FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Spiders
Quiz about Spiders

Invertebrates Quiz: Spiders | 10 Questions


Here's a little quiz on spiders. I hope you don't have arachnophobia. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by tigress. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Invertebrates
  8. »
  9. Arachnids

Author
tigress
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
13,112
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4524
Last 3 plays: Guest 173 (5/10), Lrgindypants1 (9/10), Guest 176 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. A rattlesnake's venom is more potent than black widow spider's venom.


Question 2 of 10
2. A wolf spider uses a web to catch its prey.


Question 3 of 10
3. How many eggs can a Mexican red-kneed spider lay at any one time? Hint


Question 4 of 10
4. Does the Mothercare spider feed her spiderlings?


Question 5 of 10
5. What can the legspan of a bird-eating tarantula become? Hint


Question 6 of 10
6. The California trapdoor spider holds the record for the strongest spider.


Question 7 of 10
7. Who makes a more impressive web, the male or the female spider?

Answer: (male or female)
Question 8 of 10
8. Scorpions belong to the same class as spiders.


Question 9 of 10
9. The European Water Spider spends almost all its time on the banks of streams and ponds.


Question 10 of 10
10. How many legs does a spider have?

Answer: (number)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 28 2024 : Guest 173: 5/10
Mar 19 2024 : Lrgindypants1: 9/10
Mar 16 2024 : Guest 176: 6/10
Mar 12 2024 : Lrgindypants: 8/10
Feb 28 2024 : Guest 90: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A rattlesnake's venom is more potent than black widow spider's venom.

Answer: False

The black widow spider's venom is 15 times more potent than a rattlesnake's venom.
2. A wolf spider uses a web to catch its prey.

Answer: False

This spider will hunt down its prey. It was once thought that this spider hunted in packs like wolves, hence the name.
3. How many eggs can a Mexican red-kneed spider lay at any one time?

Answer: 250 to 400

4. Does the Mothercare spider feed her spiderlings?

Answer: Yes

This spider will feed her young a type of 'milk'. It is a mixture of predigested insects and cells from her intestinal walls, that she feeds mouth to mouth.
5. What can the legspan of a bird-eating tarantula become?

Answer: 12 in.

6. The California trapdoor spider holds the record for the strongest spider.

Answer: True

When scientists tried to pry open the 'door' of this spider's home, it resisted a force equal to 10 pounds.
7. Who makes a more impressive web, the male or the female spider?

Answer: Female

The females also make a larger web.
8. Scorpions belong to the same class as spiders.

Answer: True

Mites and ticks also belong to the same class as spiders and scorpions.
9. The European Water Spider spends almost all its time on the banks of streams and ponds.

Answer: False

This is the only species of spider that spends all or most of its life underwater. It has found a way to trap bubbles of air from the surface and bring it under to breathe.
10. How many legs does a spider have?

Answer: 8

Source: Author tigress

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Tarantulas Average
2. Ten Dangerous Spiders Tough
3. Freaky Spider Facts Average
4. Trouble with Ticks Average
5. A Mixed Web of Spiders Tough
6. Spider Anatomy Average
7. The Inimitable Camel Spider Average
8. Terrific Tarantulas Average
9. Eight Legs to Hold You Average
10. Spiders Tough
11. The Huntsman Spider Average
12. Spiders Tough

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us