FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Mixed World Geography for Kids Quizzes, Trivia and Puzzles
Mixed World Geography for Kids Quizzes, Trivia

Mixed World Geography for Kids Trivia

Mixed World Geography for Kids Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Our World for Kids

Fun Trivia
These quizzes include questions on multiple countries from around the world.
88 quizzes and 880 trivia questions.
1.
  It Takes Two - City Edition   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Two Word City Names
A quick tour of ten cities around the world, each of which have two words in their name.
Very Easy, 10 Qns, zorba_scank, Apr 02 23
Recommended for grades: 8,9,10
Very Easy
zorba_scank gold member
Apr 02 23
507 plays
2.
  A New Day    
Ordering Quiz
 10 Qns
Every twenty-four hours a new day starts. As the earth spins on its axis, different countries in the world see the sun rise sooner than others. You need to put these places in order from the first to start Sunday up to the last place to start Sunday.
Average, 10 Qns, Lottie1001, Dec 28 22
Average
Lottie1001 gold member
Dec 28 22
485 plays
3.
  It Takes Two   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Two Word Country Names
All of these countries have names which include two words. Can you match these facts with the correct country?
Very Easy, 10 Qns, zorba_scank, Jan 02 23
Recommended for grades: 7,8,9
Very Easy
zorba_scank gold member
Jan 02 23
557 plays
4.
Our Earth From Space
  Our Earth From Space    
Photo Quiz
 10 Qns
Welcome to my quiz on our world as seen from space.
Easier, 10 Qns, mcsurfie, Dec 26 15
Recommended for grades: 7,8,9
Easier
mcsurfie
1057 plays
5.
What Is My Location
  What Is My Location?   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
I will describe a famous place in a particular location. Your job is to identify that location (usually the location is a country, but there are a few exceptions).
Very Easy, 10 Qns, Buddy1, Aug 24 13
Recommended for grades: 5,6,7
Very Easy
Buddy1 gold member
2350 plays
6.
  Find the Fiend   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Police officer Jack is after a dangerous criminal. He travels around the world to find him. Do you want to come along on the trip?
Very Easy, 10 Qns, James25, Apr 17 13
Recommended for grades: 8,9,10
Very Easy
James25 gold member
4828 plays
7.
A Kids Trip Around the World
  A Kids' Trip Around the World   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Kids love to travel. See how many of these famous landmarks you can recognize from the photo and the clues.
Very Easy, 10 Qns, EnglishJedi, Apr 18 15
Recommended for grades: 8,9,10
Very Easy
EnglishJedi gold member
1409 plays
8.
Path of the Dinosaurs
  Path of the Dinosaurs    
Photo Quiz
 10 Qns
It is hard to imagine that dinosaurs used to live all over the earth, but it's true. Can you name the location where each dinosaur used to live?
Very Easy, 10 Qns, Joepetz, Nov 16 22
Recommended for grades: 6,7,8
Very Easy
Joepetz gold member
Nov 16 22
810 plays
9.
  Show and Tell: Where I Went On Vacation   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
OK, class, you all brought in your souvenirs from your vacations this summer, now we get to guess where you went. Who wants to go first?
Very Easy, 10 Qns, Spaudrey, Nov 17 23
Recommended for grades: 6,7,8
Very Easy
Spaudrey
Nov 17 23
4219 plays
10.
Where are we Going Today Kids 1
  Where are we Going Today, Kids? (1)    
Photo Quiz
 10 Qns
A whirlwind trip around the world, finding native flora and fauna and seeing some amazing sights.
Average, 10 Qns, EnglishJedi, Sep 12 15
Recommended for grades: 6,7,8,9,10
Average
EnglishJedi gold member
842 plays
trivia question Quick Question
If your teacher told the class she was going on a safari, to which continent is she most likely travelling?

From Quiz "Place the Nation"




11.
  Any Way the Wind Blows   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As the Four Winds hurtle towards the finish line, here are ten beautiful locations spread across the world where you may want to take a more leisurely trip.
Very Easy, 10 Qns, lones78, Feb 24 12
Recommended for grades: 6,7,8
Very Easy
lones78 gold member
4349 plays
12.
Another World Tour for Kids
  Another World Tour for Kids    
Photo Quiz
 10 Qns
Welcome to a pictorial tour of ten of the world's most recognizable sites. Just identify the country in which they can be seen.
Easier, 10 Qns, EnglishJedi, May 08 15
Recommended for grades: 6,7,8,9,10
Easier
EnglishJedi gold member
967 plays
13.
  Questions on Countries of the World   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There are no hard to remember countries like Djibouti, Sri Lanka, or Macedonia here, just countries kids under nine have probably heard about.
Very Easy, 10 Qns, jadranska, Jun 11 23
Recommended for grades: 4,5,6
Very Easy
jadranska
Jun 11 23
8302 plays
14.
Amazing  Geography For Kids
  "A"mazing Geography For Kids    
Photo Quiz
 10 Qns
This is a quiz about my travels around the world. I will be visiting a variety of places that will begin with the letter "A".
Very Easy, 10 Qns, dcpddc478, Feb 27 16
Recommended for grades: 5,6,7
Very Easy
dcpddc478
1106 plays
15.
Exciting Geography For Kids
  "E"xciting Geography For Kids    
Photo Quiz
 10 Qns
This is a quiz about my travels around the world. I will be visiting a variety of places that will begin with the letter "E".
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Jul 14 23
Recommended for grades: 9,10,11
Easier
dcpddc478
Jul 14 23
1054 plays
16.
  A Lovely Pair of Coconuts   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
... and some other interesting souvenirs were collected by Rowena, PDAZ, Doublemm and Eburge on their recent trip around the world. See if you can work out where they found each one.
Very Easy, 10 Qns, Rowena8482, Jun 28 15
Recommended for grades: 9,10,11
Very Easy
Rowena8482 gold member
4320 plays
17.
  Do You Know?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know which is the one that does not belong?
Easier, 10 Qns, minch, Mar 06 09
Recommended for grades: 7,8,9
Easier
minch gold member
8311 plays
18.
  What Country Am I?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Can you discover where I am in the world?
Very Easy, 10 Qns, ozzz2002, Feb 08 13
Recommended for grades: 6,7,8
Very Easy
ozzz2002 gold member
1862 plays
19.
Where Are We Going Today Kids 2
  Where Are We Going Today, Kids? (2)    
Photo Quiz
 10 Qns
Come along on this whirlwind trip around the world, finding native flora and fauna and seeing some amazing sights.
Average, 10 Qns, EnglishJedi, Nov 04 15
Recommended for grades: 6,7,8,9,10
Average
EnglishJedi gold member
775 plays
20.
  Our Colourful World   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Our world is bright and beautiful, full of colour and wonderful sites to behold. In this quiz, see if you can identify these places which have very colourful names.
Very Easy, 10 Qns, KayceeKool, Jun 19 17
Recommended for grades: 5,6,7
Very Easy
KayceeKool gold member
949 plays
21.
Where Am I
  Where Am I?    
Photo Quiz
 10 Qns
This a children's quiz on countries and cities of the world. See how many you can get.
Very Easy, 10 Qns, dcpddc478, Mar 27 19
Recommended for grades: 7,8,9
Very Easy
dcpddc478
Mar 27 19
873 plays
22.
Beautiful Geography For Kids
  "B"eautiful Geography For Kids    
Photo Quiz
 10 Qns
This is a quiz about my travels around the world. I will be visiting a variety of places that will begin with the letter "B".
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Feb 27 16
Recommended for grades: 9,10,11
Easier
dcpddc478
1079 plays
23.
  Lakes of the World for Kids   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
There are many wonderful lakes in our world. Here is a quiz about ten of the largest and most famous ones. All you have to do is match each lake with its description. Good luck!
Very Easy, 10 Qns, tiffanyram, Feb 18 19
Recommended for grades: 7,8,9
Very Easy
tiffanyram gold member
Feb 18 19
828 plays
24.
Captivating Geography For Kids
  "C"aptivating Geography For Kids    
Photo Quiz
 10 Qns
This is a quiz about my travels around the world. I will be visiting a variety of places that will begin with the letter "C".
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Jul 18 22
Recommended for grades: 7,8,9
Easier
dcpddc478
Jul 18 22
895 plays
25.
  Kids' Countries   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hi there, I'm going to give you some information about a country, and you have to pick which one I'm talking about from the list.
Very Easy, 10 Qns, sun211, Nov 26 12
Recommended for grades: 4,5,6
Very Easy
sun211
9430 plays
26.
Fabulous Geography For Kids
  "F"abulous Geography For Kids    
Photo Quiz
 10 Qns
This is the next quiz about my travels around the world. I will be visiting a variety of places that will begin with the letter "F".
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Nov 05 15
Recommended for grades: 6,7,8,9,10
Easier
dcpddc478
1005 plays
27.
Delightful Geography for Kids
  "D"elightful Geography for Kids    
Photo Quiz
 10 Qns
This is a quiz about my travels around the world. I will be visiting a variety of places that will begin with the letter "D".
Easier, 10 Qns, dcpddc478, Feb 20 21
Recommended for grades: 9,10,11
Easier
dcpddc478
Feb 20 21
955 plays
28.
  Our Land   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Hi kids! It's time for us to take a journey around the world. Can you help me by matching these names to the natural land feature?
Very Easy, 10 Qns, Plodd, Dec 17 16
Recommended for grades: 6,7,8
Very Easy
Plodd
885 plays
29.
  Tales of Iguazu Falls and Other Wonders   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
This quiz will focus on a list that was made after a global poll of 100 million voters was held from 2007-11, creating a new record called the New7Wonders of Nature. See if you can match the clues with the wonder!
Very Easy, 10 Qns, ponycargirl, Apr 30 18
Recommended for grades: 8,9,10
Very Easy
ponycargirl editor
Apr 30 18
493 plays
30.
  World Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
See if you know the answers to some of these questions about the world we live in!
Average, 10 Qns, Melbs, Dec 28 09
Average
Melbs
12530 plays
Page 1 - Page 2 - Page 3

Mixed World Geography for Kids Trivia Questions

1. This country is the largest country in the Caribbean. It is a Spanish speaking country located off the south coast of Florida. What country became a communist nation in 1959?

From Quiz
Which Country or Territory in the Caribbean?

Answer: Cuba

Cuba is about 150 km off the south coast of Florida peninsula. Cuba gained independence from Spain in 1902 and is the largest island in the Caribbean. It has an area of 109,884 sq. km. From the sky, Cuba looks like the shape of a crocodile. Havana is the capital and the largest city.

2. Which country am I visiting if I am viewing the Eiffel Tower?

From Quiz Which Country Am I Visiting?

Answer: France

The construction of the Eiffel Tower began on 28 January 1887, and it opened on 31 March 1889. It was the tallest building in the world from 1889 to 1930, with an architectural height of 300 metres (984 feet) and 324 metres (1,063 feet) to the tip. The name of the architect was Stephen Sauvestre. The names of the structural engineers were Maurice Koechlin and √Čmile Nouguier, and the name of the main contractor was Compagnie des √Čtablissements Eiffel.

3. This island country was the first winner of rugby sevens at the 2016 Rio Olympics. Viti Levu and Vanua Levu are the two major islands of what country?

From Quiz Which Country in Oceania?

Answer: Fiji

Fiji's closest neighbors are Vanuatu to the west, France's New Caledonia to the southwest, New Zealand's Kermadec to the southeast, Tonga to the east, the Samoas, France's Wallis and Futuna to the northeast and Tuvalu to the north. The total land area is slightly over 18,200 sq. km, and consists of 322 islands including Viti Levu and Vanua Levu. Suva, the capital city, is located on the southern coast of Vitu Levu. The official languages are Fijian, English and Fiji Hindi. 64% of the population practices Christianity and 28% are Hindus.

4. This is the largest Portuguese speaking nation in the world in term of size and population. The people in this country love soccer and samba. In what country can you find the iconic statue of Christ the Redeemer?

From Quiz Which Country in the Americas?

Answer: Brazil

Brazil is by far the largest country in South America, with a land size of 8,514,877 sq km, making it the fifth largest country in the world. Brazil is bordered by ten countries (the most in South America): French Guiana, Suriname, Guyana, and Venezuela in the north, by Colombia in the north-west, by Peru, Bolivia, and Paraguay to the west, by Argentina in the south-west, and by Uruguay in south. The national capital is Brasilia. Sao Paulo is the largest city and economic centre. Rio de Janeiro is the most well-known city where the statue of Christ the Redeemer is located.

5. Where would you find Mount Fuji, sumo wrestlers, and geishas?

From Quiz Which Country?

Answer: Japan

Japan is also famous for samurai, Godzilla, and delicious food like sushi and ramen noodles.

6. The United Kingdom which made up of four countries. These are England, Wales, Scotland and what other country?

From Quiz European Countries

Answer: Northern Ireland

The full name is the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. It is a unique country made up of four nations: England, Wales, Scotland, and Northern Ireland. The countries of England, Wales, and Scotland make up Great Britain.

7. The United States of America can be found on what continent?

From Quiz Geography for Kids: Continents

Answer: North America

Washington D.C. is the capital of the United States. Other countries in North America include Mexico and Canada.

8. In which country would you find pyramids and the Nile River?

From Quiz Countries of the World

Answer: Egypt

The Nile has been very important for Egypt because it floods once a year and the water makes the land fertile so that the people can grow food. People would not have been able to start living in Egypt without the help of the Nile. The pyramids are tall pointed tombs for the pharaohs (kings) of Egypt. They are very old; some of them are as old as 4000 years.

9. Who gifted the Statue of Liberty to the United States?

From Quiz General World Knowledge for Kids

Answer: France

The Statue of Liberty was a gift to the United States from France in 1886. The gift was to commemorate the alliance of France and the United States in the American Revolution. It was dedicated on October 28, 1886.

10. The leader of which country lives in the White House?

From Quiz Our Colourful World

Answer: United States of America

The White House is the official residence and office of the President of the United States of America. It is situated in Washington DC, the capital of the USA, at 1600 Pennsylvania Avenue NW, one of the most well-known addresses in the world. It was designed by the architect James Hoban and was built between 1792 and 1800. It has been the home of every US president since John Adams first moved in there in 1800. President Theodore Roosevelt added the West Wing in 1901 because the original building was getting too crowded and the very first Oval Office was created by President William Howard Taft in 1909. Besides adding the West Wing, it was also President Roosevelt who officially gave the building its name of the White House in 1901 when he had the presidential stationary engraved with "The White House - Washington".

11. What ocean is circled by earthquake-prone faults called the Ring of Fire?

From Quiz Water, Water Everywhere

Answer: Pacific Ocean

The Ring of Fire gets its name from the many active volcanoes surrounding the Pacific Ocean. They erupt when tectonic plates move, and the movement also causes earthquakes. There aren't just problems on land. The shifting plates create underwater earthquakes that produce giant tsunami waves that flood the shores. Japan was hit by a massive tsunami in 2011. If you were in charge, how would you make your country safe, when citizens insist on living near the shore?

12. I'll visit the Queen for a cream tea with jam As I give her a curtsey and call her ma'am We will sail up the Thames on her flotilla of ships While eating our supper of hot fish and chips. Where am I?

From Quiz Around the World

Answer: London

London is the capital of England. The country is ruled by the British monarch, if it is a female then we call her ma'am (rhymes with jam), and if it is a male then we call him sir (or 'Your Majesty' in both cases). The Thames river runs through the centre of London and a flotilla of ships can be seen on days of high celebration. Most British people love eating cream tea with jam, and fish and chips.

13. Which large northern European country, with shores on the Baltic Sea, is the birthplace of Volvo cars, Scania trucks, and IKEA furniture?

From Quiz What Country Am I? (Part 3)

Answer: Sweden

As well as the Baltic Sea, Sweden has borders with Finland and Norway. Its capital is Stockholm, and its flag is blue with a yellow cross. Sweden is also well-known for other products, such as Saab cars, Husqvarna sewing machines, motorcycles and lawnmowers and Electrolux household appliances. It is also the home of the Nobel Prizes.

14. In which Australian city is there a famous opera house?

From Quiz World Cities

Answer: Sydney

The opera house is called the Sydney Opera House. Sydney is located in the Australian state of New South Wales. It is the largest city in the state.

15. Big Ben - '101 Dalmatians' - London. Which country connects them?

From Quiz And Then You Are In a Strange Land

Answer: England

Big Ben is the nickname for the Bell of the clock which is located in the Clock Tower at the north end of the Palace of Westminster, in London. '101 Dalmatians' is the story of Dalmatians Pongo and Perdita, whose puppies are abducted by evil Cruella De Vil. London is the capital city of England and the United Kingdom and sits on the River Thames.

16. If I decide to visit the largest island on the planet and visit the capital city of Nuuk, which frigid country am I planning to travel to?

From Quiz Show Off What You Know!

Answer: Greenland

I would be planning to travel to the beautiful country of Greenland, which is part of the Kingdom of Denmark. The capital city of Nuuk is the northernmost capital city in the world. The biggest industries on the island are fishing and crabbing. Most travel to or on the island is done by ship or plane, as there are very few roads on the island.

17. Passengers, take your seats! We are heading to a city famous for its Arc de Triomphe. It also has the Louvre Museum, which holds many famous paintings like Leonardo Da Vinci's "Mona Lisa". What city are we going to?

From Quiz Passengers, Take Your Seats!

Answer: Paris

"Arc de Triomphe" is French for "Triumphal Arch". It was built in remembrance of French soldiers who died in the French Revolution and Napoleonic Wars. The Louvre Museum has over 7,000 paintings in its collection. In addition to the "Mona Lisa", the Louvre also contains Da Vinci's "Madonna on the Rocks", a famous painting Da Vinci created in the 1480s.

18. What is the largest ocean on Earth?

From Quiz Can You Sea This Body of Water?

Answer: Pacific

The Pacific Ocean is the largest and the deepest ocean on our planet. It takes up almost 1/3 of the world's surface and contains 20,000 to 30,000 separate islands. Although its name means calm and peaceful, this massive body of water is home to tsunamis, hurricanes, and underground volcanoes.

19. Starting with her home country, Scotland, Arizona is sitting in front of Holyroodhouse. Can you tell me which city she is in?

From Quiz Arizona, Arizona, where are you?

Answer: Edinburgh

Arizona is in Edinburgh. Holyroodhouse is the Queen's official residence while she is in Scotland. Edinburgh is also the capital of Scotland.

20. Below my feet the grass is green, In this northern city named Aberdeen. Some haggis I have come to try, And a woollen kilt I intend to buy. So tell me please where I must be, What's the name of this country?

From Quiz Below My Feet

Answer: Scotland

Scotland is part of the island of Great Britain, and Aberdeen is a seaport on the North Sea. Edinburgh is Scotland's capital, and Ben Nevis is Scotland's highest point. Haggis is considered a national dish, and Scottish kilts are almost always made from wool in a tartan pattern.

21. Bluin saw a huge red monolith, a giant coral reef and an opera house that looked like the sails of the boats in the adjacent harbour. Which country was he visiting?

From Quiz Where's My Elephant?

Answer: Australia

The monolith is Uluru, sometimes called Ayers Rock; it is a sacred site for the indigenous people of Australia. The Great Barrier Reef, off the coast of Northern Queensland, is the largest in the world. The Sydney Opera House was designated a World Heritage Site in 2007.

22. Bob starts off boarding an airplane in a large city in the state of California. This city is home to the Golden Gate Bridge. Where is Bob?

From Quiz Bob Travels the World

Answer: San Francisco

The Golden Gate Bridge was opened in 1937. It is a suspension bridge, which is 4,200 ft. long, and connects San Francisco to Marin County in California.

23. If I were a salmon and lived in the biggest body of water on our planet, where would I live?

From Quiz Let Minnow When You Get There

Answer: Pacific Ocean

The Pacific Ocean is by far the largest body of water on our planet. It is larger than all of the land on earth combined. The name comes from the Latin word 'pacificus' which means peaceful and calm.

24. Amiens, Avignon, Rouen and Orleans are all major cities in which European country?

From Quiz Where are these cities?

Answer: France

These cities are all in France. Paris is the capital. Other major cities include Strasbourg, Bordeaux, Dijon, Toulouse and Lyon.

25. Hey, mom, I'm visiting the beautiful city of lights. There is a wonderful tower, and the ratatouille is delicious. Where might the payphone I'm using be?

From Quiz Payphone

Answer: Paris

Paris is the capital of France. It is often known as the city of lights and the city of love. It has a famous tower called the Eiffel Tower. Ratatouille is a popular French dish made of eggplant.

26. The Giant's Causeway consists of a series of basaltic columns formed as a result of a volcanic eruption. Which part of the United Kingdom is this natural wonder located in?

From Quiz Really? Out There?!

Answer: Northern Ireland

The Giant's Causeway is found in County Antrim in Northern Ireland. The structures were formed when molten lava reached the earth's surface and cooled rapidly. Most of these columns have the typical hexagonal faces associated with this geological feature.

27. The largest group of freshwater lakes in the world, known as the Great Lakes, lay on the United States and Canada border. How many of the "Great" Lakes are there?

From Quiz "Great" Places to Visit

Answer: 5

Lake Superior, Lake Erie, Lake Ontario, Lake Huron, and Lake Michigan, collectively form the Great Lakes.

28. Katie: Our family went to Washington DC. We took this picture of this long black wall with names carved in it. It was a tribute to all who died in a war. What war memorial was it?

From Quiz Show and Tell: Where I Went On Vacation

Answer: The Vietnam Memorial

Katie: The founder of the Vietnam Memorial was Jan Scruggs who had served in Vietnam who wanted to recognize all of those who had served in Vietnam. In 1980 Maya Lin, an undergraduate at Yale University, was the designer of the "Wall", as it is sometimes called. The Walls and the landscaping were completed in November, 1982. Dad had a great uncle who died in the Vietnam War, and he was sad when he found his name on the Memorial.

29. In which country would you find Petra, a historical city famous for its beautiful rock carved structures?

From Quiz Any Way the Wind Blows

Answer: Jordan

Petra was established in the 6th century BC and is now one of UNESCO's World Heritage Sites. It is nicknamed the Rose City due to the colour of the rocks from which its structures are carved.

30. Jack is told that the criminal has traveled to a country in Africa. It has the city of Asmara as capital and was once a part of Ethiopia. Its name is similar to that country. What is this African country called?

From Quiz Find the Fiend

Answer: Eritrea

Eritrea is a country located in the eastern part of Africa, in the region known as the Horn of Africa. Until 1993 the country was a part of Ethiopia, now one of its neighbours. The other countries that border Eritrea are Sudan and Djibouti. The capital city of Eritrea is the city of Asmara. El Salvador is located in Central America, Estonia and England are both in Europe.

This is category 18805
Last Updated May 11 2024 5:49 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.