Quiz about Celebs from Northern California
Quiz about Celebs from Northern California

Celebs from Northern California Quiz


Celebrities from California abound, but let's take a look at some who have called home the state's less glittery side, what we call Northern California. I hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by PootyPootwell. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Place of Origin
  8. »
  9. USA Celebs

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
391,284
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
335
Last 3 plays: Guest 104 (3/10), notsosmart49 (10/10), Guest 94 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I was born in Concord and grew up in Oakland, before playing Buffy/Kip on "Bosom Buddies" and then going on to major roles in such films as "Philadelphia" (1993) and "Saving Private Ryan" (1998). Who am I? Hint

Bill Murray
Dan Aykroyd
Tom Hanks
Matt Damon

2. I was born in San Jose but moved to Georgia when I was only two, so I present more as a Southerner. My breakout acting role was as Sawyer in "Lost". Who am I? Hint

Josh Holloway
F. Murray Abraham
Matthew Perry
Chad Lowe

3. Before I played a hard-core father named Red Forman on the television comedy "That 70s' Show," I played a hard-core father in the 1989 film "Dead Poets Society." Who am I? Hint

Paul Newman
Kurtwood Smith
Ed Begley, Jr.
Neil Patrick Harris

4. I had various roles on shows like "Law and Order" and "CSI" before landing a bigger role on the ABC hit "Grey's Anatomy" as Dr. Addison Montgomery, estranged wife of the lead character's boyfriend. Who am I? Hint

Sandro Oh
Toni Basil
Loni Anderson
Kate Walsh

5. I grew up in Palo Alto and in fact published a book of stories named after that city. But I'm known more for my acting, including roles in TV's "Freaks and Geeks" and films such as "Spider-Man" (2002), "Pineapple Express" (2008), and "Why Him?" (2016). Who am I? Hint

Kevin James
James Franco
Al Pacino
Jim Carrey

6. I'm a musician who had big hits with my self-named band with "The Break Up Song (They Don't Write 'em Like That Anymore)" and "Jeopardy." I've also written horror stories and been a DJ. Who am I? Hint

Greg Kihn
Pete Towshend
Greg Kinnear
Joan Jett

7. I'm a singer and actress largely known for my role as Gabriella Montez in the High School Musical film series. I dated my co-star, Zac Efron, for a long time. Who am I? Hint

Selena Gomez
June Allyson
Amy Adams
Vanessa Hudgens

8. I earned an Emmy nomination for my portrayal of Detective Rey Curtis on the original "Law and Order" series, a role I had 1995-1999. I also had a short but high-profile relationship with Julia Roberts. Who am I? Hint

Benjamin Bratt
Kevin Bacon
Jerry Orbach
Peter Gallagher

9. I am a comedienne who often impersonates my Korean mother. I starred in my own sitcom in the late 1990s called "All-American Girl." Who am I? Hint

Margaret Cho
Kelly Cuoco
Paula Abdul
Kat Demmings

10. I'm a comic who was on "Saturday Night Live" from 2005 to 2012 before I starred in my own sitcom "Brooklyn Nine Nine." Who am I? Hint

Jerry Seinfeld
Andy Samberg
Stuart Masterson
Jesse Abrams


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was born in Concord and grew up in Oakland, before playing Buffy/Kip on "Bosom Buddies" and then going on to major roles in such films as "Philadelphia" (1993) and "Saving Private Ryan" (1998). Who am I?

Answer: Tom Hanks

Tom Hanks grew up mostly in the eastern part of the San Francisco bay area and moved around quite a bit with his siblings after his parents divorced. He attended Cal State Sacramento before leaving college to pursue acting. Hanks has since become one of the film industry's most beloved and critically acclaimed stars.
2. I was born in San Jose but moved to Georgia when I was only two, so I present more as a Southerner. My breakout acting role was as Sawyer in "Lost". Who am I?

Answer: Josh Holloway

Josh Holloway was born in San Jose in 1969, the son of a nurse and a surveyor who moved the family to Georgia in 1971. After a brief time in college, he moved to Los Angeles, where he was a model before turning to acting. After "Lost," Holloway took on various projects, including the starring role in the dystopian drama "Colony" in 2016 on USA Network.
3. Before I played a hard-core father named Red Forman on the television comedy "That 70s' Show," I played a hard-core father in the 1989 film "Dead Poets Society." Who am I?

Answer: Kurtwood Smith

Kurtwood Smith was born and raised in Wisconsin, but he moved to Northern California and graduated from San Jose State University in 1965. Later he graduated from Stanford University with a Master of Fine Arts. Kurtwood also had a memorable role as a villain in the 1987 movie "RoboCop."
4. I had various roles on shows like "Law and Order" and "CSI" before landing a bigger role on the ABC hit "Grey's Anatomy" as Dr. Addison Montgomery, estranged wife of the lead character's boyfriend. Who am I?

Answer: Kate Walsh

Kate Walsh spent most of her childhood in Arizona, but she was born in San Jose in 1967. She was a working actress for many years before her breakout role as the cool, competent Dr. Walsh in "Grey's Anatomy." She was granted her own spin-off and starred in "Private Practice" from 2007 to 2013. Walsh is active in several charities, including rescue pet adoption and the protection of sea turtles.
5. I grew up in Palo Alto and in fact published a book of stories named after that city. But I'm known more for my acting, including roles in TV's "Freaks and Geeks" and films such as "Spider-Man" (2002), "Pineapple Express" (2008), and "Why Him?" (2016). Who am I?

Answer: James Franco

James Franco was born in Palo Alto in 1978, the eldest of three brothers. Franco is a man of many talents: not just an actor, he's also a director, screenwriter, mixed media artist, and author. One of the charities with which he works is 826 National, which is designed to help students develop creative writing skills.
6. I'm a musician who had big hits with my self-named band with "The Break Up Song (They Don't Write 'em Like That Anymore)" and "Jeopardy." I've also written horror stories and been a DJ. Who am I?

Answer: Greg Kihn

Greg Kihn was born in Baltimore but spent much of his life in San Jose and other cities in the San Francisco Bay Area which is in northern California. He and his friends formed The Greg Kihn Band in 1976. Their hit "Jeopardy" was spoofed by parody artist Weird Al Yankovic in "I Lost on Jeopardy." He was the morning DJ on KUFX, which has its transmitter adjacent to San Jose, for 16 years, ending in 2012. Kihn has also turned his attention to writing; he's published several books in the horror genre.
7. I'm a singer and actress largely known for my role as Gabriella Montez in the High School Musical film series. I dated my co-star, Zac Efron, for a long time. Who am I?

Answer: Vanessa Hudgens

Vanessa Hudgens was born in Salinas in 1998; her mother was an office manager and her father a firefighter. She started her performing career at age eight by appearing in local musical theater, and has gone on to work on Broadway, in films, and on television.
8. I earned an Emmy nomination for my portrayal of Detective Rey Curtis on the original "Law and Order" series, a role I had 1995-1999. I also had a short but high-profile relationship with Julia Roberts. Who am I?

Answer: Benjamin Bratt

Benjamin Bratt was born in San Francisco in 1963 and attended one of the city's most prestigious public schools, Lowell. After "Law and Order," he went on to star in several movies, including "Miss Congeniality" with Sandra Bullock and "Traffic" with Benicio del Toro, both in 2000. Bratt is philanthropically active in several Native American organizations.
9. I am a comedienne who often impersonates my Korean mother. I starred in my own sitcom in the late 1990s called "All-American Girl." Who am I?

Answer: Margaret Cho

Margaret Cho was born in 1968 to parents who owned a bookstore in a lively San Francisco neighborhood. She was accepted into San Francisco School of the Arts and studied at San Francisco State University before launching a career in stand-up.
10. I'm a comic who was on "Saturday Night Live" from 2005 to 2012 before I starred in my own sitcom "Brooklyn Nine Nine." Who am I?

Answer: Andy Samberg

Andy Samberg may star in a sitcom based in New York, but he's a native of Berkeley. When he was a student at Berkeley High School, he developed his talent for creative writing. He wrote for SNL before joining the cast. He married musician Joanna Newsom in Big Sur, California in 2013.
Source: Author PootyPootwell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ponycargirl before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 104: 3/10
Jan 27 2023 : notsosmart49: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 94: 1/10
Jan 20 2023 : Guest 68: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 99: 9/10
Jan 15 2023 : Guest 76: 5/10
Dec 22 2022 : Poppet18: 8/10
Dec 11 2022 : Guest 68: 9/10
Dec 10 2022 : Hayes1953: 1/10

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us