FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Epcot Quizzes, Trivia and Puzzles
Epcot Quizzes, Trivia

Epcot Trivia

Epcot Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Walt Disney World

Fun Trivia
9 Epcot quizzes and 105 Epcot trivia questions.
1.
  Around the World with Epcot Restaurants    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a salute to some of my favorite places to eat at Walt Disney World.
Easier, 10 Qns, wdwfan, May 31 23
Easier
wdwfan
May 31 23
3665 plays
2.
  EPCOT    
Multiple Choice
 15 Qns
Here is the second installment of Disney quizzes. This is my favorite park! Because of the park's huge size, this quiz is a little longer!
Average, 15 Qns, disneyman, Nov 16 12
Average
disneyman
2814 plays
3.
  EPCOT Center Mania    
Multiple Choice
 20 Qns
EPCOT Center is a wonderful place of discovery, adventure, and imagination. Here are 20 questions about this great theme park.
Average, 20 Qns, kermitdefrog, Jul 14 21
Average
kermitdefrog
Jul 14 21
558 plays
4.
  No Longer Epcot Music    
Multiple Choice
 10 Qns
The Disney Company under Michael Eisner (these new owners in their infinite wisdom) have elected to get rid of the music we grew up with on the attractions at Epcot. Heaven knows why, but they did. Do you remember the songs?
Average, 10 Qns, hank2001, Apr 25 05
Average
hank2001
1538 plays
5.
  Test Track   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about one of the longest, fastest rides in Walt Disney World history? Take the quiz to find out!
Difficult, 10 Qns, thewho13rd, Jul 08 12
Difficult
thewho13rd
1396 plays
6.
  Walt Disney World's Carousel of Progress Expert    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is designed to test your knowledge on small details found in the Carousel of Progress in Tomorrowland of Walt Disney World. Have fun and enjoy!
Average, 10 Qns, JBQsuperstar, Jan 07 15
Average
JBQsuperstar
255 plays
7.
  Walt Disney World's Spaceship Earth Expert    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will take you on a journey through time in the wonderful attraction of Spaceship Earth! Have fun and enjoy!
Tough, 10 Qns, JBQsuperstar, Jan 10 15
Tough
JBQsuperstar
205 plays
8.
  Disney World: Epcot    
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you like my quiz.
Average, 10 Qns, madcity2, Aug 27 19
Average
madcity2
Aug 27 19
334 plays
9.
  Journey into Imagination with Figment Expert    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz to see how well you know details of Walt Disney World's Journey into Imagination with Figment. Have fun and enjoy!
Difficult, 10 Qns, JBQsuperstar, Feb 23 15
Difficult
JBQsuperstar
191 plays

Epcot Trivia Questions

2. What is the name of the entrance to Epcot between the France Pavilion and the Great Britain Pavilion?

From Quiz Disney World: Epcot

Answer: International Gateway

The International Gateway is used primarily by guests staying at The Boardwalk, Beach Club, and Yacht Club.

3. What does Sarah say in response to John's statement of... "Besides, it's not going to rain today. My lumbago isn't acting up."?

From Quiz Walt Disney World's Carousel of Progress Expert

Answer: "I hate to say I told you so."

This conversation takes place in the Valentines Day Scene. Sarah says it very quietly, so you must listen carefully in order to hear it.

4. When did construction on EPCOT Center begin?

From Quiz EPCOT Center Mania

Answer: October 1979

Construction began on EPCOT Center with a special ceremony featuring many Disney executives.

5. What year was "Test Track" originally supposed to open?

From Quiz Test Track

Answer: 1997

"Test Track" was slated to be open in May of 1997, but due to changes in the ride design and problems that occurred during testing, the opening day of "Test Track" was delayed. "Test Track" missed another opening date in August of 1998 before it finally premiered on December 19, 1998 for soft opening and made its official grand opening on March 17, 1999.

6. What does EPCOT stand for?

From Quiz EPCOT

Answer: Experimental Prototype Community of Tomorrow

This park is the first theme park that Walt Disney wanted to put in Florida.

7. Eating here might include bastille, tagine djaj belhamed, stewed chicken, or couscous.

From Quiz Around the World with Epcot Restaurants

Answer: Restaurant Marrakesh

Take a chance in Morroco, you might even enjoy some of the food. I know I did. If you don't want to sit down, the carry out section has wonderful dishes.

8. There were two theme songs for the Universe of Energy. One was "Universe of Energy". What was the other one?

From Quiz No Longer Epcot Music

Answer: Energy (You Make The World Go Round)

An interesting, and well produced, documentary on energy has been replaced by "Ellen's Energy Adventure." Another example of the "dumming down" of education in our society.

9. How many cars are attached in one of the red touring vehicles that you ride in?

From Quiz Journey into Imagination with Figment Expert

Answer: four & 4

Eight rows, four cars, and one amazing adventure into the imagination institute! That is of course if you don't ride it, run back in line, and ride it again!

10. In the ride Soarin', who is the actor that tells you about safety precautions before the ride?

From Quiz Disney World: Epcot

Answer: Patrick Warburton

Soarin' is a simulation ride through the state of California.

11. In the 4th of July Scene, how many days does John say it takes to travel from New York to Los Angeles by train?

From Quiz Walt Disney World's Carousel of Progress Expert

Answer: Three days

In the Valentines Day Scene, he also mentions that they could travel by train from New York to California in only seven days.

12. What was the working name for El Rio del Tiempo?

From Quiz EPCOT Center Mania

Answer: The Three Cultures of Mexico

"The Three Cultures of Mexico" was a name that was quickly changed to "El Rio del Tiempo," Spanish for "The River of Time." The ride's original name referred to the three cultures, ancient, colonial, and modern, that can still be found in the ride today.

13. "Test Track" replaced what "Epcot" attraction?

From Quiz Test Track

Answer: World of Motion

"World of Motion" was an original attraction that opened in 1982 along with the rest of the park. "Test Track" uses the same attraction building that "World of Motion" used before it closed in 1996.

14. What is the name of the robotic mascot of Innoventions?

From Quiz EPCOT

Answer: Tom Morrow 2.0

Tom Morrow 2.0 is one of the smallest animatronics made by Imagineers.

15. Here they press their own pasta.

From Quiz Around the World with Epcot Restaurants

Answer: L'Originale Alfredo di Roma Ristorante

While in Italy you very may want to try out, as you might expect, the namesake fettuccine Alfredo.

16. What was the theme song to "The Land Boat Ride"?

From Quiz No Longer Epcot Music

Answer: Listen to the Land

"Living with the Land" is what it is now called. Same exact ride minus the song. Go figure? "Symbiosis" was a great movie at The Land Pavilion that is now gone, along with the charming "Kitchen Kabaret" which featured the hilarious "Veggie, Veggie, Fruit, Fruit."

17. Finish the first line of the attraction. "Welcome, welcome, welcome to our special _____________________!"

From Quiz Journey into Imagination with Figment Expert

Answer: drive thru open house

On your tour, you will get to (or nearly get to) discover these 5 human senses: sight, smell, taste, sound, and touch.

18. The animatronic playing the lute has the same face as another animatronic from what attraction?

From Quiz Walt Disney World's Spaceship Earth Expert

Answer: The Carousel of Progress

Check it out next time you are in Disney! The same face is used as the one found on John, the father, in the Carousel of Progress.

19. Club Cool is an attraction in Epcot where you can sample foreign sodas from all around the world. Who sponsors Club Cool?

From Quiz Disney World: Epcot

Answer: Coca-Cola

Coca-Cola has always sponsored Club Cool even though it has changed its name over the years.

20. Patricia: "Papa! All these people! I'm... I'm ________!" What finishes the quote?

From Quiz Walt Disney World's Carousel of Progress Expert

Answer: indecent

She is actually only wearing her undergarments, but due to the time placement, her clothing is more appropriate than the average outfit. In fact, the only skin you can see is her face and hands!

21. What is the theme of the attraction inside "Spaceship Earth," the 180-foot geosphere at the entrance to the park?

From Quiz EPCOT Center Mania

Answer: communication

Spaceship Earth takes you through 40,000 years of human communication from the grunts of cavemen to the e-mails of tomorrow. Many celebrities have narrated the journey such as Walter Cronkite and Jeremy Irons.

22. Who sponsors The Land pavillon?

From Quiz EPCOT

Answer: Nestle

Though Kraft was the original sponsor, Nestle is the current owner of the pavillion and has one of my favorite attractions, Living with the Land.

23. The best place to get fish and chips while in Epcot.

From Quiz Around the World with Epcot Restaurants

Answer: Rose and Crown Pub

The Rose and Crown Pub is a United Kingdom staple. A late evening seated on the terrace will give you great Illuminations seats.

24. What color are the tights of the lady in the computer room?

From Quiz Walt Disney World's Spaceship Earth Expert

Answer: Yellow

She also wears a white lab coat and holds a clipboard. Also, earlier in the ride, you can find a man using a magnifying glass wearing some "interesting" red tights... They had a, well, unique style in those days!

25. What is the name of the restaurant in the Japanese pavilion where you can watch your food made in front of you?

From Quiz Disney World: Epcot

Answer: Teppan Edo

At Teppan Edo you can choose to sit a normal table or a table where a chef cooks your food In front of you.

26. In "Kitchen Kabaret," what type of cheese was Miss Cheese?

From Quiz EPCOT Center Mania

Answer: Swiss

Miss Cheese performed in the "Stars of the Milky Way" act alongside Miss Yogurt and Miss Ice Cream.

27. Each test vehicle in the popular "Test Track" attraction will travel how many miles in a year?

From Quiz Test Track

Answer: 50,000

The number of miles each test vehicle travels was almost four times the amount of miles an average U.S. car is driven annually.

28. What is the name of the mouse who was cloned into thousands of mice, that climbed around in the audience in, "Honey, I Shrunk the Audience".

From Quiz EPCOT

Answer: Photon

They use air and rubber pipes to give the effect that mice are crawling around on the ground in the theater.

29. Looking for sausage, spaetzie, beer, or potato salad?

From Quiz Around the World with Epcot Restaurants

Answer: Biergarten

Eat the food but plan to stay in Germany for the Bavarian musicians and shows.

30. "Spaceship Earth" has been totally revamped. Well, by revamped I mean they just got rid of the song. What was it?

From Quiz No Longer Epcot Music

Answer: Tomorrow's Child

This is category 25212
Last Updated Mar 03 2024 1:15 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.