Quiz about Some Sites to See in East Asia
Quiz about Some Sites to See in East Asia

Some Sites to See in East Asia Quiz


Here are a few selected sites and sights to see in East Asia. The list is primarily from China, Japan and Korea.

A multiple-choice quiz by christopherm. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites
  8. »
  9. Mixed Sites in Asia

Author
christopherm
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,397
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
704
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The Koguryo Tombs are fascinating. However, you may need an invitation to visit this capital of North Korea. In which city are the Koguryo Tombs located? Hint

Tokyo
Seoul
Beijing
Pyongyang

2. This beautiful island is a popular tourist destination for many South Koreans and Japanese tourists. What is the name of this island which is also known as "Korea's Hawaii"? Hint

Taiwan
Bleak Island
Ike's' Island
Jeju Island

3. Your trip to East Asia would be lacking without a visit to the largest city and capital city of South Korea. Which city is it? Hint

Seoul
Kimpo
Busan
Soju

4. In this city, you may get a peek at the other side of the Korean peninsula. It is located on the 38th parallel and is an interesting place to visit albeit potentially dangerous. What is the name of this city? Hint

Panmunjeom
Mordor
Alcatraz
The Shire

5. The name of this city in South Korea literally means, "Cauldron Mountain." It is the second largest city in South Korea. Which city is it? ("San" means mountain in Korean.) Hint

Busan
Balugaville
Terry Town
Manchester Mountain

6. Let's travel to a tower that is located in the capital city of Japan. Godzilla, Mothra and even King Kong have tried to destroy this tower in films. What is the name of this city? Hint

Seoul
Beijing
Pyongyang
Tokyo

7. Contrary to popular belief, you really can't see this structure from the moon. Nevertheless, it is spectacular in scope and magnitude. In which country is the Great Wall located? Hint

China
Canada
Madagascar
India

8. Your travel agent suggests that you cross the Gobi desert as you travel with Genghis Khan to the country of Mongolia. You finally arrive at the capital of this country. In which city have you arrived? Hint

Moscow
Beijing
Riga
Ulan Bator

9. Eager to see a Giant Panda? Well, this is the country in Asia that you should visit. In which country is the Sichuan Giant Panda Sanctuaries located? Hint

Turkey
Japan
China
North Korea

10. Let's end our trip by visiting a relatively obscure island located on the west coast of South Korea. Remember that "-do" is the suffix for Korean islands. What is the name of this place where we can view a "parting of the sea?" Hint

Sea of Holes
The Red Sea
Jebudo
Sea of Tranquility


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Koguryo Tombs are fascinating. However, you may need an invitation to visit this capital of North Korea. In which city are the Koguryo Tombs located?

Answer: Pyongyang

Pyongyang (Pyeongyang) is the capital of North Korea. It is a UNESCO World Heritage site, the first in the country. If you are fortunate enough to get an invitation, you might be amazed by the structure and ancient cave drawings.
2. This beautiful island is a popular tourist destination for many South Koreans and Japanese tourists. What is the name of this island which is also known as "Korea's Hawaii"?

Answer: Jeju Island

Jeju Island, also known as JejuDo, is a magnificent place to visit. It has numerous beaches, exquisite volcanic caves and a thriving tourism industry. It is often characterized as having three major abundances. That is, an ample supply of rocks, brisk winds and robust women.
3. Your trip to East Asia would be lacking without a visit to the largest city and capital city of South Korea. Which city is it?

Answer: Seoul

Seoul is the largest city and capital of South Korea. The city is replete with wonderful museums, parks, resorts and shrines. There are really too many sites to mention. It depends upon your personal interests and tastes.
4. In this city, you may get a peek at the other side of the Korean peninsula. It is located on the 38th parallel and is an interesting place to visit albeit potentially dangerous. What is the name of this city?

Answer: Panmunjeom

Even though many tourists visit this somewhat formidable site, it remains a reminder of the tensions that exist between North and South Korea. It is also referred to as the Korean DMZ. (Demilitarized Zone)
5. The name of this city in South Korea literally means, "Cauldron Mountain." It is the second largest city in South Korea. Which city is it? ("San" means mountain in Korean.)

Answer: Busan

Haeundae is one of Busan's more famous beaches. Interestingly enough, a film was also made with the name, "Haeundae." It has to do with a tsunami destroying this area. In addition, Busan is one of the most important ports in South Korea. It rivals Seoul in being a delightful cosmopolitan place to visit in Korea.
6. Let's travel to a tower that is located in the capital city of Japan. Godzilla, Mothra and even King Kong have tried to destroy this tower in films. What is the name of this city?

Answer: Tokyo

Once you ascend this magnificent tower, you can identify many of the popular sites in Tokyo. It is one of the highest artificial towers in Japan. If you happen to get a chance to visit this incredible site, watch out for giant monsters.
7. Contrary to popular belief, you really can't see this structure from the moon. Nevertheless, it is spectacular in scope and magnitude. In which country is the Great Wall located?

Answer: China

This magnificent structure is legendary and simply spectacular. Many eager tourists flock to the site on a regular basis. During the Ming Dynasty, the wall was fortified with enhanced building materials. As to whether this great structure can be seen from space is still a matter of conjecture.
8. Your travel agent suggests that you cross the Gobi desert as you travel with Genghis Khan to the country of Mongolia. You finally arrive at the capital of this country. In which city have you arrived?

Answer: Ulan Bator

If you have arrived in the city of Ulan Bator in the winter, you should be wearing plenty of clothes or a space-suit. The temperatures can plummet to -40 degrees. That is the point at which Fahrenheit and Centigrade are the same. Even so, there are many cultural sights to see in Ulan Bator. Ulaanbaatar is also an accepted spelling of the capital.
9. Eager to see a Giant Panda? Well, this is the country in Asia that you should visit. In which country is the Sichuan Giant Panda Sanctuaries located?

Answer: China

Welcome to Sichuan, China! Here, we can see our favorite Giant Panda, the red panda and other rare species. In addition, you can view over 5,000 species of flora. A friendly panda might allow you to share some bamboo treats.
10. Let's end our trip by visiting a relatively obscure island located on the west coast of South Korea. Remember that "-do" is the suffix for Korean islands. What is the name of this place where we can view a "parting of the sea?"

Answer: Jebudo

Admittedly, Jebudo is not a prime tourist spot. However, you can view a semblance of the "parting of the sea," if you arrive at the precise time. It is quite interesting to view this phenomenon. Otherwise, you can simply wade in the muddy shores and catch some sea creatures.
Source: Author christopherm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us