FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disney World Epcot
Quiz about Disney World Epcot

Disney World: Epcot Trivia Quiz


I hope you like my quiz.

A multiple-choice quiz by madcity2. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Walt Disney World
  8. »
  9. Epcot

Author
madcity2
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
372,508
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
336
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the entrance to Epcot between the France Pavilion and the Great Britain Pavilion? Hint


Question 2 of 10
2. In the ride Soarin', who is the actor that tells you about safety precautions before the ride? Hint


Question 3 of 10
3. Club Cool is an attraction in Epcot where you can sample foreign sodas from all around the world. Who sponsors Club Cool? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the restaurant in the Japanese pavilion where you can watch your food made in front of you? Hint


Question 5 of 10
5. The Seas with Nemo and Friends replaced what original attraction? Hint


Question 6 of 10
6. What ride in Epcot offers two versions of the same ride? Hint


Question 7 of 10
7. The centerpiece for the Norway pavilion is a medium-sized church. What is the name of the of the church? Hint


Question 8 of 10
8. What is the symbol of the firework show Illuminations Reflections of Earth? Hint


Question 9 of 10
9. What Country Pavilion only has counter service dining? Hint


Question 10 of 10
10. In Ellen's Energy Adventure what does Ellen nickname her old roommate? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 30 2024 : Guest 68: 10/10
Mar 09 2024 : Guest 73: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the entrance to Epcot between the France Pavilion and the Great Britain Pavilion?

Answer: International Gateway

The International Gateway is used primarily by guests staying at The Boardwalk, Beach Club, and Yacht Club.
2. In the ride Soarin', who is the actor that tells you about safety precautions before the ride?

Answer: Patrick Warburton

Soarin' is a simulation ride through the state of California.
3. Club Cool is an attraction in Epcot where you can sample foreign sodas from all around the world. Who sponsors Club Cool?

Answer: Coca-Cola

Coca-Cola has always sponsored Club Cool even though it has changed its name over the years.
4. What is the name of the restaurant in the Japanese pavilion where you can watch your food made in front of you?

Answer: Teppan Edo

At Teppan Edo you can choose to sit a normal table or a table where a chef cooks your food In front of you.
5. The Seas with Nemo and Friends replaced what original attraction?

Answer: The Living Seas

The Seas with Nemo and Friends replaced The Living Seas after the original ride broke down beyond repair.
6. What ride in Epcot offers two versions of the same ride?

Answer: Mission: Space

Mission: Space originally opened with a more intense version but after several incidents they opened a second ride for riders seeking a tamer ride experience.
7. The centerpiece for the Norway pavilion is a medium-sized church. What is the name of the of the church?

Answer: Stave Church

The Stave Church is the centerpiece of Norway and includes a museum that is about the creation of the movie "Frozen".
8. What is the symbol of the firework show Illuminations Reflections of Earth?

Answer: Torches

The torches are set all around the World Showcase.
9. What Country Pavilion only has counter service dining?

Answer: The American Adventure

The American Adventure only offers counter service at its two restaurants The Liberty Inn and The Fife and Drum Tavern.
10. In Ellen's Energy Adventure what does Ellen nickname her old roommate?

Answer: Stupid Judy

In the attraction you learn about all aspects of energy with your guide Bill Nye.
Source: Author madcity2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us