FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Walt Disney Worlds Spaceship Earth Expert
Quiz about Walt Disney Worlds Spaceship Earth Expert

Walt Disney World's Spaceship Earth Expert Quiz


This quiz will take you on a journey through time in the wonderful attraction of Spaceship Earth! Have fun and enjoy!

A multiple-choice quiz by JBQsuperstar. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Walt Disney World
  8. »
  9. Epcot

Author
JBQsuperstar
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
372,552
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
206
- -
Question 1 of 10
1. Complete the first line of the narration. "Like a grand and miraculous spaceship, ___________________________________________." Hint


Question 2 of 10
2. This attraction takes a photo of you.


Question 3 of 10
3. The animatronic playing the lute has the same face as another animatronic from what attraction? Hint


Question 4 of 10
4. What color are the tights of the lady in the computer room? Hint


Question 5 of 10
5. What animal are the hunters hunting at the beginning of the ride? Hint


Question 6 of 10
6. Finish this line. "Remember how easy it was to learn your ABCs? __________________, they invented them." Hint


Question 7 of 10
7. You can find a Hidden Mickey made from what? Hint


Question 8 of 10
8. "Extra! Extra! Read all about it!" The boy speaking this is selling newspapers headlining that a war is over. What war is he yelling about? Hint


Question 9 of 10
9. In the scene where a family is watching the first man walk on the moon on their television, what board game is set up behind their couch? Hint


Question 10 of 10
10. Complete the last line. "So here's to the next 30,000 years on Spaceship Earth. While no one knows for sure what we'll see or do, I do know it will be quite an adventure, an adventure that we'll take and make together. _________________." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete the first line of the narration. "Like a grand and miraculous spaceship, ___________________________________________."

Answer: our planet has sailed through the universe of time

Judy Dench is the narrator of Spaceship Earth.
2. This attraction takes a photo of you.

Answer: True

It takes a picture of you right at the beginning and uses it to create a story. The story is of you in in your own created future! Also, after exiting the ride, your face appears on a big screen and sends you to where you live. Throughout the day you can see the places people in Epcot came from!
3. The animatronic playing the lute has the same face as another animatronic from what attraction?

Answer: The Carousel of Progress

Check it out next time you are in Disney! The same face is used as the one found on John, the father, in the Carousel of Progress.
4. What color are the tights of the lady in the computer room?

Answer: Yellow

She also wears a white lab coat and holds a clipboard. Also, earlier in the ride, you can find a man using a magnifying glass wearing some "interesting" red tights... They had a, well, unique style in those days!
5. What animal are the hunters hunting at the beginning of the ride?

Answer: Mammoth

This is the first scene that you pass and does not use animatronics. It's actually a simple clip on a screen. Well, not simple, but quite a large and realistic showing of these hunters. Who would expect anything less than giant and amazing perfection when it comes to Disney?
6. Finish this line. "Remember how easy it was to learn your ABCs? __________________, they invented them."

Answer: Thank the Phoenicians

This alphabet we use today was in fact created by the Phoenicians and is adaptable to many languages.
7. You can find a Hidden Mickey made from what?

Answer: Scrolls

Near the scrolls, you can also find a Hidden Mickey made from a white paint stain on a table in the Renaissance Era. It looks as if someone put paint on the rim of cups and pressed them upside down onto the table.
8. "Extra! Extra! Read all about it!" The boy speaking this is selling newspapers headlining that a war is over. What war is he yelling about?

Answer: The Civil War

In this scene, you will encounter a printing press powered by steam. It looks, runs, and sounds very realistic!
9. In the scene where a family is watching the first man walk on the moon on their television, what board game is set up behind their couch?

Answer: Mouse Trap

I also like the clock on their shelf in this scene. It is literally the word "time" with the clock in it. You can also look onto their balcony in this scene. I love the effort Disney puts into tiny details!
10. Complete the last line. "So here's to the next 30,000 years on Spaceship Earth. While no one knows for sure what we'll see or do, I do know it will be quite an adventure, an adventure that we'll take and make together. _________________."

Answer: See you in the future

At this point it will be the unfortunate time that we must exit the ride, but fun futuristic activities do await at the exit!
Source: Author JBQsuperstar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us