FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gerbils
Quiz about Gerbils

Gerbils Trivia Quiz


Do you know about gerbils? Take this short quiz to find out. Good luck! This quiz is dedicated to 2 gerbils, Sweetheart and Coconut, who died in March and April.

A multiple-choice quiz by Pianolove. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Other Domestic Animals
  8. »
  9. Pet Rodents

Author
Pianolove
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117,308
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1894
Last 3 plays: PurpleComet (10/10), pennie1478 (8/10), Linda_Arizona (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. If gerbils eat lettuce, which of these is most likely to occur? Hint


Question 2 of 10
2. What is the most common type of gerbil? Hint


Question 3 of 10
3. What should you put a gerbil's water in? Hint


Question 4 of 10
4. What kind of plant should you never let a gerbil eat? Hint


Question 5 of 10
5. What should you never put on the floor of the gerbil's cage? Hint


Question 6 of 10
6. Always make sure your gerbil has something to chew on.


Question 7 of 10
7. Which of these things is impossible to do with your gerbil: Hint


Question 8 of 10
8. Which statement is incorrect? Hint


Question 9 of 10
9. Gerbils are in the same genus as mice.


Question 10 of 10
10. When gerbils start digging, that means they are trying to escape from their cage.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : PurpleComet: 10/10
May 05 2024 : pennie1478: 8/10
May 02 2024 : Linda_Arizona: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If gerbils eat lettuce, which of these is most likely to occur?

Answer: Nothing

Nothing will happen if you feed your gerbil lettuce. It just fills them up and gives them no nutritional value, although too much could cause digestive issues.
2. What is the most common type of gerbil?

Answer: Mongolian gerbil

Mongolian gerbils are brown with black and white markings.
3. What should you put a gerbil's water in?

Answer: Water bottle

There is a large selection of water bottles at the local pet store. It should be really easy to find one. Water in open dishes will be spilt by the gerbils into their bedding hence the preference for a water bottle.
4. What kind of plant should you never let a gerbil eat?

Answer: One that has been sprayed with pesticide

Pesticides can kill many animals, including gerbils. You can feed your gerbil grasses if you wish.
5. What should you never put on the floor of the gerbil's cage?

Answer: Pebbles

Woodchips, sand, and vegetable parchment are good for the gerbil.
6. Always make sure your gerbil has something to chew on.

Answer: True

If your gerbil doesn't have something to chew on, its teeth can grow too long. Gnawing grinds their teeth to a reasonable size.
7. Which of these things is impossible to do with your gerbil:

Answer: rely on it not to escape

Some gerbils seem like they would never even try to escape. Even if they do seem like that, never rely on them not to escape.
8. Which statement is incorrect?

Answer: Some gerbils can go for weeks without water, after all, they are desert creatures

Even though they are desert creatures, gerbils always need water.
9. Gerbils are in the same genus as mice.

Answer: False

Although often mistaken for mice, gerbils are their own species.
10. When gerbils start digging, that means they are trying to escape from their cage.

Answer: False

False. Gerbils are natural tunnel-makers.
Source: Author Pianolove

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Hamsters Average
2. Hamster Knowledge Tough
3. Keeping Gerbils Average
4. For Chinchilla Lovers Average
5. Gerbil Knowledge Tough
6. Mouse Mania Tough
7. Gerbil Power! Average
8. Chinchillas Tough
9. How Much Do You Know About Chinchillas? Tough
10. Species of Hamsters Difficult
11. Chinchillas Love Safety First Average
12. Teddy Bear Hamster Total Care Average

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us