Quiz about Famous Georgians
Quiz about Famous Georgians

Famous Georgians Trivia Quiz


Since I have been born and raised in Georgia, I decided to do some research. I was both shocked and pleased to learn that some of the most famous celebrities are also Georgia Natives. This quiz is dedicated to these famous individuals.

A multiple-choice quiz by REALITYFANATIC. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Place of Origin
  8. »
  9. USA Celebs

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
307,597
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
735
Last 3 plays: notsosmart49 (10/10), Guest 68 (7/10), Hayes1953 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Of the following singers, which one was born in Georgia? Hint

Usher
Monica
Brandy
Eve

2. Actress Dakota Fanning was born in Conyers, Georgia. Of the following choices, which film did Dakota star in, as Emily Callaway? Hint

I Am Sam
War of the Worlds
Hide and Seek
Uptown Girls

3. In what city was Ray Charles born? Hint

Augusta
Atlanta
Albany
Athens

4. It really is a small world. On the ABC series "Private Practice", two of the stars were born in Georgia. To which duo of celebrities am I referring? Hint

Kate Walsh and Taye Diggs
Audra McDonald and Paul Adelstein
Tim Daly and Amy Brenneman
Chris Lowell and KaDee Strickland

5. Before he was a part of one of the most famous comedy teams of all-time, he was born in Georgia. Which funnyman was a Georgia native before he hit stardom? Hint

Larry Fine of The Three Stooges
Bud Abbott of Abbott and Costello
Groucho Marx of The Marx Brothers
Oliver Hardy of Laurel and Hardy

6. Amy Grant was born in Augusta, Georgia in 1960. What fellow singer did Grant wed in 2000? Hint

Tim McGraw
Vince Gill
Clint Black
Alan Jackson

7. Which actress was married to Alec Baldwin, at the time she won her first Academy Award? Hint

Kim Basinger
Minnie Driver
Frances McDormand
Julianne Moore

8. A little known fact: Julia Roberts guest-starred in a 1988 episode of what drama series? Hint

21 Jump Street
Miami Vice
T. J. Hooker
Magnum, P.I.

9. Among the following four Georgian country artists, which singer was born in Monticello, Georgia? Hint

Brenda Lee
Travis Tritt
Trisha Yearwood
Alan Jackson

10. Which famous reality show host/household name was born in Dunwoody, Georgia? Hint

Jeff Probst
Ryan Seacrest
Alison Sweeney
Tom Bergeron


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Of the following singers, which one was born in Georgia?

Answer: Monica

Monica was born Monica Denise Arnold. Usher was born in Texas, Mississippi was Brandy's birthplace and Eve called Pennsylvania home. In 1995, Monica released her debut album entitled, "Miss Thang".
2. Actress Dakota Fanning was born in Conyers, Georgia. Of the following choices, which film did Dakota star in, as Emily Callaway?

Answer: Hide and Seek

Dr. David Callaway (Robert De Niro) was shocked to find his wife, lying dead in the couple's bathtub. Callaway's wife had committed suicide. After the shock wore off, Callaway, a psychologist, decided to move him and his daughter from New York City to upstate New York.

After the move, his daughter (Emily Callaway, played by Dakota Fanning) became close to her imaginary friend, named Charlie. David became concerned when the Callaways' cat was found dead in a bathtub and Emily said Charlie is responsible.
3. In what city was Ray Charles born?

Answer: Albany

Ray Charles Robinson was born on September 23, 1930. Ray was ranked number two by "Rolling Stone Magazine" on their list of the "100 Greatest Singers of All-Time".
4. It really is a small world. On the ABC series "Private Practice", two of the stars were born in Georgia. To which duo of celebrities am I referring?

Answer: Chris Lowell and KaDee Strickland

"Private Practice" premiered on September 26, 2007 on the ABC network. The series was a spin-off of "Grey's Anatomy". Chris Lowell was born on October 17, 1984 in Atlanta. On December 14, 1977, KaDee Strickland was born in Blackshear, Georgia.
5. Before he was a part of one of the most famous comedy teams of all-time, he was born in Georgia. Which funnyman was a Georgia native before he hit stardom?

Answer: Oliver Hardy of Laurel and Hardy

Hardy had starred in more than fifty short films by 1915. Sadly, Oliver Hardy died on August 7, 1957. Hardy's comedy partner, Stan Laurel, died on February 23, 1965. Laurel was born in Ulverston, Lancashire, England. Even though he was born in Georgia, both Laurel and Hardy died in California. Ironically, Larry Fine, Groucho Marx, and Bud Abbott died in California, but were born in other states.
6. Amy Grant was born in Augusta, Georgia in 1960. What fellow singer did Grant wed in 2000?

Answer: Vince Gill

Amy Grant married Vince Gill on March 10, 2000. The couple had a daughter, named Corrina, on March 12, 2001. Vince Gill was born in Oklahoma.
7. Which actress was married to Alec Baldwin, at the time she won her first Academy Award?

Answer: Kim Basinger

Basinger was married to Ron Snyder from 1980-1989. In 1993, Kim married Alec Baldwin. Basinger and Baldwin divorced in 2003. Basinger was born in Athens, Georgia.
8. A little known fact: Julia Roberts guest-starred in a 1988 episode of what drama series?

Answer: Miami Vice

Roberts guest-starred in the season four episode titled, "Mirror Image". Julia won her first Academy Award for "Erin Brockovich" (2000). However, it was her second Academy Award nomination. Roberts was also nominated for "Steel Magnolias" (1989). Julia was born in Atlanta, Georgia.
9. Among the following four Georgian country artists, which singer was born in Monticello, Georgia?

Answer: Trisha Yearwood

Yearwood won the award for "Top New Female Vocalist" at the Academy of Country Music Awards in 1991. Trisha attended Young Harris College. Brenda Lee was born in Atlanta. In the city of Newnan, Alan Jackson was born. Travis Tritt was born in Marietta.
10. Which famous reality show host/household name was born in Dunwoody, Georgia?

Answer: Ryan Seacrest

Seacrest appeared in the films "Knocked Up" (2007) and "Get Smart" (2008) as himself. Ryan began hosting "Dick Clark's New Year's Rockin' Eve" in 2005. Ryan Seacrest was the host of "American Idol" (2002). "Survivor" (2000) host Jeff Probst was born in Kansas. Tom Bergeron, the host of "Dancing With The Stars" (2005), was born in Massachusetts. California native Alison Sweeney became the host of "The Biggest Loser" (2004).
Source: Author REALITYFANATIC

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : notsosmart49: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 68: 7/10
Dec 10 2022 : Hayes1953: 2/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us