FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland Park
Quiz about Disneyland Park

10 Questions about Disneyland Park | Entertainment


Hello everyone, there are a few major misconceptions concerning Disneyland appearing everywhere, so I wanted to lay to rest just a few.

A multiple-choice quiz by Comedian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Author
Comedian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
57,302
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3438
- -
Question 1 of 10
1. Out of these rides, what ride is capable of going the fastest at Disneyland park? Hint


Question 2 of 10
2. Out of these rides, what is the only attraction remaining in Tomorrowland that opened with Disneyland in 1955? Hint


Question 3 of 10
3. In what year did the Monorail first begin operation? Hint


Question 4 of 10
4. When the Disneyland Monorail began operation it became the first daily operating monorail system in the western hemisphere?


Question 5 of 10
5. What Disney character was on hand for the decommission of the submarine attraction on September 8, 1998? Hint


Question 6 of 10
6. A restaurant in Tomorrowland was reopened under the name 'Club Buzz'. What was the name of this restaurant before being named Club Buzz?

Answer: (Two Words)
Question 7 of 10
7. In what year did the Disneyland Monorail first begin stopping at the Disneyland Hotel? (The current Downtown Disney stop.) Hint


Question 8 of 10
8. Which of these attractions doesn't have Disney's fastpass service, as of December 2001? Hint


Question 9 of 10
9. What is the exact date that Disneyland was opened? Hint


Question 10 of 10
10. When Innoventions opened in Tomorrowland in 1997, what attraction did it replace? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 216: 9/10
Feb 09 2024 : PurpleComet: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Out of these rides, what ride is capable of going the fastest at Disneyland park?

Answer: Monorail

It is commonly believed that Space Mountain is the fastest however the correct answer is the monorail. Space Mountain does maintain an average speed of 33 mph, however the Monorail attains speeds of 35 mph while driving in front of the main entrance.
2. Out of these rides, what is the only attraction remaining in Tomorrowland that opened with Disneyland in 1955?

Answer: Autopia

3. In what year did the Monorail first begin operation?

Answer: 1959

4. When the Disneyland Monorail began operation it became the first daily operating monorail system in the western hemisphere?

Answer: True

That's right folks if you take a trip aboard the monorail it announces while driving alongside Harbor Blvd. that the monorail became the first daily operating monorail system in the western hemisphere.
5. What Disney character was on hand for the decommission of the submarine attraction on September 8, 1998?

Answer: Donald Duck

Donald Duck is the sailor so it made sense for him to be on hand to help decommission the submarines.
6. A restaurant in Tomorrowland was reopened under the name 'Club Buzz'. What was the name of this restaurant before being named Club Buzz?

Answer: Tomorrowland Terrace

7. In what year did the Disneyland Monorail first begin stopping at the Disneyland Hotel? (The current Downtown Disney stop.)

Answer: 1962

In June of 1962, Walt Disney expanded the monorail operation to run to the Disneyland Hotel. In 2000, it is commonly believed that the monorail track was shifted and moved closer to the main entrance however that is entirely not true. Neither the hotel or the beam were moved, both stand in their original location, however the walkway that used to connect the station to the hotel is gone, along with the monorail cafe, swimming pools, and novelty shops.
8. Which of these attractions doesn't have Disney's fastpass service, as of December 2001?

Answer: Tarzan Treehouse

9. What is the exact date that Disneyland was opened?

Answer: July 17, 1955

Ronald Reagan was one of the television MC's on that memorable day.
10. When Innoventions opened in Tomorrowland in 1997, what attraction did it replace?

Answer: America Sings

The building was down for rehab for quite a while, but it is once again the fastest moving building at Disneyland, 1 mph!
Source: Author Comedian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Theme parks you should really visit at least once:

All of these quizzes refer to a theme park I just can't recommend highly enough. If you have any love for rollercoasters, rides and shows, these should be on your bucket list for sure!

  1. Sea World Orlando Easier
  2. Islands of Adventure Mania Average
  3. EPCOT Average
  4. Busch Gardens Tampa Bay Average
  5. Europa Park: Ten Great Coasters Average
  6. My Trip to Six Flags Magic Mountain Average
  7. Disneyland Park Tough

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us