FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sea World Orlando
Quiz about Sea World Orlando

Sea World Orlando Trivia Quiz


My brothers and I visited this Florida theme park on a vacation there. This is a short overview of this oceanic wonderland.

A multiple-choice quiz by tjoebigham. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks

Author
tjoebigham
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,677
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2444
Last 3 plays: Guest 86 (3/10), Guest 69 (8/10), Guest 72 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What building do you see at the entrance/exit? Hint


Question 2 of 10
2. Which sea animal is NOT seen here? Hint


Question 3 of 10
3. Which theatre here is named after a sea shell? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of Sea World's splash ride? Hint


Question 5 of 10
5. There is also a giant roller coaster that goes partly into underground aquariums. What mythical creature is it named after? Hint


Question 6 of 10
6. What watery transportation can you ride? Hint


Question 7 of 10
7. What show features cats and dogs? Hint


Question 8 of 10
8. Clyde and Seamore are the leads in a comedy show. What is Seamore? Hint


Question 9 of 10
9. What creature is Shamu, the park's superstar? Hint


Question 10 of 10
10. What is the only land mammal raised in the park? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 09 2024 : Guest 86: 3/10
Feb 07 2024 : Guest 69: 8/10
Jan 31 2024 : Guest 72: 9/10
Jan 20 2024 : Guest 12: 6/10
Jan 08 2024 : Baldfroggie: 8/10
Jan 07 2024 : Guest 104: 10/10
Jan 07 2024 : Guest 104: 10/10
Dec 25 2023 : Guest 67: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What building do you see at the entrance/exit?

Answer: lighthouse

A lighthouse stands guard right where you enter the park.
2. Which sea animal is NOT seen here?

Answer: cuttlefish

The little relative to the squid and octopus isn't seen here, but the others on the list, and such critters as penguins, polar bears sea lions et al. are on display at Sea World year round.
3. Which theatre here is named after a sea shell?

Answer: Nautilus

Pectins are in the scallop family (Shell Oil uses the scallop for its logo). Murexes were once harvested for the purple dye they produce. Wentletraps get their name from the Dutch for staircase. Nautilus gets its name from the Greek for sailor.
4. What is the name of Sea World's splash ride?

Answer: Journey to Atlantis

The ride is patterned after the sunken kingdom of Greek legend and is based on ancient Greek architecture. If you want to stay dry, you can visit the adjacent Jewels Of the Sea aquarium.
5. There is also a giant roller coaster that goes partly into underground aquariums. What mythical creature is it named after?

Answer: Kraken

The last I got from the Doctor Doolittle stories! The Kraken was the sea serpent of Norse myth. We didn't ride it, but my brothers and I saw the great coaster. (Scylla is from Greek mythology.)
6. What watery transportation can you ride?

Answer: paddle boats

The paddle boats there are in the form of flamingos, unlike Boston's renowned Swan Boats!
7. What show features cats and dogs?

Answer: Pets Ahoy

A cute show where the dogs and cats (they don't fight!) perform skits and stunts, such as tightrope walking and acrobatics on a stage dressed as a seaside village.
8. Clyde and Seamore are the leads in a comedy show. What is Seamore?

Answer: sea lion

With his human co-star Clyde, Seamore acts in the show "Pirate Island," a spoof of all those pirate yarns in print and film.
9. What creature is Shamu, the park's superstar?

Answer: killer whale

Pretty much a gimme, since Shamu is world renowned. People come to see him, and his fellow killer whales, peform and splash those closest to the pool.
10. What is the only land mammal raised in the park?

Answer: Clydesdale horses

Anheuser-Busch, brewers of Budweiser, is the owner of Sea World and they raise some of their famous Clydesdales in the park. Next to the stable is a brewing exhibit where you can larn how to brew beer and a restaurant where you can drink it!
Source: Author tjoebigham

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Theme parks you should really visit at least once:

All of these quizzes refer to a theme park I just can't recommend highly enough. If you have any love for rollercoasters, rides and shows, these should be on your bucket list for sure!

  1. Sea World Orlando Easier
  2. Islands of Adventure Mania Average
  3. EPCOT Average
  4. Busch Gardens Tampa Bay Average
  5. Europa Park: Ten Great Coasters Average
  6. My Trip to Six Flags Magic Mountain Average
  7. Disneyland Park Tough

2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us