday Night Live" after Hillary Clinton's loss in the 2016 Presidential election. Musician Leonard Cohen had died earlier in the week.
6. During a sketch, Kate McKinnon once asked "what still works" in America. What was the answer to her question?

Answer: Almost nothing

During the January 30, 2021 episode of "Saturday Night Live", Kate McKinnon attempted to figure out "what still works" in America during the show's cold open. She discussed the government, the stock market, social media, the vaccine rollout and Tom Brady. She eventually realized that the answer to the question is that "almost nothing" works.
7. Kate McKinnon parodied which celebrity's Calvin Klein ad?

Answer: Justin Bieber

On the January 17, 2015 episode of "Saturday Night Live", Kate McKinnon parodied Justin Bieber's Calvin Klein ad. In this pre-recorded sketch, McKinninon mocked Bieber's mannerisms and facial expressions. McKinnon also mocked Bieber's ability to take himself too seriously.
8. Kate McKinnon impersonated German Chancellor Angela Merkel. Which politician did this character have a crush on?

Answer: Barack Obama

Kate McKinnon appeared as German Chancellor Angela Merkel on multiple "Weekend Update" sketches. This character would have conversations with the weekend update anchors. During these conversations, the character would express her crush-like fantasies for Barack Obama.
9. Kate McKinnon played a doctor during a "Weekend Update" sketch with Colon Jost. What was the name of this doctor?

Answer: Doctor Wayne Wenowdis

Kate McKinnon debuted her Doctor Wayne Wenowdis in 2020 during a "Weekend Update" segment. This character was a strangely accented middle-aged medical doctor who interacted with Colin Jost. This character served as "Weekend Update"'s resident medical expert who replied Josts's statements with the phrase "We know dis". The segments always ended with Kate McKinnon breaking character to address her anxieties regarding the COVID-19 pandemic.
10. Kate McKinnon impersonated which former New York City mayor and lawyer?

Answer: Rudi Guliani

Starting in 2018, Kate McKinnon played former New York City mayor and Donald Trump's personal attorney Rudi Guliani. Most of McKinnon's impersonations occurred in sketches during President Trump's impeachment hearings and the 2020 United States Presidential Election.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 142: 3/10
Nov 30 2022 : Guest 82: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 12: 5/10
Nov 21 2022 : Guest 70: 7/10
Nov 19 2022 : Guest 73: 8/10
Nov 18 2022 : Guest 173: 3/10
Nov 17 2022 : Guest 73: 6/10
Nov 17 2022 : Guest 68: 6/10
Nov 15 2022 : Guest 108: 7/10

12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us