FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
USA Celebs Quizzes, Trivia and Puzzles
USA Celebs Quizzes, Trivia

USA Celebs Trivia

USA Celebs Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Place of Origin

Fun Trivia
44 USA Celebs quizzes and 460 USA Celebs trivia questions.
1.
  Celebrity Sighting   great trivia quiz  
Label Quiz
 10 Qns
A place where a celebrity can be sighted might be in their hometown. See if you can find where these ten US celebrities were born. Good luck!
Average, 10 Qns, BigTriviaDawg, Apr 19 23
Average
BigTriviaDawg gold member
Apr 19 23
651 plays
2.
  African American Actresses - A Tribute   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about some of our best actresses. These women have finally received the recognition due them in films, theater, and television. I wanted to honor them and their fine work by creating this quiz.
Average, 10 Qns, robbieh, Oct 08 22
Average
robbieh
Oct 08 22
5813 plays
3.
  Let's Go To A Reunion At The Barbizon Hotel   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
We have been invited to the building that used to be called the Barbizon Hotel for Women. Here is where many females in New York, including several celebrities, lived and sought careers. Let us meet a few of them!
Easier, 10 Qns, stephgm67, Nov 20 16
Easier
stephgm67 gold member
738 plays
4.
  He Was Born In Oklahoma   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
From the brief biographical notes, find these 10 men from various walks of life who were born in the "Sooner State."
Easier, 10 Qns, darksplash, Feb 01 17
Easier
darksplash
624 plays
5.
  Mississippi Stars   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See if you can guess these celebrities from the state of Mississippi!
Easier, 10 Qns, alaspooryoric, Jun 16 11
Easier
alaspooryoric gold member
833 plays
6.
  Arizona: The Celebrities 1912-2012   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Can you identify these celebrities who were born, lived, died or spent time in Arizona during its first century of statehood?
Easier, 10 Qns, PDAZ, Feb 19 12
Easier
PDAZ gold member
614 plays
7.
  American Celebrities Born Along Route 66   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The third in my Route 66 series, this quiz deals with famous Americans born in cities and towns along the legendary Route 66 between 1920 and 1985.
Average, 10 Qns, shanteyman, May 27 11
Average
shanteyman
694 plays
8.
  Which of these celebrities is from Wisconsin?    
Multiple Choice
 10 Qns
Wisconsin has been the birthplace of a variety of celebrities. Can you determine which ones can proudly call themselves Badgers?
Average, 10 Qns, parrotman2006, Jun 20 22
Average
parrotman2006 gold member
Jun 20 22
270 plays
9.
  Flames From Phoenix   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Stars burn brightly in Phoenix, Arizona. Here are some that have found their way to the front pages.
Average, 10 Qns, pollucci19, Mar 19 17
Average
pollucci19 gold member
549 plays
10.
  Famous Missourians   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz pertains to questions about famous people that are originally from my home state, Missouri. Even if you're not from Missouri, I'm sure you'll do fine! Enjoy!
Average, 10 Qns, NalaMarie, Feb 18 20
Average
NalaMarie gold member
Feb 18 20
2047 plays
trivia question Quick Question
This plainly spoken southern star played sheriff, Roscoe P. Coltrane on the "Dukes of Hazzard" (2005) movie. Who is this rugged looking southerner?

From Quiz "Southern Born Stars: Part I"




11.
  Southern Born Stars: Part I   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The stars have shone bright in the state of Mississippi. In this quiz, you will learn of some celebrity stars who have made it to the big time. I am hoping to do more Southern Born Star quizzes in the future. Hope you enjoy them.
Average, 15 Qns, lilady, Oct 26 22
Average
lilady
Oct 26 22
3307 plays
12.
  Famous Entertainers from Wisconsin   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Many famous people in the film and music industry have been born in Wisconsin. See how many you know, good luck and thanks for playing.
Average, 10 Qns, gamemaker, Sep 25 09
Average
gamemaker
1932 plays
13.
  Iowa Celebrities   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Yes, little ole Iowa has produced some celebrities. Can you guess them if I give you a few clues about each? Good luck and have fun.
Average, 10 Qns, shvdotr, Apr 16 11
Average
shvdotr gold member
795 plays
14.
  Philebrities   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I looked around the historic sites of Philadelphia for celebrities, past and present, who share my strong personal connection to the area. See if you can find them, too. Each question is full of hints and clues.
Average, 10 Qns, shorthumbz, Apr 23 14
Average
shorthumbz gold member
537 plays
15.
  Celebrities from the USA Midwest   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Midwest covers a wide area of the United States, and it has produced a number of celebrities in Show Business. Here is a ten-question quiz based on some of them from the USA Midwest Players.
Average, 10 Qns, Spaudrey, May 08 14
Average
Spaudrey
1064 plays
16.
  Famous Washingtonians Part 1   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Famous Washingtonians - The State, That Is. Do you know these famous natives of the Evergreen State? Forget that place with the scandals and lobbyists, these famous folks are from the REAL Washington!
Average, 10 Qns, brewster76, Dec 30 17
Average
brewster76
Dec 30 17
1650 plays
17.
  Kentucky Colonels    
Multiple Choice
 10 Qns
People from Kentucky are called Kentuckians. Kentucky Colonel is an honorary rank and title given to people who make cultural and monetary contributions to those living in the state of Kentucky.
Easier, 10 Qns, maripp2002, Oct 09 18
Easier
maripp2002
Oct 09 18
801 plays
18.
  Celebs from Northern California    
Multiple Choice
 10 Qns
Celebrities from California abound, but let's take a look at some who have called home the state's less glittery side, what we call Northern California. I hope you enjoy!
Average, 10 Qns, PootyPootwell, Aug 30 18
Average
PootyPootwell gold member
Aug 30 18
379 plays
19.
  Born in Baltimore: Celebrities    
Multiple Choice
 10 Qns
"I was just a bumpkin. Just a country bumpkin. I had just come to New York from Virginia. Or was it Baltimore?" ~Ellen Naomi Cohen.
Average, 10 Qns, DR.NO, Mar 21 21
Average
DR.NO
Mar 21 21
428 plays
20.
  Southern Born Stars: Part II    
Multiple Choice
 10 Qns
Southern stars still shine bright in the second part of my quiz. See how many Mississippi celebrities you can guess that have made it to the big time. You might be surprised. Enjoy!
Average, 10 Qns, lilady, Apr 04 22
Average
lilady
Apr 04 22
2699 plays
21.
  Famous Missourians II    
Multiple Choice
 10 Qns
Since my first "Famous Missourians" quiz did so well, I thought I'd make a sequel. Perhaps this quiz will follow the cliche that most sequels are better than the original! :) Enjoy!
Average, 10 Qns, NalaMarie, Jan 18 14
Average
NalaMarie gold member
531 plays
22.
  Famous Celebrities from Memphis   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about celebrities who are from Memphis, Tennessee.
Average, 10 Qns, workisboring, Mar 13 24
Average
workisboring gold member
Mar 13 24
669 plays
23.
  Celebrities from the Great State of Oklahoma!    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of these celebrities were born in Oklahoma, others may have been born somewhere else but they grew up in Oklahoma. Hope you have fun figuring out who these awesome celebrities from Oklahoma are!
Average, 10 Qns, rebapitt, Feb 15 10
Average
rebapitt
1764 plays
24.
  Born in Ohio    
Multiple Choice
 10 Qns
Many famous people were born in Ohio. See how many you can guess.
Average, 10 Qns, Sarah606, Aug 25 19
Average
Sarah606
Aug 25 19
2088 plays
25.
  Illinois Sweet Illinois    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features actors who were born and/or raised in the great state of Illinois.
Average, 10 Qns, HannahConner88, Jan 17 16
Average
HannahConner88
438 plays
26.
  Famous Washingtonians Part 2   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second quiz about well-known natives of the Evergreen State. See how many you can identify!
Average, 10 Qns, brewster76, Apr 26 17
Average
brewster76
813 plays
27.
  Famous Hoosiers    
Multiple Choice
 10 Qns
Hoosiers, Hoosiers, everywhere in movies, music and on the air.
Average, 10 Qns, lilacs54, Oct 16 14
Average
lilacs54
517 plays
28.
  Born In Indiana    
Multiple Choice
 10 Qns
How many of these famous people can you identify that were born in Indiana?
Average, 10 Qns, Sarah606, Jun 28 07
Average
Sarah606
1706 plays
29.
  Southern Born Stars: Part III    
Multiple Choice
 10 Qns
Find out about some more of those deep south celebrities. Hope you've enjoyed learning about the brightly shining stars of Mississippi in my quizzes.
Average, 10 Qns, lilady, Feb 08 07
Average
lilady
893 plays
30.
  Celebrities Born in Florida    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you name these celebrities that were born in Florida?
Average, 10 Qns, SMiami, May 26 16
Average
SMiami
488 plays
31.
  I Was Texan Way before Cell Phones    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is simple: I give you a list of clues and you choose to whom they refer. All correct responses will be people born in Texas before 1983.
Average, 10 Qns, robertearl, Oct 28 11
Average
robertearl
506 plays
32.
  Born In Chicago    
Multiple Choice
 15 Qns
There sure are a lot of famous people born in Chicago, Illinois. How many can you identify?
Average, 15 Qns, Sarah606, Oct 01 18
Average
Sarah606
Oct 01 18
1463 plays
33.
  Famous Mississippians!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on famous people from the Magnolia State! You might be surprised to find out how many famous Mississippians there really are!
Average, 10 Qns, BlueCheer, Feb 12 13
Average
BlueCheer
911 plays
34.
  Not born in the USA!    
Multiple Choice
 10 Qns
Which of the stars listed was not born in the USA. Think you know?
Tough, 10 Qns, jesseg, Feb 07 18
Tough
jesseg
Feb 07 18
2994 plays
35.
  Born in Philadelphia    
Multiple Choice
 10 Qns
Lots of famous people were born in Philadelphia, PA. How many can you identify?
Average, 10 Qns, Sarah606, Jul 23 10
Average
Sarah606
944 plays
36.
  Astoria NY Natives    
Multiple Choice
 10 Qns
Archie Bunker's Neighborhood - Astoria is an ordinary working-class neighborhood in the Queens borough of New York City. It's known mainly as the setting for TV's "All in the Family"- but a lot of famous people have come from my old neighborhood, too!
Tough, 10 Qns, astorian, Jan 05 05
Tough
astorian
435 plays
37.
  Famous Georgians    
Multiple Choice
 10 Qns
Since I have been born and raised in Georgia, I decided to do some research. I was both shocked and pleased to learn that some of the most famous celebrities are also Georgia Natives. This quiz is dedicated to these famous individuals.
Difficult, 10 Qns, REALITYFANATIC, Apr 02 09
Difficult
REALITYFANATIC
750 plays
38.
  Well Known Arkansans    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my first quiz. I thought it was interesting, how many famous people came from Arkansas. Some of these really surprised me. Good luck.
Average, 10 Qns, eden2002, Apr 16 18
Average
eden2002
Apr 16 18
758 plays
39.
  Cincinnati Celebrities    
Multiple Choice
 10 Qns
This includes famous Cincinnati personalities, not necessarily native to the city. I hope you find some of the answers interesting and surprising! Enjoy!
Average, 10 Qns, leakypickle, Oct 09 12
Average
leakypickle
706 plays
40.
  Born In Detroit    
Multiple Choice
 10 Qns
Wow! A lot of famous people have been born in Detroit, Michigan. How many of these can you identify?
Average, 10 Qns, Sarah606, Feb 26 21
Average
Sarah606
Feb 26 21
772 plays
41.
  Native New Yorkers    
Multiple Choice
 10 Qns
The correct answers to this quiz are all movie stars that were born in New York City. From the clues given can you pick the right one?
Tough, 10 Qns, jesseg, Nov 19 15
Tough
jesseg
1744 plays
42.
  Born in Tampa    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about celebrities born in Tampa, Florida? Special thanks to SuperFerd who did most of the research for this quiz.
Tough, 10 Qns, Sarah606, Jul 12 09
Tough
Sarah606
565 plays
43.
  NYC's Oscar Winners    
Multiple Choice
 15 Qns
New York City has bred a passel of Academy Award winners. This quiz has questions about some of them. You'll play and you'll see. Have fun!
Tough, 15 Qns, rootsgrrl, Aug 09 06
Tough
rootsgrrl
696 plays
44.
  Famous New Jersey Celebrities!    
Multiple Choice
 15 Qns
How well do you know these New Jerseyites? See if you know the city/town they are from.
Tough, 15 Qns, joopie, Jul 15 23
Tough
joopie
Jul 15 23
805 plays
Related Topics
  Mixed USA [General] (148 quizzes)

  USA Music [Music] (41 quizzes)

  USA Musicians [Celebrities] (20 quizzes)

  American Foods [Hobbies] (36 quizzes)

  American Literature [Literature] (51 quizzes)

  American Slang [Humanities] (46 quizzes)

  USA Geography [Geography] (1265 quizzes)

  USA Sports [Sports] (503 quizzes)

  USA Botany [Sci / Tech] (18 quizzes)

  USA - Travel [Geography] (39 quizzes)

  USA - Cities [Geography] (119 quizzes)


USA Celebs Trivia Questions

1. Which member of cast of "Platoon" was from Appleton, Wisconsin? Don't be tempted by wrong choices.

From Quiz
Which of these celebrities is from Wisconsin?

Answer: Willem Dafoe

Willem Dafoe is the Wisconsin native. He was born and raised in Appleton, and briefly attended the University of Wisconsin-Milwaukee. He left Wisconsin in 1976 to seek his acting fortunes. Dafoe got his first big break in "To Live and Die in LA" (1985). A year later, he would play Sgt Elias Gordon in "Platoon" (1986), which won Best Picture and earned Dafoe his first Academy Award nomination. He was also nominated for "Shadow of the Vampire" (2000), "The Florida Project" (2017) and "At Eternity's Gate" (2018). DaFoe was one of the early members of the Marvel Universe, as the Green Goblin in the first "Spiderman" film (2002), a role he reprised in 2021. He has appeared in dozens of films over his forty year career. Tom Berenger is from Chicago. Forest Whitaker was born in Texas, but grew up in southern California. And Charlie Sheen was born in New York, but grew up in southern California.

2. This lady was born on June 26, 1993 in Boca Raton, Florida. She was in the 2015 movie "Pitch Perfect 2". She played Cat Valentine on "Victorious", a hit show on Nickelodeon. She is also known as a singer. Who is she?

From Quiz Celebrities Born in Florida

Answer: Ariana Grande

When Ariana was 13 years old, she knew she wanted to be in the music business. While playing Cat Valentine, it was noticed that she could sing. In 2014, one of her popular songs was "Bang Bang". And in 2016 she had a hit with "Dangerous Woman".

3. Chester Bennington is the lead singer of which band that scorched the charts in 2010 with their concept album "A Thousand Suns"?

From Quiz Flames From Phoenix

Answer: Linkin Park

Bennington, born in 1976, is the lead vocalist and a songwriter for Linkin Park. Their debut album "Hybrid Theory" was certified diamond in the USA, meaning that it had sold in excess of 10 million units. Chester began his musical career with a band called Grey Daze before auditioning for his position with Linkin Park in 1998. He also has a side project, a band called Dead By Sunrise. Coming from Phoenix it is rather appropriate that their debut album is called "Out of Ashes". It was released in 2009. In recent times he has expanded his portfolio to include appearances in the movies "Crank" (2006), its 2009 sequel "Crank: High Voltage" and the film "Saw 3D" in 2010. Chester now is a strong campaigner against substance abuse.

4. This entertainer, known as "the King", moved to Memphis at age thirteen. Once he gained fame and success, he bought a mansion in Memphis which he named "Graceland". Who was this iconic performer?

From Quiz Famous Celebrities from Memphis

Answer: Elvis Presley

Elvis Presley lived in Memphis from 1948 until his death in 1977. Elvis was one of the most versatile and successful entertainers of his generation.

5. This actor didn't grow up in a bar, but he did grow up in a museum; his father was curator of the Museum of Northern Arizona for many years. Which TV star was raised near Flagstaff?

From Quiz Arizona: The Celebrities 1912-2012

Answer: Ted Danson

Ted Danson, the star of TV's "CSI", "Becker" and "Cheers" (where he played bar keep Sam Malone), was born in San Diego but moved to Flagstaff as a child when his father became the director of the Museum of Northern Arizona. The museum used to be located well outside of the Flagstaff city limits, so Danson spent much of his early years roaming the grounds of the museum. Although most of his work had been on TV, Danson also appeared in films, such as "Three Men and a Baby" and "Saving Private Ryan". He continued to be involved with museum, appearing in a fundraiser show in Flagstaff with his actress wife, Mary Steenburgen, in 2011.

6. Who starred in the movies "Meet the Parents" (2000), "Cars" (2006) and "Wedding Crashers" (2005)?

From Quiz I Was Texan Way before Cell Phones

Answer: Owen Wilson

Owen Wilson was born in Dallas in 1968. He holds a Bachelor of Arts degree in English from the University of Texas. Robert De Niro (New York 1943) appeared in only "Meet the Parents"; Matt Damon (Massachusetts 1970) appeared in none of the listed movies; George W. Bush was not born in Texas.

7. What Illinois native, and "Saturday Night Live" alum, earned his "Stripes" in 1981?

From Quiz Illinois Sweet Illinois

Answer: Bill Murray

Born and raised in Wilmette, Illinois, Bill Murray is the fifth of nine children; including brother actors, Brian-Doyle, John, and Joel Murray. Bill was a member of the "Saturday Night Live" cast for three years in the late '70s. He starred in the 1981 comedy "Stripes" with fellow Illinois native, and "Ghostbusters" co-star, Harold Ramis.

8. Despite singing songs celebrating other locales like "Blue Hawaii", "Viva, Las Vegas!" and "In the Ghetto", perhaps the most famous Mississippian was born in the town of Tupelo. Who was he?

From Quiz Mississippi Stars

Answer: Elvis Presley & Elvis & Presley

The house where he was born and where he lived until age 13 when his family moved to Memphis, Tennessee, is still in Tupelo, Mississippi and is available for viewing. Of course, the main tourist attraction is his home Graceland, in Memphis. Elvis went 21 years, from 1956 to 1977 (the year of his untimely death), with a record-breaking 114 top 40 hits. The Beatles had only 52. Elvis also had 18 number one hits, second only to The Beatles' record of 20. Furthermore, Elvis achieved fame as a movie star, performing in such films as "King Creole" with Walter Matthau in 1958 and "Blue Hawaii" with Angela Lansbury in 1961.

9. Route 66 crosses the Mississippi in St. Louis. Which actor and comedian, who starred in a hit series from 1972 to 1977 and in "The Royal Family" in 1991, was born in St. Louis with the birth name of John Elroy Sanford?

From Quiz American Celebrities Born Along Route 66

Answer: Red Foxx

Red Foxx was born in St. Louis and raised in the South Side of Chicago. He frequently mentioned having come from St. Louis on "Sanford and Son". He took his last name from baseball player Jimmie Foxx and was called Red because of a red tint in his hair. Red was doing night club work when Dinah Washington urged him to relocate to Los Angeles where he recorded his night club jokes and eventually landed the lead role in "Sanford and Son". He was also one of the first black entertainers to work on the Vegas strip. In 1991 he died from a heart attack while rehearsing for "The Royal Family". John Goodman was born in Affton, Missouri. Scott Bakula was on "Quantum Leap" (1989) and Fred Berry appeared on "What's Happening! (1976). Other actors who hailed from St Louis include Vincent Price and Joe Besser of The Three Stooges. Some notable actresses from St. Louis include Mary Frann, Dorothea Kent, Marsha Mason, Shelley Winters and Mary Wickes.

10. This Iowan was born in Winterset and was named Marion Morrison. He had a dog named Duke. Among his many film credits are "Red River" (1948),"The Searchers," "The Green Berets" (1968) and "True Grit" (1969). Who was this Iowa celebrity?

From Quiz Iowa Celebrities

Answer: John Wayne

John Wayne's nickname came as a result of his dog, Duke. He made over 175 films.

11. Riddle me this, riddle me that, which actor born in Baltimore, Maryland not only played the patriarch in "The Addams Family", but a villain on the "Batman" television series, too?

From Quiz Born in Baltimore: Celebrities

Answer: John Astin

Actor John Allen Astin was born on March 30, 1930 to Allen and Margaret Astin. It's rather ironic that John often portrayed unconventional individuals, but was the son of a director of the National Bureau of Standards. During his college years, John studied mathematics, but eventually transferred to the prestigious Johns Hopkins University where he earned a degree in drama. Since that time, John's acted in many plays, movies, and television programs, and has done some script writing, producing, and directing. In recognition of his fine and varied work, he has also been nominated for an Academy Award, Ace Award, and Emmy Award. All of these activities and honors are actually just a short list of his accomplishments - who knows when he found time to father five sons? By 2007, though, his life has come full circle. To whit, at that time he was once again living in Baltimore, had toured in the one-man play "Edgar Allan Poe: Once Upon a Midnight" (Edgar's got quite a local history, too), and was teaching method acting and directing at the Johns Hopkins University's Theater Arts and Studies Department. Reference: Wikipedia.org

12. "I ain't nothing but a hound dog," but I am also a Kentucky Colonel. Who was I?

From Quiz Kentucky Colonels

Answer: Elvis Presley

Elvis' famed Graceland mansion is located in Memphis, Tennessee, about a three hour ride from the Kentucky border. Elvis was a famed musician, actor, and is often spotted in rural America (if tabloids are to be believed).

13. Although probably most known for bringing up three lovely daughters (the youngest one in curls), which actress was also an accomplished Broadway performer, TV game show celebrity contestant and former Wesson Oil spokesperson?

From Quiz Famous Hoosiers

Answer: Florence Henderson

Henderson was born on Valentine's Day 1934 in the southern Indiana town of Dale. In January 1960 she became the first female guest host on "The Tonight Show." Her Retirement Living TV (RLTV) series "The Florence Henderson Show" was nominated for an Emmy Award in 2010.

14. Who was the "Rebel Without a Cause", born in Marion, Indiana and raised in Fairmont, Indiana?

From Quiz Celebrities from the USA Midwest

Answer: James Dean

James Dean died in 1955 after being hit head on by a car that crossed into his lane. His grave and memorial are in Fairmont, IN. Jimmy Dean is a country singer and sausage connoisseur. Sal Mineo and Natalie Wood were Dean's co-stars in "Rebel Without a Cause" (1955). (Duchess716)

15. Without a doubt, Elvis Aaron Presley, otherwise known as the "King of Rock 'n' Roll" has to be the most famous Mississippian! But in which city in Mississippi can you visit the Elvis Presley Birthplace?

From Quiz Famous Mississippians!

Answer: Tupelo

Located in Tupelo, Mississippi, his birthplace is open to the public. Anyone can see Elvis Presley's childhood home.

16. Not only is he the richest person ever born in Seattle, he's one of the richest men in the world. Who is he?

From Quiz Famous Washingtonians Part 1

Answer: Bill Gates

The street that runs in front of Husky Stadium at the University of Washington is named "Mary Gates Way" in honor of his mother, a former member of the UW Board of Regents.

17. Fredric March (1897-1975) was born in Racine, WI. He got his start in films by working as a movie extra in New York City in the early 1920s. For which film did March win his first Oscar as Best Actor?

From Quiz Famous Entertainers from Wisconsin

Answer: Dr. Jekyll and Mr. Hyde-1931

"The Royal Family of Broadway" was actually his first nomination for Best Actor. His second Oscar was awarded for "The Best Years of Our Lives." Not personally nominated "Inherit the Wind" was a classic movie in his later years based on the Scopes Monkey Trial.

18. On the hit sitcom "Friends" (1994-1997, 2004), this blonde, espresso coffee-making southern guy had a crush on Rachel. What lucky, southern, coffee-maker am I referring to?

From Quiz Southern Born Stars: Part III

Answer: James Michael Tyler

Gunther, as he was portrayed in the sitcom series, was born on May 28, 1962 in Winona, Mississippi. Tyler let a friend attending beauty school do some experimenting the night before his audition. The interviewing panel liked his accidentally blonde, peroxide hair-do so well that it became his trademark. And because he was acting as the manager of the Central Perk Coffee Shop where the gang hung out, he was also the only extra who actually knew how to operate an espresso machine. It's interesting to know how people actually land certain roles.

19. This southern, rags to riches star was born in Kosciusko, Mississippi in 1954. She became very popular hosting her own television talk show. Can you guess who this rags to riches star is?

From Quiz Southern Born Stars: Part I

Answer: Oprah Winfrey

Oprah Winfrey was born on January 29, 1954. In 1999, "Time" magazine named her "One of 100 Most Influential People of the 20th Century". In 2003 "Forbes" magazine reported that she was the first African-American woman billionaire. "The Oprah Winfrey Show" made its debut on September 8, 1986. The rest, as they say, is history.

20. This very sexy actor has been featured in movies like "Fight Club" (1999), "The Mexican" (2001), and "Mr. and Mrs. Smith" (2005). Who is this Oklahoma born actor?

From Quiz Celebrities from the Great State of Oklahoma!

Answer: Brad Pitt

Brad was born in Shawnee, Oklahoma on December 18, 1963. He moved to Missouri though, as a child. His family, the Vanlandinghams, live in Shawnee.

21. She's a legend as a singer, but also worked in movies. Her best known film is probably "Cabin in the Sky" (1943). "Stormy Weather" was her signature song, and nobody sang it better. Who is she?

From Quiz African American Actresses - A Tribute

Answer: Lena Horne

Lena Horne was born in Brooklyn, New York in 1917. She began her career in show business singing and dancing at the Cotton Club in Harlem. She developed quite a following, and in time she signed a long-term contract to appear in movies at MGM studios. However, Lena Horne had a rough time in Hollywood. It's well-known that her movie scenes (musical numbers) were filmed in such a way that they could be edited out of any film when it played in the South. Lena eventually married Lennie Hayton, a top arranger and conductor at MGM. In 1943 she appeared in "Cabin in the Sky" and "Stormy Weather", both with all African-American casts, and both movies very successful. She finally left Hollywood, for lack of decent roles for black actresses, and concentrated on her music career. In the early 1970s, Lena's husband, father and son all died within about a year's time. Depressed, she stopped performing for a time. Her singing career enjoyed a renaissance in 1981, when she appeared on Broadway in her one-person show "Lena Horne: The Lady and Her Music", which was a huge success. She emerged triumphant, singing better than ever, and as beautiful in her 60s as when she was a young woman just starting out. It should be added that the song "Stormy Weather" (1933) was originally written for Ethel Waters by Harold Arlen and that Ms Waters also appeared in "Cabin in the Sky."

22. This wouldn't be a true quiz about famous Arkansans without mentioning this person. He is the 42nd president of the United States. He is well known for being unfaithful in his marriage.

From Quiz Well Known Arkansans

Answer: Bill Clinton

William Jefferson Clinton was born 19th August 1946 in Hope, Arkansas.

23. Known formerly as Cincinnati's "Kid Mayor", this politician went on to have a successful talk show career. Can you name this person?

From Quiz Cincinnati Celebrities

Answer: Jerry Springer & Springer

Jerry Springer was actually born in London, England. Initially, Springer was a campaign aide for Robert Kennedy. After Kennedy's death, he joined a law firm in Cincinnati, and eventually became a city council member in 1971. He was elected Mayor in 1977 at age 33.

24. The author of the novels "Mother Night", "Deadeye Dick" and "Breakfast of Champions" was born in Indianapolis. What was his name?

From Quiz Born In Indiana

Answer: Kurt Vonnegut Jr.

Most famous for his novel "Slaughterhouse Five", Kurt Vonnegut Jr. was born November 11, 1922 in Indianapolis, Indiana. John Irving was born in New Hampshire, John Updike was born in Pennsylvania and Robin Cook was born in New York.

25. Known best for horror movies, which Cleveland born writer and director was responsible for the 1984 movie "A Nightmare on Elm Street"?

From Quiz Born in Ohio

Answer: Wes Craven

Wes Craven is credited with writing and directing "A Nightmare on Elm Street". Craven was born August 2, 1939 in Cleveland, Ohio. Sam Raimi was born in Michigan, John Carpenter was born in New York and Clive Barker was born in Liverpool, England.

26. Born in Philadelphia, Pennsylvania, which young actor plays Dr. Evil's son, Scott Evil in the "Austin Powers" movies?

From Quiz Born in Philadelphia

Answer: Seth Green

Seth Green was born in Overbrook Park, Philadelphia, Pennsylvania on February 8, 1974. Seann William Scott was born in Minnesota. Ethan Embry was born in California. Fred Savage was born in Chicago, Illinois.

27. What very famous producer that created an empire, including very successful theme parks in California and Florida, was born in Chicago?

From Quiz Born In Chicago

Answer: Walt Disney & Disney

Walt Disney was born in Chicago, Illinois on December 5, 1901. He died in Los Angeles, California on December 15, 1966.

28. The 2002 winner for Best Actor, Queens native Adrien Brody, appeared in a 1993 Steven Soderbergh film. What is its title?

From Quiz NYC's Oscar Winners

Answer: King of The Hill

He also appeared in "The Thin Red Line" and "Summer of Sam." His award came for his brilliant work in the Roman Polanski Film, "The Pianist."

29. Anyone who grew up in the 1980s knows that Jon Bon Jovi is from NJ. Which is his hometown?

From Quiz Famous New Jersey Celebrities!

Answer: Sayreville

Singer of the rock band "Bon Jovi" (my personal favorite!), he is a great singer and also movie/tv actor. His first movie debut was in "Moonlight & Valentino", playing the house painter. He was also a gueststar on Ally McBeal & he gave a dying performance in U-571, starring Matthew McConaughey.

30. This actress was born on February 26, 1966 in New York City and her first name means goddess. Who is she?

From Quiz Native New Yorkers

Answer: Tea Leoni

This is category 12447
Last Updated May 25 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.