FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Flags and Symbols Quizzes, Trivia and Puzzles
 Flags and Symbols Quizzes, Trivia

Flags and Symbols Trivia

Flags and Symbols Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »

Fun Trivia
Every country has its own symbols that make it unique. Discover what symbols make each proud country unique!
202 quizzes and 2,828 trivia questions.
Sub-Categories:
1.
My Lucky Star
  My Lucky Star   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
The red star has a long history of radical usage by socialists and communists. It saw many African countries through their journey to independence, and remains on many countries' flags today. Let's take a look at some stars - red, yellow and white.
Very Easy, 10 Qns, AdamM7, Sep 04 23
Very Easy
AdamM7
Sep 04 23
466 plays
2.
  Flying the Red, White and Blue    
Collection Quiz
 15 Qns
Flags of the World
From the countries listed, pick out the ones with national flags featuring ONLY the three colours of red, white and blue - 2023 versions of flags in case any change. Any other colour, e.g. in a featured coat of arms, will disqualify them.
Average, 15 Qns, rossian, Oct 09 23
Average
rossian editor
Oct 09 23
423 plays
3.
Fifteen World Flags
  Fifteen World Flags   great trivia quiz  
Photo Quiz
 15 Qns
Let's test your knowledge of the world's flags. Can you recognize these fifteen?
Easier, 15 Qns, Gispepfu, Jul 08 23
Easier
Gispepfu gold member
Jul 08 23
616 plays
4.
  Stars on Flags   great trivia quiz  
Ordering Quiz
 10 Qns
Order the country by the number of stars on its flag. Lowest to highest. 1 to 27. Clues provided.
Easier, 10 Qns, Upstart3, Jan 24 23
Easier
Upstart3 gold member
Jan 24 23
396 plays
5.
Flags of the Administrative Regions of France
  Flags of the Administrative Regions of France editor best quiz   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
This quiz will test your knowledge of some of the 18 administrative regions of France. Good luck on the quiz!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Aug 15 23
Average
Triviaballer gold member
Aug 15 23
142 plays
6.
  Party Animals   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Many are familiar with the Republican Elephant and the Democratic Donkey as symbols of these American political parties. How many of these other party animals from around the world do you know?
Average, 10 Qns, looney_tunes, Oct 26 15
Average
looney_tunes editor
8480 plays
7.
Man Its a Manat
  Man, It's a Manat!   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
You can learn a lot about a country by exploring the symbols used on its currency. Azerbaijan is a case in point, so let's look at some manats and qәpiks. Clicking the image to enlarge it may help you see valuable clues.
Average, 10 Qns, looney_tunes, Sep 08 17
Average
looney_tunes editor
4623 plays
8.
Uncle Sam Wants You
  Uncle Sam Wants You!   top quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Uncle Sam is considered to be a personification of the country of the United States. Many countries have their own. How many will you recognize?
Average, 10 Qns, dcpddc478, Jan 15 14
Average
dcpddc478
4488 plays
9.
A Life On The Ocean Wave 2  Signal Flags
  A Life On The Ocean Wave 2 - Signal Flags   best quiz  
Photo Quiz
 15 Qns
I am the signal officer aboard a merchant vessel; can you decipher the message that I have sent you? Knowledge of the phonetic alphabet will be helpful and the letters in my message will spell the answer to the final question.
Easier, 15 Qns, stedman, Jun 06 22
Easier
stedman editor
Jun 06 22
846 plays
10.
Canadian Provincial Flags
  Canadian Provincial Flags   top quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
You're probably quite aware that Canada's flag features a red maple leaf. This quiz will take a look at the flags of Canada's ten provinces. Can you identify them? Good luck!
Easier, 10 Qns, kyleisalive, Jul 05 13
Recommended for grades: 8,9,10
Easier
kyleisalive editor
1133 plays
trivia question Quick Question
If it's noon in London, what time is it in Paris?

From Quiz "Time It Is A Precious Thing"




11.
National Birds of South America
  National Birds of South America   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Many national governments have adopted a single bird to represent their country. How many of these official national birds of South America can you sort?
Easier, 10 Qns, FatherSteve, Feb 14 19
Recommended for grades: 10,11,12
Easier
FatherSteve gold member
Feb 14 19
393 plays
12.
Weeping Vexiollogists IV Towards Red Flags
  Weeping Vexiollogists IV: Towards Red Flags   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
TOUGH QUIZ AHEAD. Red is my favourite colour None of the flags below contain any red. Help me change them to a red flag. By question 10 you will have identified a pattern and you won't need any instructions. Colouring pencils and paper ready?
Average, 10 Qns, 1nn1, Feb 21 23
Average
1nn1 gold member
Feb 21 23
271 plays
13.
  Canadian Provincial and Territorial Flags   popular trivia quiz  
Label Quiz
 13 Qns
Canada has 10 provinces and 3 territories, each of which has their own flag. Do you know them all? Please note - the flags are not placed in the image to represent geographical, nor alphabetical ordering. Have fun!
Easier, 13 Qns, reedy, Jan 07 22
Recommended for grades: 7,8,9
Easier
reedy gold member
Jan 07 22
370 plays
14.
  A Worldwide Star   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As part of "Mike and Rowena's Invertebrate Inquizitions", this quiz follows Stirling the starfish as he travels the world. As Stirling is about to find out, his characteristic shape is recognised worldwide and has numerous symbolic meanings. Enjoy!
Average, 10 Qns, doublemm, Sep 04 10
Average
doublemm gold member
5689 plays
15.
They Were Once But They Arent
  They Were Once But They Aren't    
Photo Quiz
 10 Qns
This is my first photo quiz. It concerns flags that were used in several historical periods, but, in the first years of the 21st century, they have ceased to represent the nation that flew them. Enjoy!
Average, 10 Qns, DeepHistory, Sep 09 14
Average
DeepHistory gold member
992 plays
16.
Semaphore Language
  Semaphore Language    
Photo Quiz
 10 Qns
Semaphore is a system that uses a specific placement of flags to indicate letters and numbers. This quiz will ask about some of those. Western flag placement is used. All flags are presented as viewed when facing the signal person.
Average, 10 Qns, Trivia_Fan54, Nov 01 21
Average
Trivia_Fan54 gold member
Nov 01 21
136 plays
17.
  The Red, White and Blue    
Multiple Choice
 10 Qns
A few fun facts about flags which also feature 'The Red, White or the Blue'.
Easier, 10 Qns, cazza2902, Nov 13 20
Easier
cazza2902
Nov 13 20
552 plays
18.
  Flagging Dragons   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Only three countries in the world have dragons on their national flag. However, there are a number of other places in the world that also have dragon connections to flags within their countries. Good luck identifying the countries!
Average, 10 Qns, coachpauly, Jun 16 23
Average
coachpauly
Jun 16 23
758 plays
19.
  Ancient Symbols   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See how many of the following symbols you recognize by their descriptions.
Average, 10 Qns, nmerr, May 08 23
Average
nmerr gold member
May 08 23
1484 plays
20.
  Heraldry of Great Britain and the Commonwealth 1   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is the first quiz in an ongoing series which will look at the heraldry of Great Britain and of the Commonwealth. I hope that you enjoy it and find it informative.
Average, 15 Qns, SisterSeagull, Jul 19 24
Average
SisterSeagull gold member
Jul 19 24
864 plays
21.
  Heraldry of Great Britain and the Commonwealth 2   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This is the second quiz in a series which looks at the ancient heraldry of Great Britain and the Commonwealth.
Average, 15 Qns, SisterSeagull, Jan 26 15
Average
SisterSeagull gold member
492 plays
22.
  White Flags: They're Not Black & White   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Whilst we tend to look at flags as an identity of any given state, if we twist that perception and look as white flags as a concept, then flags take on a whole new meaning. This quiz explores the variety of white flags. This is an Author challenge.
Average, 10 Qns, 1nn1, Jan 12 23
Average
1nn1 gold member
Jan 12 23
726 plays
23.
  Prayer Flags of the Himalayas   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Flags aren't just for nations and other political entities! A common sight among the ridges of the Himalayas are brightly colored prayer flags with images and text. Let's find out more about what these are all about!
Average, 10 Qns, gracious1, May 22 23
Average
gracious1 gold member
May 22 23
299 plays
24.
  Heraldry of Great Britain and the Commonwealth 3   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The penultimate quiz in the series. Some questions in this quiz look more closely at the hereditary aspects of the heraldry of Great Britain. I hope that you enjoy playing it.
Average, 15 Qns, SisterSeagull, Oct 26 18
Average
SisterSeagull gold member
Oct 26 18
516 plays
25.
  En Route to England    
Multiple Choice
 10 Qns
The British Empire left a vexillological legacy! Many world flags still contain the UK's Union Flag somewhere in their canton. Lets try and identify some of them as we journey across the globe from the Pacific ocean back to England!
Average, 10 Qns, suzidunc, May 08 23
Average
suzidunc
May 08 23
599 plays
26.
  Switzerland's Best Asset? The Flag is a Big Plus!    
Multiple Choice
 10 Qns
Hopefully that title's joke didn't Bern you up. Geneva minute to think about continuing this quiz? Well, if you do and I hope you do, I'm not neutral about that, I hope you do...enjoy these questions about the national flag of Switzerland.
Average, 10 Qns, Billkozy, Sep 18 22
Average
Billkozy
Sep 18 22
162 plays
27.
  Coats of Arms of the World   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
You all know about flags and emblems, now let's see how much you know about the Coats of Arms of the World.
Average, 10 Qns, aerolancer_24, Jan 08 13
Average
aerolancer_24 gold member
1911 plays
28.
  World Symbols    
Multiple Choice
 5 Qns
Symbols from around the globe.
Impossible, 5 Qns, thejazzkickazz, Sep 20 12
Impossible
thejazzkickazz gold member
10435 plays
29.
  Coat of Arms of World Cities - Europe    
Multiple Choice
 10 Qns
Many world cities have a coat of arms unique for their heritage, and many have their origins in antiquity. How many of the following cities can you match with it's coat of arms?
Tough, 10 Qns, jstagamtome, Feb 07 17
Tough
jstagamtome
662 plays
30.
  Mottos    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about mottos used by Orders, cities and countries.
Difficult, 10 Qns, jvannouhuys, Apr 19 12
Difficult
jvannouhuys
2223 plays
31.
  Coats of Arms of Asia    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my follow-up to my other coats of arms quiz. But the focus is on Asia. Cyprus and the Caucasian Republics are included. Same goes for Central Asia.
Tough, 10 Qns, aerolancer_24, Apr 13 18
Tough
aerolancer_24 gold member
Apr 13 18
682 plays
32.
  Coat of Arms of World Cities - North America    
Multiple Choice
 10 Qns
Although the new world does not share many traditions of the old, many cities have created a coat of arms. Try to identify the corresponding city.
Difficult, 10 Qns, jstagamtome, Oct 16 10
Difficult
jstagamtome
611 plays

Flags and Symbols Trivia Questions

1. Switzerland's flag most resembles the color inverse of what country's or organization's flag or symbol?

From Quiz
Switzerland's Best Asset? The Flag is a Big Plus!

Answer: The Red Cross

The flag of Switzerland is very simple; it is a simple white cross (or a "Big Plus" sign you might say) on an all red background. The symbol for the Red Cross is the exact reverse: a simple red cross on an all white background. That Swiss flag cross is called the Swiss cross or the federal cross. The red in the Swiss flag is called Pantone 485C, regulated by law for printed materials.

2. Prayer flags are colorful pieces of cloth associated with Buddhism, particularly as practiced in Tibet and which other mountainous country?

From Quiz Prayer Flags of the Himalayas

Answer: Nepal

One might also find them in Bhutan and elsewhere in the Himalayan region. The images and text are traditionally printed with woodblocks, and the flags are traditionally not cut but torn. It is believed that Indian monks introduced prayer flags to Tibet, Nepal and other nearby nations as they were introducing Buddhism at around 1000 B.C.

3. The most recognised use of a white flag is in periods of war, where a white flag may be flown by either party (but usually the weaker one). What does a white flag in this context actually mean?

From Quiz White Flags: They're Not Black & White

Answer: Surrender

The white flag, which may be as simple as a white piece of clothing on a stick, symbolises "Surrender". It is an internationally recognised protective sign of truce or ceasefire and it is also a request for negotiation. There is a mention of a white flag of surrender in the Eastern Han Dynasty (25 A.D. - 200 A.D.) in China and also by the Roman historian Cornelius Tacitus in A.D. 109. It has also been chronicled as an indication of surrender by the Portuguese and noted in India in the 1500s.

4. Swiss psychiatrist Carl Jung believed that this symbol, two snakes wound around a rod with wings, represented a homeopathic method of healing. What is the name of this symbol that now represents the American medical profession?

From Quiz Ancient Symbols

Answer: Caduceus

The healing power of snakes dates back to ancient times. Over the years doctors have discovered that the proteins found in snake venom can also be used in the treatment of a variety of diseases. Some even believe that the venom, if used carefully and sparingly, can help to slow the growth of cancer cells. In Greek mythology, the god Hermes carried a staff which was referred to as a caduceus. Originally the caduceus was a herald's protective badge of office until it evolved into the symbol of medicine.

5. What mountain kingdom, sandwiched between India and China, has a majestic white dragon emblazoned upon its National flag?

From Quiz Flagging Dragons

Answer: Bhutan

The Kingdom of Bhutan is a landlocked nation in South-west Asia. Located close to the Himalayas, the country has southern, eastern, and western borders with India and a northern border with China. In a Global Survey of 2006 by "Business Week", Bhutan was ranked as the happiest nation in Asia and the 8th happiest nation in the world. The national flag is one of the more spectacular in the world. The central image is Druk the thunder dragon of Bhutanese mythology. The white and black dragon sits along a diagonal mid-line which separates the flag into an upper yellow triangle and a lower orange triangle. The original dragon design first appeared in 1947 and is credited to artist Mayum Choying Wangmo Dorji.

6. The title of the Lord Lyon King of Arms is applied to the officer responsible for all heraldic matters that appertain to which country or region of the United Kingdom?

From Quiz Heraldry of Great Britain and the Commonwealth 3

Answer: Scotland

The Lord Lyon King of Arms, as the chief herald of Scotland, is responsible for all heraldic matters within Scotland. The English equivalent, the College of Arms, has no jurisdiction whatsoever. The Lord Lyon also has authority over all matters that relate to the Scottish clan system. Groups of associated families with a chieftain can only count themselves as a clan after they have been recognised as such by the Lord Lyon King of Arms.

7. 'A silver shield, its field decorated with three smaller shield-shaped objects coloured red'... Using the correct language, how should these arms be described?

From Quiz Heraldry of Great Britain and the Commonwealth 2

Answer: Argent, three escutcheons gules

The colour silver, argent in heraldic language, is often represented in white. The escutcheon is the metal boss that is usually positioned at, or near to, the centre of the shield and provides a fixing point for the handle on the reverse side. These bosses were frequently of a similar shape to the shield itself. The description 'Argent, a chief indented sable' describes a silver shield with a thick black band at the top, the chief, and having its lower edge in a zig-zagged pattern. The description 'Azure, a bend or' is simply a blue shield with a golden diagonal band from top left to bottom right. A stripe in the alternate direction - bottom left to top right - would be described as 'a bend sinister'. The final example 'Or, two bars dancetty vert' describes a golden shield bearing two green zig-zag bars across its face.

8. When Heralds first began appearing in around the 12th century, their original and primary duty was what exactly?

From Quiz Heraldry of Great Britain and the Commonwealth 1

Answer: The proclamation and conduct of tournaments

Heralds first appeared in the 12th Century as Officers connected with Tournaments. Over time, this function developed into what we now often understand as the duties of the Herald. The incorrect answers above were the additional duties that had developed by around the 14th Century. To enable the Herald to perform his duty effectively, he had to be able to recognise men from the devices displayed on their shields and flags. In the modern world, Heralds still appear at State Occasions, but their role has now taken on a more genealogical function. Heralds were recently involved in the designing of the new Arms for Kate Middleton's family prior to her recent marriage to Prince William, now the Duke and Duchess of Cambridge.

9. The coat of arms of which city contains windmills, beavers, and barrels?

From Quiz Coat of Arms of World Cities - North America

Answer: New York

The windmills relate to the Dutch heritage.

10. Which city has a coat of arms with a monk holding a book in his left hand and raising his right hand in an oath?

From Quiz Coat of Arms of World Cities - Europe

Answer: Munich

This symbol has its origin in 1239, when the symbol first appeared on documents. Munich means "of monks", and the figure is usually depicted with a black hooded garment with red shoes, but occasionally has been without hood or depicted as a child.

11. The coat of arms of this very large country has 5 golden stars and a picture of a building below it on a red background. It is surrounded by a type of grain. Which large country has this coat of arms?

From Quiz Coats of Arms of Asia

Answer: People's Republic of China

The building below the 5 golden stars is the Forbidden Palace. Mentioning it in the question would have made the answer a little too obvious.

12. The first coat of arms on my list is a white cross on a red shield. What country owns this coat of arms?

From Quiz Coats of Arms of the World

Answer: Switzerland

The equal-armed cross of Switzerland was chosen as its symbol to express Switzerland's neutrality in all conflicts.

13. What is the motto of the Order of the Thistle?

From Quiz Mottos

Answer: Nemo me impune lacessit

Meaning: no one attacks me with impunity. 'Tria juncta in uno' (three joined in one) is the motto of the Order of Bath, 'Auspicium melioris aevi' (an omen of a better age) is the motto of the Order of St.Michael and St.George. 'Vox populi vox Dei' means: the voice of the people is the voice of God.

14. What symbol represents good luck in Vietnam?

From Quiz World Symbols

Answer: Square earth

15. Switzerland is made up of 26 cantons (subdivisions of a country much like the states of the U.S.A.). Which of original three cantons' coat of arms served as the basis for what would become the national flag of Switzerland?

From Quiz Switzerland's Best Asset? The Flag is a Big Plus!

Answer: Schwyz

Most every flag of the world's nations are rectangular. A very few, however, are not rectangles. The flag of Switzerland for instance, is square-shaped. Their 1848 constitution officially recognized that a square red flag with a white cross was flown by the army and then on December 12, 1889, the same design and shape was legally established for the national flag. The source of the national flag was derived from the canton of Schwyz which was one of the original three-canton Swiss Confederacy. Other cantons would join later. The coat of arms of Schwyz was a red field with a white cross on. Nimischellen, Osnaburg and Massillon are not cantons of Switzerland; they are towns surrounding Canton, Ohio, home of the NFL's Hall of Fame.

16. The flag of the International Committee of the Red Cross is based on the flag of which country?

From Quiz The Red, White and Blue

Answer: Switzerland

The flag of the International Committee of the Red Cross features a red cross on a white ground; the reverse of the Swiss flag of a white cross on a red ground. This flag was adopted in acknowledgement of Henry Dunant, the Swiss national, who co-founded the Red Cross after seeing the carnage of the Battle of Solferino in 1859.

17. Which common household pet has long been identified as a female symbol?

From Quiz Ancient Symbols

Answer: Cat

One possibility for the connection is that cats are night hunters and the night is associated with the moon. Diana is the Roman goddess of the hunt and moon while Artemis is her Greek counterpart. The Egyptian goddess, Sekmet, later merged into worship of the fertility goddess, Bastet. Bastet is depicted with the head of a cat and the body of a woman. In Japanese folklore malevolent cats have been known to have taken over the bodies of women.

18. Ibias, a municipality in the Principality of Asturias, has a flag depicting a green dragon attacking a tower. In which European country can you find Ibias?

From Quiz Flagging Dragons

Answer: Spain

The community of Ibias is in the northern region of Spain not too far from the Portuguese border. One of the major rivers of the region is also called Ibias. The Ibias flag has five horizontal lines of blue-yellow-blue-white-blue from top to bottom. In the center of the flag there is a royal crown under which is a picture of a green dragon attacking a tower. A heavily armored soldier is battling the dragon with a long spear.

19. 'Gules, three dexter arms cojoined and flexed in triangle or, hands clenched proper'. There is a clue to the answer in there - to which family would you expect these arms (no pun intended!) to belong?

From Quiz Heraldry of Great Britain and the Commonwealth 3

Answer: Tremain

This is an example of arms that have an obvious reference to the name of the family that bear them. They are known in heraldry as allusive or canted arms, but you may also see them referred to as 'armes parlantes'. Arms of this kind were very common in early heraldry but over time many original allusions have become difficult to trace. The reasons for this vary, some because the devices that appear in the blazon have disappeared, others because words themselves have disappeared from language or perhaps the family itself may have become extinct.

20. As well as a number of colours, or tinctures, heraldry also uses representations of two types of animal furs, these being known as ermine and vair. What part of the living animal do the dots on ermine represent?

From Quiz Heraldry of Great Britain and the Commonwealth 2

Answer: The tail

In the ermine group of furs the tail markings come in various forms. In the most common form these dots look very similar to arrowheads. The ermine group are also used in four different colourways: black dots on white are known as ermine, white dots on black are ermines, black dots on gold are called erminois and gold dots on black are called pean. In the vair group, the blue and white pattern represents alternately placed back and belly skins of the squirrel, specifically the grey squirrel. There are a number of variations to this pattern and the pieces may be rounded or angular in form. Any object or figure that is represented in heraldry in its natural or normal colour is described using the word proper, abbreviated ppr.

21. True heraldry has been defined as "The systematic use of hereditary devices centered on the shield". The earliest known decorated shield that satisfies this definition was presented to Geoffrey of Anjou in 1127 when he was knighted by whom?

From Quiz Heraldry of Great Britain and the Commonwealth 1

Answer: King Henry I of England

This shield was described by Geoffrey's biographer, John of Marmoutier, as a shield figured with golden lions. An enamelled plate, that was at one time, fixed on Geoffrey's tomb shows his shield as blue in colour bearing these golden lions. These later became the Arms of William Longespee, Earl of Salisbury, who was Geoffrey's grandson and an illegitimate son of King Henry II.

22. Which city's coat of arms includes a Fleur de Lis, red rose, thistle, shamrock outside a red cross under a beaver and surrounded by maple leaves?

From Quiz Coat of Arms of World Cities - North America

Answer: Montreal

The symbols represent the French, English, Scottish, and Irish contributions to the city.

23. This country's coat of arms is a mythical creature known as a Garuda. Which country has the garuda as their coat of arms?

From Quiz Coats of Arms of Asia

Answer: Thailand

The garuda can be seen on the upper left hand corner of the 20 baht bill. The garuda originated from India, where it was Vishnu's mount. Garuda Indonesia is Indonesia's flag carrier.

24. What country calls its coat of arms the Chrysanthemum Seal?

From Quiz Coats of Arms of the World

Answer: Japan

Likewise,the Japanese throne is known as the Chrysanthemum throne. Their current monarch is Emperor Akihito. He named the period in which he reigns as "Heisei",Japanese for " Emerging Peace " .

25. What is the motto of the Order of the Garter?

From Quiz Mottos

Answer: Honi soit qui mal y pense

Meaning: 'Accursed be he who thinks evil of it. 'Dieu et mon droit' (God and my right) is the motto of the British royal arms. 'Quis separabit?' (Who shall separate us?) is the motto of the Order of St.Patrick. 'Deus vult' (God wills it) is the rallying cry of the First Crusade.

26. Which Greek creature had a series of concentric rings on his forehead?

From Quiz World Symbols

Answer: cyclops

27. Although the official shape of the flag is square as exhibited by United Nations headquarters, which Swiss flags are required to adopt a rectangular Swiss flag?

From Quiz Switzerland's Best Asset? The Flag is a Big Plus!

Answer: Swiss-owned ships in the commercial private sector

Dating back to World War II, ships owned by Swiss companies and industries had rectangular flags. The proportion was designated to be in a 2:3 ratio, as opposed to the square national flag of Switzerland. The dimensions were mandated in the Navigation Act of 1953.

28. Which country's flag is acknowledged as being the longest in continuous use?

From Quiz The Red, White and Blue

Answer: Denmark

The red and white Nordic Cross flag of Denmark was first adopted in 1625 and has not been altered since. The Macedonian Vergina Star flag was adopted on 5 October 1995. Australia's Blue Ensign was unfurled in 1901 and the original Tricoloure of France was presented to the world in 1794 with a modified version being adopted in June 1976.

29. There are two kinds of prayer flags. Vertical flags are called "Darchor", which means "flagstaff"; horizontal flags are called "Lung ta", which means what?

From Quiz Prayer Flags of the Himalayas

Answer: Wind Horse

Tibetans typically string "Lung ta" or "Wind Horse" flags along their top edges, and then hang them on a diagonal, such as between a rock on the ground and the top of a flagpole. "Darchor" flags are usually hung on poles planted in the ground, on rocks, or on rooftops.

This is category 497
Last Updated Jul 20 2024 5:44 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.