Quiz about Astoria NY Natives
Quiz about Astoria NY Natives

Astoria NY Natives Trivia Quiz


Archie Bunker's Neighborhood - Astoria is an ordinary working-class neighborhood in the Queens borough of New York City. It's known mainly as the setting for TV's "All in the Family"- but a lot of famous people have come from my old neighborhood, too!

A multiple-choice quiz by astorian. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Place of Origin
  8. »
  9. USA Celebs

Author
astorian
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,213
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
422
Last 3 plays: Guest 104 (3/10), notsosmart49 (9/10), briarwoodrose (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these Oscar-winning actors was born and raised in Astoria, New York, where his father ran a bakery under an elevated train platform? Hint: He's best known for playing quirky, strange or even psychotic characters on screen. Hint

Joel Grey
Kevin Spacey
Kevin Kline
Christopher Walken

2. Which of these classy, Grammy-winning Italian-American singers was born and raised in Astoria, New York? Hint

Tony Bennett
Dean Martin
Perry Como
Mario Lanza

3. Which of these popular folk singers was born in Astoria, New York, performed at the 1969 Woodstock festival, and scored her first Top 10 hit with the help of the Edwin Hawkins Singers? Hint

Laura Nyro
Mimi Farina
Judy Collins
Melanie

4. Bret Maverick (James Garner) had a never-ending stream of relatives on the comical TV Western "Maverick". Which relative was played by Astoria-born Jack Kelly? Hint

his brother, Bart
his brother Brent
his cousin, Beau
his nephew, Ben

5. What Greek-American actor from Astoria travelled across the U.S.A. with Martin Milner, in the TV drama series "Route 66"? Hint

Efrem Zimbalist Jr.
Nick Adams
George Maharis
Carl Betz

6. Astoria girl Ethel Zimmerman dropped the first syllable of her last name and became a huge Broadway star as Ethel Merman. For which musical did she win the Tony as Best Actress? Hint

Happy Hunting
Annie Get Your Gun
Call Me Madam
Gypsy

7. Astoria-born Al Oerter won four consecutive Olympic gold medals in which track and field event? Hint

Shot Put
Discus
Pole Vault
Decathlon

8. Which of these actors, best known for playing a suave British spy, was actually born in Astoria, New York? Hint

Patrick Macnee
Patrick McGoohan
Roger Moore
Pierce Brosnan

9. Each of these actors has played a villain in a James Bond film. One of them was born in Astoria, New York, and took up acting after a nun at his Catholic grammar school told him he had a nice singing voice. Which of them is the Astoria boy? Hint

Telly Savalas, of "On Her Majesty's Secret Service"
Joseph Wiseman, of "Dr. No"
Yaphet Kotto, of "Live and Let Die"
Robert Davi, of "License to Kill"

10. What Astoria-born actor, best known as a wimpy nerd on a popular sitcom, played the tyrannical Captain Herbert Sobel in the HBO war series "Band of Brothers"? Hint

Donnie "Happy Days" Most
Jason "Seinfeld" Alexander
John "Cheers" Ratzenberger
David "Friends" Schwimmer


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these Oscar-winning actors was born and raised in Astoria, New York, where his father ran a bakery under an elevated train platform? Hint: He's best known for playing quirky, strange or even psychotic characters on screen.

Answer: Christopher Walken

Walken's Bakery was a fabulous place to get birthday and wedding cakes!

Christopher Walken, whose real first name is Ronald, has made a career of playing odd characters in films like "Pulp Fiction". He took home a Best Supporting Actor Oscar in 1979 for his work in "The Deer Hunter."
2. Which of these classy, Grammy-winning Italian-American singers was born and raised in Astoria, New York?

Answer: Tony Bennett

Tony, who was born Anthony Benedetto in Astoria, was popular among easy listening fans for decades, but gained a new popularity among young listeners in the 1990's. His Grammy-winning 1994 "Unplugged" album featured guest vocals from Elvis Costello and k.d. lang.
3. Which of these popular folk singers was born in Astoria, New York, performed at the 1969 Woodstock festival, and scored her first Top 10 hit with the help of the Edwin Hawkins Singers?

Answer: Melanie

Melanie Safka, who performed under her first name alone, scored her first U.S. hit in 1970 with "Lay Down (Candles in the Rain)," which featured backing vocals by Edwin Hawkins Singers. The song was inspired by her experience as a performer at Woodstock, where despite heavy rain, tens of thousands of fans held up candles, matches and cigarette lighters to salute her.
4. Bret Maverick (James Garner) had a never-ending stream of relatives on the comical TV Western "Maverick". Which relative was played by Astoria-born Jack Kelly?

Answer: his brother, Bart

Unlike most previous Western heroes, Bret and Bart Maverick were con artists and cowards, who'd rather run than fight!

Roger Moore appeared on the show, every now and then, as Bret's cousin Beau.
5. What Greek-American actor from Astoria travelled across the U.S.A. with Martin Milner, in the TV drama series "Route 66"?

Answer: George Maharis

In 1963, Maharis left the series after three seasons, and was replaced by Glenn Corbett. The show quickly lost its audience, and was soon cancelled.

Still, you wouldn't think it would take three years to complete a drive down Route 66, would you?
6. Astoria girl Ethel Zimmerman dropped the first syllable of her last name and became a huge Broadway star as Ethel Merman. For which musical did she win the Tony as Best Actress?

Answer: Call Me Madam

Ethel won the Tony as Best Actress in a Musical for her performance as a brassy diplomat in Irving Berlin's "Call Me Madam," in 1951.

Ethel made a hilarious cameo appearance in the movie "Airplane!", playing a demented serviceman who thought he was Ethel Merman.
7. Astoria-born Al Oerter won four consecutive Olympic gold medals in which track and field event?

Answer: Discus

Discus thrower Oerter won gold in 1956, 1960, 1964 and 1968.
8. Which of these actors, best known for playing a suave British spy, was actually born in Astoria, New York?

Answer: Patrick McGoohan

Patrick McGoohan gained stardom playing spy John Drake on the British action series "Danger Man" (released as "Secret Agent" in the U.S.) and the retired spy known only as Number 6 on the cult hit "The Prisoner."

McGoohan's parents were from Ireland's County Leitrim. They moved to Astoria, New York, where Patrick was born, but moved back to Ireland with Patrick while he was still a child.
9. Each of these actors has played a villain in a James Bond film. One of them was born in Astoria, New York, and took up acting after a nun at his Catholic grammar school told him he had a nice singing voice. Which of them is the Astoria boy?

Answer: Robert Davi, of "License to Kill"

Davi was drug kingpin Franz Sanchez in "License to Kill," one of Timothy Dalton's two Bond films. Las Vegas lounge singer Wayne Newton played one of Davi's accomplices.
10. What Astoria-born actor, best known as a wimpy nerd on a popular sitcom, played the tyrannical Captain Herbert Sobel in the HBO war series "Band of Brothers"?

Answer: David "Friends" Schwimmer

As Ross on "Friends," Schwimmer was a shy, clueless loser. As Sobel in "Band of Brothers," he was a mean S.O.B. who seemed to enjoy tormenting and humiliating his men. Soldiers who actually served under Sobel almost always hated him, but many give him credit for making sure they were well-trained and prepared for anything they'd experience in real combat.
Source: Author astorian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 104: 3/10
Jan 27 2023 : notsosmart49: 9/10
Jan 26 2023 : briarwoodrose: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 68: 2/10
Dec 10 2022 : Hayes1953: 2/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us