Quiz about My Favorite Birds American Robins
Quiz about My Favorite Birds American Robins

My Favorite Birds: American Robins Quiz


This is a quiz on one of my favorite birds. I hope you enjoy the quiz.

A multiple-choice quiz by catfriend539. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Wild Birds
  8. »
  9. Wild Birds USA

Author
catfriend539
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,464
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1260
Last 3 plays: Guest 68 (6/10), Guest 31 (4/10), Guest 91 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these worms would an American robin eat? Hint

Red worms
Earthworms
All of these
Meal worms

2. Is the American robin negatively affected by human expansion?

Yes
No

3. What is the American robin's scientific name? Hint

Sialia currucoides
Oenanthe oenanthe
Hylocichla mustelina
Turdus migratorius

4. The American robin does not necessarily migrate.

True
False

5. When does an American robin generally sing? Hint

Early in the morning
Around noon
In the afternoon
They aren't songbirds

6. Are American robins usually found in small or large migratory flocks?

Answer: (One or Two Words)
7. What color is a male American robin's beak? Hint

Yellow
Orange
Black
It varies from robin to robin

8. Do American robins eat birdseed?

Yes
No

9. What type of bird is the American robin? Hint

A type of robin, silly!
It is related to the mockingbird
It is related to the blue jay
A thrush

10. Are American robins songbirds?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these worms would an American robin eat?

Answer: All of these

An American robin eats insects, earthworms, red worms, meal worms, raisins, currants, berries, apples, pears, and oranges.
2. Is the American robin negatively affected by human expansion?

Answer: No

Robins can often be found in residential backyards foraging.
3. What is the American robin's scientific name?

Answer: Turdus migratorius

Sialia currucoides is the mountain bluebird, Hylocichla mustelina is the wood thrush and Oenanthe oeananthe is the Northern wheatear.
4. The American robin does not necessarily migrate.

Answer: True

In winter some robins have been found as far north as Canada.
5. When does an American robin generally sing?

Answer: Early in the morning

American robins sing early in the morning, occasionally repeating their songs at dusk.
6. Are American robins usually found in small or large migratory flocks?

Answer: Large

American robins are often found in very large migratory flocks. Some people have seen them in "conventions," which sometimes have over 1,000 birds in them.
7. What color is a male American robin's beak?

Answer: Yellow

The adult male American robin has a yellow beak, rings around its eyes, black or dark gray back feathers, and the trademark red chest. The young robin develops the red chest feathers over time and has speckles.
8. Do American robins eat birdseed?

Answer: No

American robins can't digest birdseed.
9. What type of bird is the American robin?

Answer: A thrush

The American robin is the largest type of thrush, measuring about 8 inches.
10. Are American robins songbirds?

Answer: Yes

American robins sing at dawn and occasionally at dusk.
Source: Author catfriend539

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 25 2022 : Guest 68: 6/10
Dec 24 2022 : Guest 31: 4/10
Dec 17 2022 : Guest 91: 4/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us