FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Critters Critters Critters
Quiz about Critters Critters Critters

Critters! Critters! Critters! Trivia Quiz


If you love critters like I do then this quiz is a snap.

A multiple-choice quiz by luigiman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Mixed Animal Trivia

Author
luigiman
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
40,573
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6545
Last 3 plays: Guest 71 (6/10), Guest 64 (4/10), Guest 49 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What animal has upside-down hair full of moths and algae? Hint


Question 2 of 10
2. Where in its mother does a Surinam toad pass through its tadpole stage? Hint


Question 3 of 10
3. What do the large ears on desert animals help them do? Hint


Question 4 of 10
4. What kind of animal is the blue-footed booby? Hint


Question 5 of 10
5. One kind of mole has a ring of pink 'fingers' on his nose. What is its name? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following animals does NOT mate for life? Hint


Question 7 of 10
7. The male emperor penguin doesn't eat for two months while he holds what small object on his foot?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. All centipedes have at least 100 legs. True or False?


Question 9 of 10
9. If you could touch a shark's skin, which of the following things would it feel like? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following sea animals digests its food outside its body? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 71: 6/10
Jul 08 2024 : Guest 64: 4/10
Jun 30 2024 : Guest 49: 4/10
Jun 27 2024 : Inquizition: 8/10
Jun 27 2024 : NewBestFriend: 10/10
Jun 23 2024 : Alli132: 8/10
Jun 23 2024 : Guest 75: 10/10
Jun 20 2024 : BZNMJ3: 4/10
Jun 02 2024 : bernie73: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What animal has upside-down hair full of moths and algae?

Answer: sloth

The caterpillars of the moths feed on the algae, which grow in grooves on the hair.
2. Where in its mother does a Surinam toad pass through its tadpole stage?

Answer: back

The male places the eggs in her spongy skin, where they develop into adult toads.
3. What do the large ears on desert animals help them do?

Answer: keep cool

Blood flows through the ears and causes heat to escape.
4. What kind of animal is the blue-footed booby?

Answer: bird

Sailors named this seabird bobo, or 'booby,' because it landed on ships and let itself be caught.
5. One kind of mole has a ring of pink 'fingers' on his nose. What is its name?

Answer: star-nose mole

The 'fingers' are fleshy feelers that wave around in search of food.
6. Which of the following animals does NOT mate for life?

Answer: skunk

7. The male emperor penguin doesn't eat for two months while he holds what small object on his foot?

Answer: egg

It is kept warm in a fold of his skin until it's ready to hatch.
8. All centipedes have at least 100 legs. True or False?

Answer: False

Centipedes have two legs per segment, but some only have 14 segments.
9. If you could touch a shark's skin, which of the following things would it feel like?

Answer: sandpaper

Brushing up against a shark in the water can be painful!
10. Which of the following sea animals digests its food outside its body?

Answer: starfish

It pushes its stomach out through its mouth to surround and digest its prey.
Source: Author luigiman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us