FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gerbil Knowledge
Quiz about Gerbil Knowledge

Gerbil Knowledge Trivia Quiz


These are some basic gerbil knowledge questions. If you've had them, it should be general knowledge.

A multiple-choice quiz by God_of_Chaos. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Other Domestic Animals
  8. »
  9. Pet Rodents

Author
God_of_Chaos
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
16,336
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1400
- -
Question 1 of 10
1. When breeding gerbils, if you just want ONE litter, what do you do? Hint


Question 2 of 10
2. When should you take the male away from the female when she is pregnant? Hint


Question 3 of 10
3. Which sex is more aggressive and likely to escape?

Answer: (Male or Female .. M or F)
Question 4 of 10
4. Gerbils should only eat gerbil food.


Question 5 of 10
5. A gerbil only needs to gnaw on things for the first half a year of its life. Then its teeth stop growing.


Question 6 of 10
6. Gerbils are best described as: Hint


Question 7 of 10
7. Gerbils are able to learn to do tricks.


Question 8 of 10
8. Gerbils get along best with which type of group? Hint


Question 9 of 10
9. How can you tell a gerbil is male? Hint


Question 10 of 10
10. It is all right for gerbils and hamsters to cohabitate in the same cage. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 21 2024 : gogetem: 7/10
Feb 21 2024 : Guest 49: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When breeding gerbils, if you just want ONE litter, what do you do?

Answer: put the female in the male's cage and take her out right after they've mated

If the male is put in the female's cage, she'll eat him.
2. When should you take the male away from the female when she is pregnant?

Answer: you don't need to

The father can help raise the pups, unlike in most other rodents.
3. Which sex is more aggressive and likely to escape?

Answer: female

Females are programmed to protect young. They are more aggressive in most species.
4. Gerbils should only eat gerbil food.

Answer: false

To keep them thin and healthy they should also eat lots of fruits and vegetables. They like carrots.
5. A gerbil only needs to gnaw on things for the first half a year of its life. Then its teeth stop growing.

Answer: false

Gerbil teeth grow until the animal is dead. Always give them something hard to gnaw on.
6. Gerbils are best described as:

Answer: pack animals

They get very sad when they are alone.
7. Gerbils are able to learn to do tricks.

Answer: true

My little brown female can do flips and different tricks on her wheel. Her eyes are huge from all the adrenaline.
8. Gerbils get along best with which type of group?

Answer: including a parent figure and the same sex

If there is no parent to be obviously dominant they fight for the position. Some females can live together peacefully.
9. How can you tell a gerbil is male?

Answer: he has testicles protruding from his buttocks

Gerbil genitalia are very distinct as they get older. Their tails are basically the same length as everyone else's. Only male hamsters have pointy back ends. And, when in heat, females and males try to mate with their own.
10. It is all right for gerbils and hamsters to cohabitate in the same cage.

Answer: Never!

Hamsters don't even get along with other hamsters a lot of the time. Never mix species.
Source: Author God_of_Chaos

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Hamsters Average
2. Hamster Knowledge Tough
3. Gerbils Average
4. Keeping Gerbils Average
5. For Chinchilla Lovers Average
6. Mouse Mania Tough
7. Gerbil Power! Average
8. Chinchillas Tough
9. How Much Do You Know About Chinchillas? Tough
10. Species of Hamsters Difficult
11. Chinchillas Love Safety First Average
12. Teddy Bear Hamster Total Care Average

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us