FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Busch Gardens Tampa Bay
Quiz about Busch Gardens Tampa Bay

Busch Gardens Tampa Bay Trivia Quiz


This category is about Busch Gardens Tampa Bay in Tampa, Florida. This will mainly be on its rides and regions. Try your hardest! You will do better if you have been to the park, since there are questions about regions.

A multiple-choice quiz by magicsqueak1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks

Author
magicsqueak1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,892
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
461
Last 3 plays: PHILVV (10/10), Guest 97 (4/10), Guest 195 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the ride at Busch Gardens that has the name "Rhino" in its title? Hint


Question 2 of 10
2. What type of roller coaster is Montu? Hint


Question 3 of 10
3. What angle drop does Sheikra have? Hint


Question 4 of 10
4. What form of roller coaster (ex. inverted,shuttle,hyper) is Sheikra? Hint


Question 5 of 10
5. What is the first wooden roller coaster at Busch Gardens? Hint


Question 6 of 10
6. The ride Montu is named after which culture's God of War? Hint


Question 7 of 10
7. Scorpion is in what region? Hint


Question 8 of 10
8. What is the main region and the location of the entrance and exit of the park? Hint


Question 9 of 10
9. Sesame Street: Safari of Fun replaced what region? Hint


Question 10 of 10
10. What ride was built in the area that replaced the Clydesdale Horse Barn? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 03 2024 : PHILVV: 10/10
Feb 26 2024 : Guest 97: 4/10
Feb 23 2024 : Guest 195: 5/10
Feb 22 2024 : Guest 216: 8/10
Jan 15 2024 : Guest 47: 7/10
Jan 09 2024 : Guest 64: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the ride at Busch Gardens that has the name "Rhino" in its title?

Answer: Rhino Rally

Rhino Rally is a safari that starts as a truck, but then goes on a river. It is driven by an employee; one of the few rides that is not controlled by a machine.
2. What type of roller coaster is Montu?

Answer: Inverted/Steel

Montu is in the Egypt region. Its tallest inversion is after the first drop and it has over 5 inversions after it: the most in the southeast. Nile Crocodiles were put below the ride but were removed.
3. What angle drop does Sheikra have?

Answer: 90 degrees

This drop is the deepest, along with Griffon, in the southeast. Its counterpart, Griffon, at Busch Gardens Europe, is nearly identical, but is five feet taller than it.
4. What form of roller coaster (ex. inverted,shuttle,hyper) is Sheikra?

Answer: floorless

This feature was made when they changed the trains in 2008. The seats in the back are elevated so every passenger can see as if they were in the front row. This increases the hang time when the train stops before a drop.
5. What is the first wooden roller coaster at Busch Gardens?

Answer: Gwazi

Gwazi has actually two roller coasters, Gwazi Tiger and Gwazi Lion. One has a different feel from the other (one starts higher from the other giving a higher altitude but a lower drop); they do cross paths several times on the ride. Roar! is a chain of roller coasters from Six Flags.
6. The ride Montu is named after which culture's God of War?

Answer: Egypt

In Mythology the God was had a head of a falcon and legs of a human. The ride is meant to resemble flying like a hawk. It can be also translated as Monthu.
7. Scorpion is in what region?

Answer: Timbuktu

The ride is the shortest ride, in height, at the park but has a unique loop turning the train sideways instead of looping straight, making the coaster very unique. Its region is similar to the African Market.
8. What is the main region and the location of the entrance and exit of the park?

Answer: Morroco

Morroco has most of the major shops for Busch Gardens. It also branches to the Stanleyville and Egypt regions. It is also home of Gwazi.
9. Sesame Street: Safari of Fun replaced what region?

Answer: The Land of the Dragons

In 2009, the Land of the Dragons was replaced with Sesame Street: Safari of Fun, changing the land for children to an even more familiar place for them. Their only roller coaster is called "Air Grover" tributary the blue monster from the television show.
10. What ride was built in the area that replaced the Clydesdale Horse Barn?

Answer: Cheetah Hunt

The ride has a top speed of 75 mph, the top speed of the cheetah, the ride it was named for. It does not have a stationary lift hill and drop, making it unique from all of the other roller coasters in the park.
Source: Author magicsqueak1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Theme parks you should really visit at least once:

All of these quizzes refer to a theme park I just can't recommend highly enough. If you have any love for rollercoasters, rides and shows, these should be on your bucket list for sure!

  1. Sea World Orlando Easier
  2. Islands of Adventure Mania Average
  3. EPCOT Average
  4. Busch Gardens Tampa Bay Average
  5. Europa Park: Ten Great Coasters Average
  6. My Trip to Six Flags Magic Mountain Average
  7. Disneyland Park Tough

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us