FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Islands of Adventure Mania
Quiz about Islands of Adventure Mania

Islands of Adventure Mania Trivia Quiz


I'm visiting Islands of Adventure, but I don't have a guidebook. Can you help me figure out where I am?

A multiple-choice quiz by irishchic5. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Universal Studios

Author
irishchic5
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
140,959
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3808
Last 3 plays: Guest 216 (8/10), james1947 (9/10), Guest 73 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. After I enter the park, I turn right to avoid all the crowds, and find myself in a very strange land. It's very bright and cheerful, but there are not any straight lines anywhere! Even the trees are crooked. Where am I? Hint


Question 2 of 10
2. I've left the crooked land behind, and now I am entering the world of Harry Potter. In front of me is a massive roller coaster. Actually, it's two roller coasters going at the same time. The riders are dangling below the track and it looks like they're going to crash! What ride am I talking about?

Answer: (Two words)
Question 3 of 10
3. Whew, that was close! After all that excitement, I need a break! I head into the next land, Jurassic Park, and get on a large boat for a leisurely ride through a park. But wait, something has gone wrong. There's a dinosaur on the loose! There's only one way out - straight down! What ride am I on? Hint


Question 4 of 10
4. After that ride, I need a nice gentle one to calm me down. Luckily, I don't have to leave Jurassic Park to do this. What ride gives me a bird's-eye view of the park as I gently soar above the trees? Hint


Question 5 of 10
5. It's time for lunch now! I'm in the mood for barbecue chicken or ribs. Where can I go to get these? Hint


Question 6 of 10
6. After lunch, I make my way over to Toon Lagoon. I'm riding on a great raft ride, but I got soaked! What character is the star of this attraction? Hint


Question 7 of 10
7. I'm still in Toon Lagoon and I've decided to go on a ride called Dudley Do-Right's Ripsaw Falls. What kind of ride am I on? Hint


Question 8 of 10
8. Now it's time for dinner. I've decided to eat at one of the few full-service restaurants at the park. This restaurant features Mediterranean style cooking and is located in the Lost Continent. Where am I? Hint


Question 9 of 10
9. I have time for one last ride before I go home. This ride can be seen from the highway driving by the park and dominates the landscape. It's a roller-coaster that features seven inversions and even two subterranean dives! Where am I? Hint


Question 10 of 10
10. One of the best treats to be found at Islands of Adventure was a frozen Coke. In what land was the ONLY stand that sold these delicious concoctions? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 216: 8/10
Feb 17 2024 : james1947: 9/10
Feb 05 2024 : Guest 73: 9/10
Jan 25 2024 : Geoff565: 5/10
Jan 25 2024 : elisabeth1: 1/10
Jan 23 2024 : Guest 174: 4/10
Jan 19 2024 : Guest 76: 8/10
Jan 19 2024 : Rumpo: 10/10
Jan 16 2024 : Guest 70: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. After I enter the park, I turn right to avoid all the crowds, and find myself in a very strange land. It's very bright and cheerful, but there are not any straight lines anywhere! Even the trees are crooked. Where am I?

Answer: Seuss Landing

Seuss Landing is the "kiddie" land at Islands of Adventure. It is true that there is not one straight line in the entire land! Universal even uprooted and re-planted trees that had been damaged by Hurricane Andrew so even the trees would be crooked.
2. I've left the crooked land behind, and now I am entering the world of Harry Potter. In front of me is a massive roller coaster. Actually, it's two roller coasters going at the same time. The riders are dangling below the track and it looks like they're going to crash! What ride am I talking about?

Answer: Dragon Challenge

Dragon Challenge is located in the Hogsmeade section of the park and is based off of the first task of the Triwizard Tournament that took place in Book 4 of the Harry Potter series.
3. Whew, that was close! After all that excitement, I need a break! I head into the next land, Jurassic Park, and get on a large boat for a leisurely ride through a park. But wait, something has gone wrong. There's a dinosaur on the loose! There's only one way out - straight down! What ride am I on?

Answer: Jurassic Park River Adventure

The Jurassic Park River Adventure is a thrilling water ride with a large, watery drop at the end. Be ready to get wet, and don't forget to smile at the camera on the way down!
4. After that ride, I need a nice gentle one to calm me down. Luckily, I don't have to leave Jurassic Park to do this. What ride gives me a bird's-eye view of the park as I gently soar above the trees?

Answer: Pteradon Flyers

In Pteradon Flyers, riders sit in cars suspended from a monorail above them and glide over the top of Jurassic Park. The only drawback is that the ride is designed for children, and in order to ride you must have a child under four feet tall with you.
5. It's time for lunch now! I'm in the mood for barbecue chicken or ribs. Where can I go to get these?

Answer: Thunder Falls Terrace

Thunder Falls Terrace is located in the Jurassic Park section of Islands of Adventure. All of the other restaurants mentioned are located at Walt Disney World.
6. After lunch, I make my way over to Toon Lagoon. I'm riding on a great raft ride, but I got soaked! What character is the star of this attraction?

Answer: Popeye

Popeye and Bluto's Bilge-Rat Barges is a thrilling and soaking water adventure! Watch out for the people who shoot water guns at you from a nearby boat.
7. I'm still in Toon Lagoon and I've decided to go on a ride called Dudley Do-Right's Ripsaw Falls. What kind of ride am I on?

Answer: water flume ride

Dudley Do-Right's is a log ride that has you chasing after Dudley Do-Right as he saves the world. Hold on tight, because the drop seems to keep going and going!
8. Now it's time for dinner. I've decided to eat at one of the few full-service restaurants at the park. This restaurant features Mediterranean style cooking and is located in the Lost Continent. Where am I?

Answer: Mythos

Mythos is a great restaurant that features a view of Islands of Adventure's "inland sea." The food is good, but expensive!
9. I have time for one last ride before I go home. This ride can be seen from the highway driving by the park and dominates the landscape. It's a roller-coaster that features seven inversions and even two subterranean dives! Where am I?

Answer: Incredible Hulk Coaster

The Incredible Hulk Coaster is one big adrenaline rush! It launches you from zero to 60 mph in only 2 seconds!
10. One of the best treats to be found at Islands of Adventure was a frozen Coke. In what land was the ONLY stand that sold these delicious concoctions?

Answer: Super Hero Island

Located next to the Spiderman ride, this stall also soldfrozen Sprite. It was a great way to cool off on a hot summer afternoon.
Source: Author irishchic5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Theme parks you should really visit at least once:

All of these quizzes refer to a theme park I just can't recommend highly enough. If you have any love for rollercoasters, rides and shows, these should be on your bucket list for sure!

  1. Sea World Orlando Easier
  2. Islands of Adventure Mania Average
  3. EPCOT Average
  4. Busch Gardens Tampa Bay Average
  5. Europa Park: Ten Great Coasters Average
  6. My Trip to Six Flags Magic Mountain Average
  7. Disneyland Park Tough

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us