FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Feathered Friends 1
Quiz about Feathered Friends 1

Feathered Friends 1 Trivia Quiz


Lets try one more on birds

A multiple-choice quiz by steiny1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Wild Birds

Author
steiny1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
31,797
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2521
Last 3 plays: Guest 75 (9/10), Guest 104 (9/10), bernie73 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What bird is the symbol of peace? Hint


Question 2 of 10
2. What does a mellivorous bird eat? Hint


Question 3 of 10
3. How does a robin find a worm? Hint


Question 4 of 10
4. All birds are hatched from eggs.


Question 5 of 10
5. What was Baretta's cockatoo's name? Hint


Question 6 of 10
6. What bird of ancient times was trained by man to hunt? Hint


Question 7 of 10
7. In the canary family who does the singing- the male or the female?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. How many toes has an ostrich? (counting both feet) Hint


Question 9 of 10
9. Geese usually mate for life.


Question 10 of 10
10. What is the largest game bird in North America? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 24 2024 : Guest 75: 9/10
Jun 24 2024 : Guest 104: 9/10
Jun 22 2024 : bernie73: 6/10
Jun 18 2024 : Guest 64: 8/10
Jun 10 2024 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What bird is the symbol of peace?

Answer: Dove

2. What does a mellivorous bird eat?

Answer: Honey

3. How does a robin find a worm?

Answer: By hearing it

Canadian scientists in the late 20th century devised a group of experiments to determine how a bird finds a worm underground. The most significant sense involved was hearing. It appears that birds hear the worms moving in the earth.
4. All birds are hatched from eggs.

Answer: True

5. What was Baretta's cockatoo's name?

Answer: Fred

6. What bird of ancient times was trained by man to hunt?

Answer: Falcon

7. In the canary family who does the singing- the male or the female?

Answer: Male

8. How many toes has an ostrich? (counting both feet)

Answer: 4

9. Geese usually mate for life.

Answer: True

10. What is the largest game bird in North America?

Answer: Wild turkey

Source: Author steiny1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us