FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which Animal Group
Quiz about Which Animal Group

Which Animal Group? Trivia Quiz


Into which groups do the following invertebrates fall? Be careful - some may be a bit tricky.

A multiple-choice quiz by SillaCaliente. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Invertebrates

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
277,362
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1618
Last 3 plays: Guest 136 (5/10), ajw44 (8/10), Guest 106 (5/10).
Question 1 of 10
1. The scorpion belongs in which of the following groups? Hint


Question 2 of 10
2. The shipworm belongs in which of the following groups? Hint


Question 3 of 10
3. The sea-horse belongs in which of the following groups? Hint


Question 4 of 10
4. The octopus belongs in which of the following groups? Hint


Question 5 of 10
5. The slater (also known as the woodlouse or pill-bug or sow-bug) belongs in which of the following groups? Hint


Question 6 of 10
6. The limpet belongs in which of the following groups? Hint


Question 7 of 10
7. The flea belongs in which of the following groups? Hint


Question 8 of 10
8. The tick belongs in which of the following groups? Hint


Question 9 of 10
9. The barnacle belongs in which of the following groups? Hint


Question 10 of 10
10. The krill belongs in which of the following groups? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 136: 5/10
Jun 27 2024 : ajw44: 8/10
Jun 23 2024 : Guest 106: 5/10
Jun 14 2024 : Buddy1: 10/10
Jun 05 2024 : Guest 49: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The scorpion belongs in which of the following groups?

Answer: arachnids

Scorpions in some ways look a bit like crustaceans, but they're more closely related to spiders.
2. The shipworm belongs in which of the following groups?

Answer: molluscs

Also known as the teredo, the shipworm can do considerable damage to wooden ships, drilling its way into submerged timber.
3. The sea-horse belongs in which of the following groups?

Answer: fishes

The sea-horse is a very odd-looking fish, but a fish nonetheless.
4. The octopus belongs in which of the following groups?

Answer: molluscs

The octopus, as the origin of its name suggests, has eight tentacles. Its cousins, the squid and the cuttlefish, have ten (eight short and two long).
5. The slater (also known as the woodlouse or pill-bug or sow-bug) belongs in which of the following groups?

Answer: crustaceans

This creature is one of the few crustaceans that doesn't live in water.
6. The limpet belongs in which of the following groups?

Answer: molluscs

The limpet's shell is shaped rather like a Southeast Asian farmer's hat, compared with a lot of other shellfish which have spiral shells.
7. The flea belongs in which of the following groups?

Answer: insects

The type of flea that lives on humans can leap an astounding 33 centimetres (13 inches) in a single bound!
8. The tick belongs in which of the following groups?

Answer: arachnids

You deserve a tick if you got that one right. (A "tick" is what the US "check mark" is known as throughout the rest of the English-speaking world.)
9. The barnacle belongs in which of the following groups?

Answer: crustaceans

I would have thought it was a mollusc, just like mussels, clams, oysters and limpets, but no, it's more closely related to lobsters, shrimps, crabs, etc.
10. The krill belongs in which of the following groups?

Answer: crustaceans

Krill is the preferred chow of certain types of whale.
Source: Author SillaCaliente

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us