FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Test Track
Quiz about Test Track

Test Track Trivia Quiz


How much do you know about one of the longest, fastest rides in Walt Disney World history? Take the quiz to find out!

A multiple-choice quiz by thewho13rd. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Walt Disney World
  8. »
  9. Epcot

Author
thewho13rd
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
303,593
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1399
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Guest 172 (7/10), Guest 99 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What year was "Test Track" originally supposed to open? Hint


Question 2 of 10
2. "Test Track" replaced what "Epcot" attraction? Hint


Question 3 of 10
3. Your first test for your vehicle on "Test Track" was the accelerated hill climb test. How tall was the hill? Hint


Question 4 of 10
4. Each test vehicle in the popular "Test Track" attraction will travel how many miles in a year? Hint


Question 5 of 10
5. Each car in "Test Track" has three times the computer power of a space shuttle.


Question 6 of 10
6. What's the maximum speed that "Test Track" got to during the ride? Hint


Question 7 of 10
7. How many wheels are there located on a car in "Test Track"? Hint


Question 8 of 10
8. The track for "Test Track" was designed to withstand winds up to how many miles per hour? Hint


Question 9 of 10
9. Up in the GM Control Room, a man named Bill guides you through your course in "Test Track". He was seen in the briefing video explaining all the safety tips to the guests before the get into their cars. What was the name of his female counterpart who also appears in the briefing film? Hint


Question 10 of 10
10. Like most Disney rides, "Test Track" exited into a conveniently located gift shop. Before you get to the gift shop, however, there was a car show that features the latest designs of the newest motor vehicles. Which car company sponsors the car show? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 28 2024 : Guest 172: 7/10
Mar 28 2024 : Guest 172: 7/10
Mar 08 2024 : Guest 99: 4/10
Feb 25 2024 : Guest 68: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year was "Test Track" originally supposed to open?

Answer: 1997

"Test Track" was slated to be open in May of 1997, but due to changes in the ride design and problems that occurred during testing, the opening day of "Test Track" was delayed. "Test Track" missed another opening date in August of 1998 before it finally premiered on December 19, 1998 for soft opening and made its official grand opening on March 17, 1999.
2. "Test Track" replaced what "Epcot" attraction?

Answer: World of Motion

"World of Motion" was an original attraction that opened in 1982 along with the rest of the park. "Test Track" uses the same attraction building that "World of Motion" used before it closed in 1996.
3. Your first test for your vehicle on "Test Track" was the accelerated hill climb test. How tall was the hill?

Answer: Three stories

This engine-roaring first test gets "Test Track" going. After the hill climb, you will then proceed to the rough road tests.
4. Each test vehicle in the popular "Test Track" attraction will travel how many miles in a year?

Answer: 50,000

The number of miles each test vehicle travels was almost four times the amount of miles an average U.S. car is driven annually.
5. Each car in "Test Track" has three times the computer power of a space shuttle.

Answer: True

Now that's a powerful attraction! Also, each computer system in one of the "Test Track" vehicles had enough power to run all the rides and attractions in the Magic Kingdom.
6. What's the maximum speed that "Test Track" got to during the ride?

Answer: 64.8 MPH

Known for most fans as the highlight of the ride, "Test Track" reaches this fast speed on the outside track that circles the attraction building. The cars could reach 0 to 65 MPH in a whopping 8.8 seconds.
7. How many wheels are there located on a car in "Test Track"?

Answer: 22

Although there are only four wheels visible to the guest's eye, there are actually twenty-two wheels that move the vehicle along the track.
8. The track for "Test Track" was designed to withstand winds up to how many miles per hour?

Answer: 200

It was engineered this way so the track could avoid damage during those nasty Florida hurricanes. Out of the 5,246 feet of track in the attraction, 2,600 feet of it was located outside of the show building and would be affected by wind.
9. Up in the GM Control Room, a man named Bill guides you through your course in "Test Track". He was seen in the briefing video explaining all the safety tips to the guests before the get into their cars. What was the name of his female counterpart who also appears in the briefing film?

Answer: Sherry

Frequent visitors to Walt Disney World (like myself) may be able to recognize Sherry in a different attraction. She could be found giving safety tips in the briefing video for the famed "Star Tours" simulator located in "Disney's Hollywood Studios".
10. Like most Disney rides, "Test Track" exited into a conveniently located gift shop. Before you get to the gift shop, however, there was a car show that features the latest designs of the newest motor vehicles. Which car company sponsors the car show?

Answer: General Motors

General Motors, or GM, shows guests their latest car models in hope to persuade potential customers. This was a fun little place to cool off from the rest of "Epcot" and check out the latest car technologies.

"Test Track" was one of, if not the, most popular attraction at "Epcot". Lines up to an hour long are common here, even on the slowest of days. If your "Epcot" day was completed without a spin on "Test Track", you have no idea what you missed.
Source: Author thewho13rd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us