Quiz about Jackals
Quiz about Jackals

Jackals Trivia Quiz


This quiz is all about the jackal.

A multiple-choice quiz by britney. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Carnivores
  8. »
  9. Canidae- Dog Family

Author
britney
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,729
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1049
Last 3 plays: Guest 69 (6/10), Guest 89 (1/10), Guest 157 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How fast can a jackal run? Hint

25 mph
35 mph
50 mph
12 mph

2. What two are usually considered the most common jackals? Hint

Golden and Black-backed
Black-backed and Side- striped
Simien and Golden
Side-striped and Simien

3. What is a jackal's young called? Hint

kid
pup
fry
joey

4. Jackals are classed as which of these? Hint

omnivores
frugivores
carnivores
herbivores

5. What is a jackal's cry called? Hint

Screech
Scream
Growl
Pheal

6. Where do Simien jackals live? Hint

Zimbabwe
Madagascar
S. Africa
Ethiopia

7. How much does an adult jackal weigh? An average of all species. Hint

62- 86 lbs.
47-55 lbs.
15-33 lbs.
100-124 lbs.

8. The male defends territory against what other animals? Hint

helpers
females
males
young

9. The European jackal is also known by which name? Hint

Ural jackal
Scandinavian jackal
Alpine jackal
Caucasian jackal

10. Which of these is not where the golden jackal lives? Hint

N. Africa
S. Europe
S. Africa
Middle East


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How fast can a jackal run?

Answer: 35 mph

A jackal's long muscular legs allow it to run fast.
2. What two are usually considered the most common jackals?

Answer: Golden and Black-backed

3. What is a jackal's young called?

Answer: pup

The pups can also be called cubs.
4. Jackals are classed as which of these?

Answer: omnivores

5. What is a jackal's cry called?

Answer: Pheal

6. Where do Simien jackals live?

Answer: Ethiopia

7. How much does an adult jackal weigh? An average of all species.

Answer: 15-33 lbs.

8. The male defends territory against what other animals?

Answer: males

9. The European jackal is also known by which name?

Answer: Caucasian jackal

10. Which of these is not where the golden jackal lives?

Answer: S. Africa

Source: Author britney

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 12 2023 : Guest 69: 6/10
Mar 07 2023 : Guest 89: 1/10
Feb 27 2023 : Guest 157: 2/10
Jan 29 2023 : wellenbrecher: 10/10

Score Distribution

quiz
3/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us