Quiz about Famous Hoosiers
Quiz about Famous Hoosiers

Famous Hoosiers Trivia Quiz


Hoosiers, Hoosiers, everywhere in movies, music and on the air.

A multiple-choice quiz by lilacs54. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Place of Origin
  8. »
  9. USA Celebs

Author
lilacs54
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
328,954
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
495
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Although probably most known for bringing up three lovely daughters (the youngest one in curls), which actress was also an accomplished Broadway performer, TV game show celebrity contestant and former Wesson Oil spokesperson? Hint

Florence Henderson
June Lockhart
Shirley Jones
Elizabeth Montgomery

2. I don't know if he ever lived in a crumblin' down pink house near Jack and Diane, but which singer/songwriter was born in the small town of Seymour, Indiana in October 1951? Hint

Tom Petty
John Mellencamp
Rick Springfield
Bruce Springsteen

3. Born in Marion, Indiana on February 8, 1931, which actor had three giant film roles before dying at the age of 24 as a result of a car accident? Hint

Dirk Rambo
James Dean
Buddy Holly
George Reeves

4. She grew up watching her older siblings attain musical fame. As a young adult in the 1980s, she gained control of her own acting and music career, ultimately achieving success on par with her King of Pop brother. Hint

Jennifer Lopez
Janet Jackson
Paula Abdul
Gloria Estefan

5. This actor shares a first name with the sixteenth president of the United States and has appeared in many films and TV programs. Who is recognized for his role as desk clerk Jerry on the series "ER"? Hint

James Marsden
Abraham Benrubi
Edward Burns
Andrew Shue

6. Actress Jenna Fischer (Pam Beesly Halpert on NBC's "The Office") was given the opportunity to choose the name of her character's newborn daughter. Who did Jenna name the baby after? Hint

her mother-in-law
her Welsh Corgi
her grandmother
her niece

7. After a troubled youth including criminal and gang activities, he joined the US Marine Corps and, with the help of G.I. Bill benefits, made the great escape into acting at the top of a towering inferno. Which King of Cool was born in March 1930 in the Indianapolis suburb of Beech Grove? Hint

Robert Redford
Steve McQueen
Anthony Perkins
Donald Sutherland

8. Whose distinctive voice and hard rocking style helped drive "Appetite for Destruction" (1987) to the top of the charts in the late 1980s? Hint

Kip Winger
Axl Rose
Sebastian Bach
Bret Michaels

9. What Encino man with school ties dealt with a mummy before taking a journey to the center of the Earth? Hint

Ethan Hawke
Matt Damon
Brendan Fraser
Noah Wyle

10. His career is no stupid human trick. He worked at the radio station of his alma mater Ball State and later as a weatherman in Indianapolis. His mother Dorothy worked for this late night host's show as an Olympic correspondent. Hint

Jay Leno
George Lopez
Craig Ferguson
Dave Letterman


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Although probably most known for bringing up three lovely daughters (the youngest one in curls), which actress was also an accomplished Broadway performer, TV game show celebrity contestant and former Wesson Oil spokesperson?

Answer: Florence Henderson

Henderson was born on Valentine's Day 1934 in the southern Indiana town of Dale. In January 1960 she became the first female guest host on "The Tonight Show." Her Retirement Living TV (RLTV) series "The Florence Henderson Show" was nominated for an Emmy Award in 2010.
2. I don't know if he ever lived in a crumblin' down pink house near Jack and Diane, but which singer/songwriter was born in the small town of Seymour, Indiana in October 1951?

Answer: John Mellencamp

Since 1976 John has released over 20 albums under the names John(ny) Cougar, John Cougar Mellencamp and John Mellencamp. He, along with Willie Nelson and Neil Young, helped originate the Farm Aid benefit concerts which began in the mid-1980s.
3. Born in Marion, Indiana on February 8, 1931, which actor had three giant film roles before dying at the age of 24 as a result of a car accident?

Answer: James Dean

Although most known for his three credited film roles, Dean appeared on television dozens of times. For his work in the film "East of Eden" (1955), Dean was the first to receive a posthumous Academy Award acting nomination. More than fifty years after his death, James Dean remains a legend.
4. She grew up watching her older siblings attain musical fame. As a young adult in the 1980s, she gained control of her own acting and music career, ultimately achieving success on par with her King of Pop brother.

Answer: Janet Jackson

Born in Gary, Indiana, Janet was the youngest of Joe and Katherine Jackson's 10 children. Prior to her 2004 Superbowl Halftime Show "wardrobe malfunction", Janet's early acting career included roles on the television series "Good Times" (1977-79), "Diff'rent Strokes" (1980-84) and "Fame" (1984-85).
5. This actor shares a first name with the sixteenth president of the United States and has appeared in many films and TV programs. Who is recognized for his role as desk clerk Jerry on the series "ER"?

Answer: Abraham Benrubi

Benrubi was born October 4, 1969 in the college town of Bloomington, Indiana. His face is frequently recognized from smaller roles on TV - "Parker Lewis Can't Lose" (1990-93), "Men in Trees" (2006-08) - and in movies - "Twister" (1996), "Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous" (2002). In 2010 he could be seen on the TNT program "Memphis Beat."
6. Actress Jenna Fischer (Pam Beesly Halpert on NBC's "The Office") was given the opportunity to choose the name of her character's newborn daughter. Who did Jenna name the baby after?

Answer: her niece

Fischer's sister gave birth to a baby girl - Cecelia Marie Halpert - around the same time that Jenna was filming the birth of her character Pam's baby.

Jenna was born Regina Marie Fischer in Fort Wayne, Indiana on March 7, 1974, but given the nickname "Jenna" at a young age. Prior to "The Office" (2005), Fischer made guest appearances on the television shows "What I Like About You" (2002), "Cold Case" (2004), and "Six Feet Under" (2005).
7. After a troubled youth including criminal and gang activities, he joined the US Marine Corps and, with the help of G.I. Bill benefits, made the great escape into acting at the top of a towering inferno. Which King of Cool was born in March 1930 in the Indianapolis suburb of Beech Grove?

Answer: Steve McQueen

McQueen was both a racecar and motorcycle enthusiast who often performed his own driving stunts in movies. He turned down roles in the films "Breakfast at Tiffany's" (1961), "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969), and "Apocalypse Now" (1979).
8. Whose distinctive voice and hard rocking style helped drive "Appetite for Destruction" (1987) to the top of the charts in the late 1980s?

Answer: Axl Rose

Rose was born as William Bruce February 6, 1962 near Indiana's acclaimed Purdue University. Although he began his life in a devoutly religious family, in his later teenage years Axl was in frequent trouble with the police.
9. What Encino man with school ties dealt with a mummy before taking a journey to the center of the Earth?

Answer: Brendan Fraser

Fraser was born December 3, 1968 in Indianapolis, Indiana. His parents were Canadian and the family lived in various places in the United States and Europe during his childhood. He had roles in the 1992 films "Encino Man" and "School Ties," as well as later starring in "The Mummy" (1999) and a remake of "Journey to the Center of the Earth" (2008).
10. His career is no stupid human trick. He worked at the radio station of his alma mater Ball State and later as a weatherman in Indianapolis. His mother Dorothy worked for this late night host's show as an Olympic correspondent.

Answer: Dave Letterman

Born on April 12, 1947 in Indianapolis, Letterman was the middle of Dorothy and Harry Letterman's three children. Although an entertaining comedian, his turn as host of the 1995 Academy Awards fell flat and would not make a list of Dave's Top Ten Career Moves.
Source: Author lilacs54

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Mar 18 2023 : Andyboy2021: 10/10
Mar 16 2023 : 1995Tarpon: 10/10

Score Distribution

quiz
3/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us