FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about EPCOT
Quiz about EPCOT

EPCOT Trivia Quiz


Here is the second installment of Disney quizzes. This is my favorite park! Because of the park's huge size, this quiz is a little longer!

A multiple-choice quiz by disneyman. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Walt Disney World
  8. »
  9. Epcot

Author
disneyman
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
189,678
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
2813
Last 3 plays: Guest 24 (8/15), Guest 68 (7/15), Guest 73 (5/15).
- -
Question 1 of 15
1. What does EPCOT stand for? Hint


Question 2 of 15
2. What is the name of the robotic mascot of Innoventions? Hint


Question 3 of 15
3. Who sponsors The Land pavillon? Hint


Question 4 of 15
4. What is the name of the mouse who was cloned into thousands of mice, that climbed around in the audience in, "Honey, I Shrunk the Audience". Hint


Question 5 of 15
5. What is unique about the waterfalls in Journey Into Your Imagination? Hint


Question 6 of 15
6. What did Ellen nickname her roommate in college, on the Universe of Energy attraction? Hint


Question 7 of 15
7. What hangs from the rear view mirror of the ship in Body Wars? Hint


Question 8 of 15
8. How many countries are in World Showcase? Hint


Question 9 of 15
9. Which country was NOT part of the original World Showcase? Hint


Question 10 of 15
10. Which country only has a restroom in a restaurant, not along the pathway? Hint


Question 11 of 15
11. Which country does NOT light up during Illuminations? Hint


Question 12 of 15
12. Which country has only counter service? Hint


Question 13 of 15
13. What is the symbol of countries in World Showcase? Hint: Think of Illuminations. Hint


Question 14 of 15
14. Between what two countries is there another entrance to EPCOT? Hint


Question 15 of 15
15. When did EPCOT open? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 26 2024 : Guest 24: 8/15
Feb 25 2024 : Guest 68: 7/15
Feb 24 2024 : Guest 73: 5/15
Feb 22 2024 : Guest 192: 0/15
Feb 22 2024 : Guest 67: 0/15
Feb 22 2024 : Guest 216: 5/15
Feb 22 2024 : Guest 157: 3/15
Feb 21 2024 : Guest 174: 11/15
Feb 19 2024 : Guest 165: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does EPCOT stand for?

Answer: Experimental Prototype Community of Tomorrow

This park is the first theme park that Walt Disney wanted to put in Florida.
2. What is the name of the robotic mascot of Innoventions?

Answer: Tom Morrow 2.0

Tom Morrow 2.0 is one of the smallest animatronics made by Imagineers.
3. Who sponsors The Land pavillon?

Answer: Nestle

Though Kraft was the original sponsor, Nestle is the current owner of the pavillion and has one of my favorite attractions, Living with the Land.
4. What is the name of the mouse who was cloned into thousands of mice, that climbed around in the audience in, "Honey, I Shrunk the Audience".

Answer: Photon

They use air and rubber pipes to give the effect that mice are crawling around on the ground in the theater.
5. What is unique about the waterfalls in Journey Into Your Imagination?

Answer: Water flows upwards

This pavillion holds Journey into Your Imagination and Honey I Shrunk the Audience.
6. What did Ellen nickname her roommate in college, on the Universe of Energy attraction?

Answer: Stupid Judy

Dr. Judy Peterson is played by Jamie Lee Curtis.
7. What hangs from the rear view mirror of the ship in Body Wars?

Answer: Ballet Shoes

The name of the ship you ride is Bravo 229.
8. How many countries are in World Showcase?

Answer: 11

The countries are Mexico, Norway, China, Germany, Italy, America, Japan, Morocco, France, United Kingdom, and Canada.
9. Which country was NOT part of the original World Showcase?

Answer: Norway

The other country added was Morocco.
10. Which country only has a restroom in a restaurant, not along the pathway?

Answer: France

This is really strange because all the rest have public restrooms! A true fact! The closest one is at Morocco.
11. Which country does NOT light up during Illuminations?

Answer: Morocco

Because of religious reasons, the prayer tower that represents Morocco does not light up.
12. Which country has only counter service?

Answer: The American Adventure

The Liberty Inn, the only resterant in the American Adventure, is counter service.
13. What is the symbol of countries in World Showcase? Hint: Think of Illuminations.

Answer: Torches

This is a leftover from the millennium celebration. It still is amazing.
14. Between what two countries is there another entrance to EPCOT?

Answer: France and United Kingdom

This entrance is called the International Gateway, which connects EPCOT to the Swan, Dolphin, Boardwalk, and Beach Club Resorts.
15. When did EPCOT open?

Answer: 1982

Thanks for playing! Hope you enjoyed this quiz.
Source: Author disneyman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Theme parks you should really visit at least once:

All of these quizzes refer to a theme park I just can't recommend highly enough. If you have any love for rollercoasters, rides and shows, these should be on your bucket list for sure!

  1. Sea World Orlando Easier
  2. Islands of Adventure Mania Average
  3. EPCOT Average
  4. Busch Gardens Tampa Bay Average
  5. Europa Park: Ten Great Coasters Average
  6. My Trip to Six Flags Magic Mountain Average
  7. Disneyland Park Tough

2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us