FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Chicago  Quizzes, Trivia and Puzzles
Chicago  Quizzes, Trivia

Chicago Trivia

Chicago Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
9 Chicago quizzes and 115 Chicago trivia questions.
1.
  Chicago - Music from the Movie   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The movie 'Chicago' is one of my all-time favourites, but it wouldn't be anything without the incredible songs. The original music, from the play 'Chicago', was written by John Kander with lyrics by Fred Ebb. Identify the song.
Easier, 15 Qns, skunkee, Feb 18 05
Easier
skunkee editor
13461 plays
2.
  "Cell Block Tango" from the movie "Chicago"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All of these questions have to do with the "Cell Block Tango" number from the movie "Chicago". Good luck!
Easier, 10 Qns, Tatsiko, Feb 25 17
Easier
Tatsiko
8162 plays
3.
  That's "Chicago"!    
Multiple Choice
 10 Qns
"Chicago", a great musical and a great movie! If you loved the movie as much as I did, you'll enjoy this quiz!
Easier, 10 Qns, megrit, Mar 12 03
Easier
megrit
7660 plays
4.
  Who Played Me in Rob Marshall's "Chicago"?    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will describe a character from the 2002 film, "Chicago", and you tell me who played him or her. Good luck!
Easier, 10 Qns, CAGuy0206, Feb 16 10
Easier
CAGuy0206
448 plays
5.
  "Chicago" - The Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
"A story about murder, greed, corruption, violence, exploitation, adultery AND treachery... All those things we hold near, and dear, to our hearts."
Easier, 10 Qns, pagantwink, Jul 18 05
Easier
pagantwink
7125 plays
6.
  The "Chicago" Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
A quiz about my favorite movie, the masterpiece "Chicago".
Average, 15 Qns, auburnangel, Feb 03 04
Average
auburnangel
5882 plays
7.
  Lalibean and Tenkeynator's Ultimate "Chicago" Quiz    
Multiple Choice
 25 Qns
This is for the ultimate "Chicago" fan and contains questions about all aspects of the movie and beyond. Good luck!
Average, 25 Qns, dramaqti, Feb 28 07
Average
dramaqti
4614 plays
8.
  "Chicago", The Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a quiz on one of the best movie musicals, and the actors in it!
Difficult, 10 Qns, lauraholt, Sep 28 03
Difficult
lauraholt
5095 plays
9.
  "And All That Jazz"    
Multiple Choice
 10 Qns
If you've seen "Chicago" as many times as I have, and you've paid attention, this quiz shouldn't be TOO hard. :) Good luck!
Very Difficult, 10 Qns, lauraholt, Apr 30 05
Very Difficult
lauraholt
4364 plays
trivia question Quick Question
What was Velma's advice to Roxie?

From Quiz "The "Chicago" Quiz"





Chicago Trivia Questions

1. 'Ask any of the chickies in my pen, they'll tell you I'm the biggest mother hen. I love them all, and all of them love me, because the system works, the system called reciprocity.'

From Quiz
Chicago - Music from the Movie

Answer: When You're Good to Mama

Mama is played by Queen Latifah, who belts out this very funny song, after a brief introduction by bandleader Taye Diggs. The song is staged in a nightclub where Queen Latifah moves among the patrons, adding very ribald movements to match the words. As entertaining as it is, it also serves to identify the atmosphere in the women's prison at the time, where one hand literally washes the other. Interspersed with the nightclub scenes are cuts from Roxie being processed into prison, her naivete a wonderful contrast to Mama's blatant corruption.

2. What is the correct order in the song?

From Quiz "Cell Block Tango" from the movie "Chicago"

Answer: Pop, six, squish, uh-uh, Cicero, Lipschitz

Each word symbolizes what happened to each woman on Murderesses Row when they committed the crime. For example, Annie killed her boyfriend when she found out he had "six" other wives. And Velma killed her sister and husband at the Hotel "Cicero" when she discovered them sleeping together.

3. In the opening scene, when Velma is getting out of the cab, she says, "Keep the change...". Who does she tell to keep the change?

From Quiz "And All That Jazz"

Answer: Charlie

I just found it funny that the cab driver's name is the same as Velma's deceased husband.

4. Finish the lyric: "Pop, six, squish, uh uh, Cicero...."

From Quiz Lalibean and Tenkeynator's Ultimate "Chicago" Quiz

Answer: Lipschitz

This is the chant repeated during the "Cell Block Tango", the most amazing number in the film. Lipschitz was the artistic guy that Mya killed because he cheated on her with two women and a man.

5. Hunyak (the Hungarian) appears in the movie once more after her death. What musical number was she in?

From Quiz "Chicago", The Movie

Answer: Razzle Dazzle

If you look closely, Hunyak was the woman Justice during this number (the one with her eyes covered, holding the scales).

6. "Come on babe, why don't we paint the town? And __________."

From Quiz That's "Chicago"!

Answer: all that jazz

Sung by Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones) in the opening song right after she kills her husband and sister.

7. At which club did Roxie Hart see Velma Kelly perform at the beginning of the film?

From Quiz The "Chicago" Quiz

Answer: The Onyx

The Kit Kat Club was in "Cabaret".

8. "It's just a noisy hall, where there's a nightly brawl and..."

From Quiz "Chicago" - The Movie

Answer: All that jazz

The signature song of this musical.

9. 'My sister and I had a act that couldn't flop. My sister and I were headed straight for the top. My sister and I earned a thou a week at least. Oh yeah. But my sister is now, unfortunately, deceased.'

From Quiz Chicago - Music from the Movie

Answer: I Can't Do It Alone

Catherine Zeta-Jones, playing Velma Kelly, sings this song to Roxie, played by Renee Zellweger. Bandleader Taye Diggs introduces this song with the very funny line, 'Ladies and gentlemen, Miss Velma Kelly, in an act of desperation'. Velma's notoriety has been eclipsed by Roxie's new fame, and she is desperately, if also reluctantly, trying to make a partner out of Roxie, so that she can piggy-back her way back into the spotlight.

10. "So I took the shotgun off the wall and I fired two warning shots into _________________."

From Quiz "Cell Block Tango" from the movie "Chicago"

Answer: his head

Liz was sick of hearing her husband popping his gum all the time. One night, she came home from work, after a hard day, and he was popping his gum. She couldn't take it anymore, so she shot him.

11. Once again, in the opening scene, Velma rips a poster that advertises her and her sister's act. What does it say on the poster under Veronica and Velma's names?

From Quiz "And All That Jazz"

Answer: Themselves

There were about three posters on the outside of the club advertising the Kelly sisters' act. Velma had just murdered her sister and her husband, and ripped the poster as she walked by.

12. Who did the original choreography for "Chicago"?

From Quiz Lalibean and Tenkeynator's Ultimate "Chicago" Quiz

Answer: Bob Fosse

Bob Fosse was known for his choreography that focused on isloated movements and his use of hats as props. See if you can find the one scene in which hats are used.

13. Catherine Zeta-Jones has a noticeable scar in the movie, which she also has in real life. What kind of scar is it?

From Quiz "Chicago", The Movie

Answer: Tracheotomy scar

Catherine had to have a tracheotomy when she was an infant, because she had a virus that hindered her breathing. If you look VERY closely, you can see the scar on her neck in the movie.

14. Billy Flynn is a _______.

From Quiz That's "Chicago"!

Answer: lawyer

He's the lawyer hired to get Roxie Hart out of jail. Her husband Amos is a mechanic, and the man she killed, Fred Casely, was a furniture salesman.

15. What was the name of the man Roxie shot?

From Quiz The "Chicago" Quiz

Answer: Fred Casely

He was actually married with five kids.

16. According to his song, all Mr Billy Flynn cares about is...

From Quiz "Chicago" - The Movie

Answer: Love

"Maybe you think I'm talking about my physical love. Well, I'm not. Not just physical love. There's other kinds of love. Like love of justice. Love of legal procedure. Love of lending a hand to someone who really needs you. Love of your fellow man. That's the kind of love I'm talkin' about. And physical love ain't so bad either."

17. 'While trucking down the road of life, although all hope seems gone, I just move on. When I can't find a single star to hang my wish upon, I just move on.'

From Quiz Chicago - Music from the Movie

Answer: I Move On

This song is not actually in the movie, but plays during the final credits. It's sung by Catherine Zeta-Jones and Renee Zellweger and speaks to the transience of life, and fame, at the time.

18. Annie killed her boyfriend when she found out that he had six wives. How did she do it?

From Quiz "Cell Block Tango" from the movie "Chicago"

Answer: She poisoned him.

"So that night, when he came home, I mixed him his drink as usual. You know, some guys just can't hold their arsenic."

19. What was the name of the club where Velma performed "All That Jazz"?

From Quiz "And All That Jazz"

Answer: Onyx Club & Onyx & The Onyx

When the bandleader, played by Taye Diggs, is introducing the Kelly sisters, he first welcomes the audience to the Onyx Club.

20. Who played the piano player involved in the entire movie, that introduced every song and dance number?

From Quiz Lalibean and Tenkeynator's Ultimate "Chicago" Quiz

Answer: Taye Diggs

This was not Taye Diggs' first bout with musicals. He originated the role of Benny in "Rent" on Broadway.

21. Mama Morton has pictures hanging on the wall of her office. What are the pictures of?

From Quiz "Chicago", The Movie

Answer: Nude girls

If you look closely during one of Mama's scenes with Velma, the camera scrolls around Mama's office. On one of the walls, there are about three pictures of posing girls.

22. What was going to be Roxie's "signature bit" when she had her own act?

From Quiz The "Chicago" Quiz

Answer: aloof

Roxie told Fred she had written down in her diary that she wanted to "get them good and hungry, but always leave them wanting more."

23. Which "Ally McBeal" star has a brief role in the movie?

From Quiz "Chicago" - The Movie

Answer: Lucy Liu

She plays "go-to-hell Kitty" (I'm serious, that's her credit line).

24. 'Hold on hon, we're gonna bunny hug. I bought some aspirin down at United Drug, in case you shake apart and want a brand new start to do that...'

From Quiz Chicago - Music from the Movie

Answer: All That Jazz

This very powerful opening number is sung by Catherine Zeta-Jones, as Velma Kelly, in a Cabaret-style, choreographed dance. There is one brief line where Roxie, who is watching the performance, imagines herself in Zeta-Jones' place, which gives us the first sign of Roxie's rich fanatasy world. Velma is performing this song solo for the first time, having just killed her sister and husband, and is, in fact, arrested upon the song's conclusion.

25. How many times did June say her husband "ran" into her knife?

From Quiz "Cell Block Tango" from the movie "Chicago"

Answer: 10

She killed him after he kept accusing her of having an affair with the milkman.

26. Catherine Zeta-Jones, who plays Velma, was scared of doing something on the set while rehearsing. What was she scared of doing?

From Quiz "And All That Jazz"

Answer: Sliding down a pole

In Velma's number, "I Can't Do It Alone", Catherine must slide down a pole at the end. She was very afraid of doing this, and had to be persuaded and cheered on by her husband, Michael Douglas.

27. Who was originally asked to play Mya's part as the sixth dancer in "Cell Block Tango"?

From Quiz Lalibean and Tenkeynator's Ultimate "Chicago" Quiz

Answer: Gwen Stefani

Gwen turned it down because she was too busy touring. Mya grew up tap dancing so she was a natural to take over the part.

28. What is the name of the Oscar nominated song that Velma and Roxie sing?

From Quiz "Chicago", The Movie

Answer: I Move On

This song was performed at the 2003 Oscar ceremony. However, at the ceremony, it wasn't performed by Catherine Zeta-Jones (Velma) and Renee Zellweger (Roxie), but by Catherine and Queen Latifah (Mama Morton).

29. "So I took the shotgun off the wall and fired two warning shots. Into his ____."

From Quiz That's "Chicago"!

Answer: head

The "Cellblock Tango" is the women singing about how and why they killed their husbands or boyfriends.

30. What was Amos' job?

From Quiz The "Chicago" Quiz

Answer: mechanic

Fred sold furniture to the Harts 10% off.

This is category 7749
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.