FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about No Longer Epcot Music
Quiz about No Longer Epcot Music

No Longer Epcot Music Trivia Quiz


The Disney Company under Michael Eisner (these new owners in their infinite wisdom) have elected to get rid of the music we grew up with on the attractions at Epcot. Heaven knows why, but they did. Do you remember the songs?

A multiple-choice quiz by hank2001. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Walt Disney World
  8. »
  9. Epcot

Author
hank2001
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,317
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1539
- -
Question 1 of 10
1. There were two theme songs for the Universe of Energy. One was "Universe of Energy". What was the other one? Hint


Question 2 of 10
2. What was the theme song to "The Land Boat Ride"? Hint


Question 3 of 10
3. Now that the Dreamfinder is gone from "Journey Into Imagination", there is no one to sing which song? Hint


Question 4 of 10
4. "Spaceship Earth" has been totally revamped. Well, by revamped I mean they just got rid of the song. What was it? Hint


Question 5 of 10
5. Now that one of the best attractions in Epcot, "Horizons", is gone, so is this song. Hint


Question 6 of 10
6. One of the first songs to go was "The Computer Song" from an attraction called "Astuter Computer Review". Where was this attraction found? Hint


Question 7 of 10
7. Now that Kodak no longer sponsers the 3-D films in Future World, which song has been 86-ed. Hint


Question 8 of 10
8. Only one musical number at Epcot has had its original music added to, rather than removed. What is it? Hint


Question 9 of 10
9. The song "Canada" from the Canada Pavillion in World Showcase is still there, but is the next song slated to go. What is the second title for this song? Hint


Question 10 of 10
10. What is the only song that mentions the area "Future World" in its lyrics? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There were two theme songs for the Universe of Energy. One was "Universe of Energy". What was the other one?

Answer: Energy (You Make The World Go Round)

An interesting, and well produced, documentary on energy has been replaced by "Ellen's Energy Adventure." Another example of the "dumming down" of education in our society.
2. What was the theme song to "The Land Boat Ride"?

Answer: Listen to the Land

"Living with the Land" is what it is now called. Same exact ride minus the song. Go figure? "Symbiosis" was a great movie at The Land Pavilion that is now gone, along with the charming "Kitchen Kabaret" which featured the hilarious "Veggie, Veggie, Fruit, Fruit."
3. Now that the Dreamfinder is gone from "Journey Into Imagination", there is no one to sing which song?

Answer: One Little Spark

Kids everywhere should declare a year of mourning. This was one of the most charming attractions at Epcot for little kids. "Magic Journeys" was from the first of Disney's new amazing 3-D films that started at Epcot, moved to the Magic Kingdom, and has now gone the way of all the rest.
4. "Spaceship Earth" has been totally revamped. Well, by revamped I mean they just got rid of the song. What was it?

Answer: Tomorrow's Child

5. Now that one of the best attractions in Epcot, "Horizons", is gone, so is this song.

Answer: New Horizons

"Beautiful Tomorrow" and "Now Is the Time" are from "The Carousel of Progress", one of Walt Disney's earliest attractions and, I'm sure, the next to go.
6. One of the first songs to go was "The Computer Song" from an attraction called "Astuter Computer Review". Where was this attraction found?

Answer: Communicore

Innoventions replaced Communicore. This is one example of where the powers that be were correct in their thinking. Communicore was starting to look dated and Innoventions is closer to what Disney intended the spirit of Epcot to be.
7. Now that Kodak no longer sponsers the 3-D films in Future World, which song has been 86-ed.

Answer: Makin Memories

8. Only one musical number at Epcot has had its original music added to, rather than removed. What is it?

Answer: Golden Dreams from The American Adventure

Another verse and extra footage have been added.
9. The song "Canada" from the Canada Pavillion in World Showcase is still there, but is the next song slated to go. What is the second title for this song?

Answer: You're a Lifetime Journey

I love this song, Say good-bye to it. (Why do I feel like the Germans have marched into France?)
10. What is the only song that mentions the area "Future World" in its lyrics?

Answer: Tomorrow's Child

The chorus goes "Tomorrow's child, sharing a brand new day. For the future world is born today."
Source: Author hank2001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us