Quiz about Born In Detroit
Quiz about Born In Detroit

Born In Detroit Trivia Quiz


Wow! A lot of famous people have been born in Detroit, Michigan. How many of these can you identify?

A multiple-choice quiz by Sarah606. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Place of Origin
  8. »
  9. USA Celebs

Author
Sarah606
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
139,501
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
758
Last 3 plays: Guest 198 (6/10), Guest 104 (5/10), notsosmart49 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. It is not unusual to connect the motor city to automobiles. Henry Ford was born in Detroit. Which one of these other car industry people was also born in Detroit? Hint

Jacques Nasser
Lee Iacocca
John DeLorean
Alex Trotman

2. Famous for playing Pittsburgh football, who was born in Detroit? Hint

Terry Bradshaw
Jerome Bettis
Lynn Swann
Franco Harris

3. Born in Detroit, who has produced many famous movIes such as "Top Gun", "Dangerous Minds", "Armageddon" and "Pearl Harbor"? Hint

James Cameron
Ben Affleck
Jerry Bruckheimer
Steven Spielberg

4. Which of these shock rockers was born in Detroit? Hint

G.G. Allin
Alice Cooper
Marilyn Manson
David Johansen

5. Which of these famous Robinsons were born in Detroit? Hint

Neither of these
Sugar Ray Robinson
Both of these
Smokey Robinson

6. Ray Parker Jr. was born in Detroit. He sang the theme song to a popular movie in the 1980s. Can you remember which movie? Hint

Beverly Hills Cop
Footloose
Ghostbusters
Top Gun

7. Which of these people, associated with late night television, was born in Detroit, Michigan? Hint

David Letterman
Conan O'Brien
Ed McMahon
Jay Leno

8. Ellen Burstyn, Ted Nugent, Jalen Rose and Tom Selleck were all born in Detroit?

True
False

9. Out of Sonny and Cher, which one was born in Detroit? Hint

Sonny
Both of them
Cher
Neither of them

10. Which of these famous movie directors and producers grew up in New York, but was born in Detroit? Hint

Oliver Stone
Francis Ford Coppola
Martin Scorsese
George Lucas


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. It is not unusual to connect the motor city to automobiles. Henry Ford was born in Detroit. Which one of these other car industry people was also born in Detroit?

Answer: John DeLorean

John DeLorean was born January 6, 1925 in Detroit, Michigan. Lee Iococca was born in Allentown, Pennsylvania. Alex Trotman was born in England. Jacques Nasser was born in Lebanon.
2. Famous for playing Pittsburgh football, who was born in Detroit?

Answer: Jerome Bettis

Jeome Bettis was born in Detroit on February 16, 1972. Franco Harris was born in Fort Dix, New Jersey. Lynn Swann was born in Tennessee and Terry Bradsahw was born in Shreveport, Louisiana.
3. Born in Detroit, who has produced many famous movIes such as "Top Gun", "Dangerous Minds", "Armageddon" and "Pearl Harbor"?

Answer: Jerry Bruckheimer

Jerry Bruckheimer was born in Detroit on September 21, 1945. Ben Affleck was born in Berkley, California. James Cameron was born in Kapuskasing, Ontario, Canada. Spielberg was born in Cincinnati, Ohio.
4. Which of these shock rockers was born in Detroit?

Answer: Alice Cooper

Alice Cooper was born February 4, 1948 in Detroit, Michigan. Marilyn Manson was born in Canton, Ohio. G.G. Allin was born in Lancaster, New Hampshire. David Johnasen was born in Staten Island, New York.
5. Which of these famous Robinsons were born in Detroit?

Answer: Smokey Robinson

Smokey Robinson was born February 19, 1940 in Detroit, and Sugar Ray Robinson was born May 3rd, 1921 in Georgia.
6. Ray Parker Jr. was born in Detroit. He sang the theme song to a popular movie in the 1980s. Can you remember which movie?

Answer: Ghostbusters

Ray Parker Jr. was born May 1, 1954 in Detroit, Michigan, and he sang "Ghostbusters".
7. Which of these people, associated with late night television, was born in Detroit, Michigan?

Answer: Ed McMahon

Ed McMahon was botn March 6, 1923 in Detroit, Michigan. David Letterman was born in Indianapolis, Indiana. Jay Leno was born in New Rochelle, New York and Conan O'Brien was born in Brookline, Massachusettes.
8. Ellen Burstyn, Ted Nugent, Jalen Rose and Tom Selleck were all born in Detroit?

Answer: True

They were all born in Detroit, and so were Berry Gordy, Casey Kasem, Tom Sizemore, Tom Skerritt and Jack White.
9. Out of Sonny and Cher, which one was born in Detroit?

Answer: Sonny

Sonny Bono was born on February 16, 1935 in Detroit, Michigan. Cher was born in El Centro, California.
10. Which of these famous movie directors and producers grew up in New York, but was born in Detroit?

Answer: Francis Ford Coppola

Coppola was born April 7, 1939 in Detroit. Geoge Lucas was born in Modesto, California. Scorsese was born in Queens, New York and Oliver Stone was born in New York, New York.
Source: Author Sarah606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 198: 6/10
Jan 28 2023 : Guest 104: 5/10
Jan 27 2023 : notsosmart49: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 68: 5/10
Dec 10 2022 : Hayes1953: 4/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us