Quiz about Cruisin In a PT Cruiser
Quiz about Cruisin In a PT Cruiser

Cruisin' In a PT Cruiser Trivia Quiz


Either you love em' or hate em'. How well do you know the PT Cruiser? Let's find out.

A multiple-choice quiz by dotsnoopyfan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Cars
  8. »
  9. Chrysler

Author
dotsnoopyfan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,275
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
347
Last 3 plays: Guest 80 (5/10), Guest 178 (3/10), Guest 45 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who designed the PT Cruiser? Hint

Joe Nesbitt
Ryan Nesbitt
Bryan Nesbitt
Bryan Smith

2. What do the letters "PT" stand for? Hint

Pretty Transportation
Perfect Transportation
Personal Transportation
Powerful Transportation

3. In 2002, Chrysler introduced the Dream Cruiser series. Inca Gold was the color of these special edition vehicles. What was the color of the 2003 Dream Cruisers? Hint

Inferno Red
Aquamarine
Patriot Blue
Tangerine Pearl

4. What year was the PT Cruiser turbo introduced? Hint

2001
2002
2004
2003

5. The 2002 PT Cruiser had three different models to choose from. Which of the following wasn't one of them? Hint

Touring
Base
LX
Limited

6. Monster Garage was a show that turned ordinary cars into "monster cars". One episode the guys used a PT Cruiser. What did they turn the PT into? Hint

Race car
Mower
Wood chipper
Tractor

7. The 2005 PT Cruiser Dream Cruiser edition is a two-door convertible.

True
False

8. In 2006, Chrysler re-styled the PT Cruiser.

True
False

9. Which of the following is not a PT Cruiser special edition? Hint

Street Cruiser Pacific Coast Highway
Street Cruiser California Deluxe
Street Cruiser Route 66
Street Cruiser Sunset Boulevard

10. The European version of the Route 66 PT Cruiser was available in two colors: Solar Yellow and Black Clearcoat.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who designed the PT Cruiser?

Answer: Bryan Nesbitt

Bryan Nesbitt currently works at General Motors. He also designed the Chevrolet HHR.
2. What do the letters "PT" stand for?

Answer: Personal Transportation

As an owner of a PT Cruiser myself, I am often asked this question. Others claim "PT" stood for "Platform Tall" or "Plymouth Truck".
3. In 2002, Chrysler introduced the Dream Cruiser series. Inca Gold was the color of these special edition vehicles. What was the color of the 2003 Dream Cruisers?

Answer: Tangerine Pearl

Tangerine Pearl was the color of he 2003 Dream Cruisers. Inferno Red, Patriot Blue, and Aquamarine were some of the colors of the 2001 PT Cruisers.
4. What year was the PT Cruiser turbo introduced?

Answer: 2003

The 2003 model had a turbocharged 2.4 liter engine and had horsepower of 215. 2 years later, Chrysler increased the horsepower of the Turbo vehicles to 230.
5. The 2002 PT Cruiser had three different models to choose from. Which of the following wasn't one of them?

Answer: LX

The base model was renamed LX in 2008. Both the Touring and Limited models offer more features than the Base model. Some of the features The Touring and Limited models include: 3 12v power outlets, fold flat passenger seats, and adjustable rear head restraints.

The Limited model also includes cruise control, driver/passenger vanity mirrors, and either simulated or geniune leather seats. Heated seats were also an option for the Limited model. The Base and Touring models have cloth seats.
6. Monster Garage was a show that turned ordinary cars into "monster cars". One episode the guys used a PT Cruiser. What did they turn the PT into?

Answer: Wood chipper

The Wood Chipper PT episode originally aired January 20, 2003. Jesse James wasn't impressed by the idea of building it. He said, "This is Hollywood guys trying to think of something cool, but really ain't". In 2008, the Wood Chipper PT was sold at the Barrett-Jackson car auction for $12,500.
7. The 2005 PT Cruiser Dream Cruiser edition is a two-door convertible.

Answer: true

The 2005 PT Dream Cruiser is not only a two-door convertible, but it is also powered by a 220-horsepower high-output turbocharged engine. It's exterior color is Deep Lava Red.
8. In 2006, Chrysler re-styled the PT Cruiser.

Answer: true

From 2001 thru 2005, the PT Cruiser pretty much remained the same. In 2006, the model received a makeover. The front fascia, rear bumper, and lighting were amongst the exterior items that were re-stylized. Door panels, instrument panel, center console and other interior items were also updated.
9. Which of the following is not a PT Cruiser special edition?

Answer: Street Cruiser California Deluxe

The Pacific Coast edition was released in 2006. The Route 66 edition was released in 2007. The Sunset Boulevard edition came out in 2008.
10. The European version of the Route 66 PT Cruiser was available in two colors: Solar Yellow and Black Clearcoat.

Answer: true

The European model had three different engines to choose from: a 2.4L petrol (gasoline) manual, 2.4L petrol (gasoline) automatic, and a 2.2L CRD (diesel) turbo. The U.S. model did not have a turbo option.
Source: Author dotsnoopyfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 80: 5/10
Jan 14 2023 : Guest 178: 3/10
Jan 12 2023 : Guest 45: 1/10
Dec 19 2022 : buckeye52: 6/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us