Quiz about Famous Washingtonians Part 1
Quiz about Famous Washingtonians Part 1

Famous Washingtonians Part 1 Trivia Quiz


Famous Washingtonians - The State, That Is. Do you know these famous natives of the Evergreen State? Forget that place with the scandals and lobbyists, these famous folks are from the REAL Washington!

A multiple-choice quiz by brewster76. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Place of Origin
  8. »
  9. USA Celebs

Author
brewster76
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,417
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1620
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 104 (5/10), Guest 94 (4/10), Guest 68 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Not only is he the richest person ever born in Seattle, he's one of the richest men in the world. Who is he? Hint

Ted Turner
Bill Gates
Warren Buffett
Dr. Frasier Crane

2. Tacoma's favorite son is this crooner who starred in the "Road" movies of the 1930s and 40s, recorded "White Christmas", and is the father of the woman who shot JR Ewing. Who is he? Hint

Bing Crosby
Bob Hope
Gene Kelly
Frank Sinatra

3. This star of the movie "Dune" (1984) was born in Yakima in 1959. He appeared in many other works for director David Lynch including "Blue Velvet" (1986) and "Twin Peaks" (early 1990s). He also has starred on TV in "Sex and the City" and "Desperate Housewives." Can you name him? Hint

John Corbett
Kyle MacLachlan
Dylan McDermott
Chris Noth

4. Although this Seattle-ite was a noted actress of stage and screen, she is probably better known to audiences today because of Jessica Lange's 1982 Oscar-nominated performance in "Frances", the story of her tormented life. Which Frances was she? Hint

Frances Dee
Frances Farmer
Frances McDormand
Frances Fisher

5. Washington State University has produced many fine athletes, none more so than this quarterback from Walla Walla who was the #1 pick in the 1993 NFL draft. He went on to a stellar career with the New England Patriots for 9 seasons (1993 to 2001). Who is he? Hint

Drew Bledsoe
John Elway
Boomer Esiason
Steve Young

6. She's Pat! Which actress and comedienne from Spokane created the non-gender-specific "Pat" on Saturday Night Live and later starred in a movie of the same name? Hint

Molly Shannon
Julia Louis-Dreyfus
Julia Sweeney
Cheri Oteri

7. This Seattle native is considered one of the most gifted guitarists in rock history. He is famous for his rendition of "The Star Spangled Banner" at Woodstock in August 1969 and the album "Are You Experienced". He died in London in September 1970 of an alleged drug overdose. Can you name him? Hint

Jimi Hendrix
Jim Morrison
Jimmy Page
Jim Nabors

8. This multiple Grammy-winning composer, record producer, musical arranger and conductor moved to Bremerton as a young boy. While still in his teens he played in Seattle jazz clubs with Ray Charles and later produced "We Are the World" and "Thriller". Do you know who he is? Hint

Dave Grusin
Lionel Hampton
Hans Zimmer
Quincy Jones

9. Though she wasn't born in Washington, most references about this multiple Oscar winner cite Bellingham as her hometown, where she was neither a boy nor a baby. Who is this actress? Hint

Jodie Foster
Meryl Streep
Marisa Tomei
Hilary Swank

10. Born in Hoquiam and raised in Aberdeen, which rocker co-founded the grunge band Nirvana, married the lead of singer of Hole and famously committed suicide in 1994? Hint

Kurt Cobain
Marky Mark Whalberg
Eddie Vedder
Anthony Kiedis


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Not only is he the richest person ever born in Seattle, he's one of the richest men in the world. Who is he?

Answer: Bill Gates

The street that runs in front of Husky Stadium at the University of Washington is named "Mary Gates Way" in honor of his mother, a former member of the UW Board of Regents.
2. Tacoma's favorite son is this crooner who starred in the "Road" movies of the 1930s and 40s, recorded "White Christmas", and is the father of the woman who shot JR Ewing. Who is he?

Answer: Bing Crosby

Bing Crosby's record "White Christmas" from the 1942 film "Holiday Inn" is generally recognized as the best-selling single of all time. The character Kristin Shepard (played by Bing's only daughter Mary Crosby) shot JR in the tv show "Dallas" (1978-1991).
3. This star of the movie "Dune" (1984) was born in Yakima in 1959. He appeared in many other works for director David Lynch including "Blue Velvet" (1986) and "Twin Peaks" (early 1990s). He also has starred on TV in "Sex and the City" and "Desperate Housewives." Can you name him?

Answer: Kyle MacLachlan

Kyle MacLachlan won the 1991 Golden Globe in the Best Actor in a Television Drama Series category for his portrayal of Agent Dale Cooper in "Twin Peaks."
4. Although this Seattle-ite was a noted actress of stage and screen, she is probably better known to audiences today because of Jessica Lange's 1982 Oscar-nominated performance in "Frances", the story of her tormented life. Which Frances was she?

Answer: Frances Farmer

Frances Farmer signed with Paramount in 1935 and delivered many acclaimed performances including the film "Come and Get It" (1936) and the Broadway production of Clifford Odets' "Golden Boy" (1937) Her alcoholism and increasing mental instability in the 1940s led to a downward spiral that included committment to a mental hospital.

Although her career was revived for several years in the 1950s and 60s, she died in semi-obscurity from esophogeal cancer in 1970.
5. Washington State University has produced many fine athletes, none more so than this quarterback from Walla Walla who was the #1 pick in the 1993 NFL draft. He went on to a stellar career with the New England Patriots for 9 seasons (1993 to 2001). Who is he?

Answer: Drew Bledsoe

Drew retired from the NFL in 2006, after stints with Buffalo (2001 to 2004) and Dallas (2005 and 2006), and started the Flying B Vineyard near his hometown of Walla Walla.
6. She's Pat! Which actress and comedienne from Spokane created the non-gender-specific "Pat" on Saturday Night Live and later starred in a movie of the same name?

Answer: Julia Sweeney

Julia Sweeney wrote and starred in the Braodway production "God Said Ha" in 1996 which documented her bout with cancer. She had another autobiographical stage piece titled "Letting Go of God" which examined her Catholic upbringing and eventual atheism.
7. This Seattle native is considered one of the most gifted guitarists in rock history. He is famous for his rendition of "The Star Spangled Banner" at Woodstock in August 1969 and the album "Are You Experienced". He died in London in September 1970 of an alleged drug overdose. Can you name him?

Answer: Jimi Hendrix

Jimi was born with the name Johnny Allen Hendrix and was later renamed James Marshall by his father. He never learned to read music.
8. This multiple Grammy-winning composer, record producer, musical arranger and conductor moved to Bremerton as a young boy. While still in his teens he played in Seattle jazz clubs with Ray Charles and later produced "We Are the World" and "Thriller". Do you know who he is?

Answer: Quincy Jones

According to Wikipedia, Quincy Jones is distantly related to Republican senator John McCain. His daughter, Rashida Jones, starred in TV's "The Office."
9. Though she wasn't born in Washington, most references about this multiple Oscar winner cite Bellingham as her hometown, where she was neither a boy nor a baby. Who is this actress?

Answer: Hilary Swank

In training for the film "Million Dollar Baby" (2004) Ms. Swank followed a holistic diet of egg-white shakes, fish, vegetables, and protein bars. Working out six days a week, she put on 19 pounds of muscle to realistically play the female boxer. She then won an Academy Award for Best Actress at the 2005 Oscars ceremony. This was her second; her first was for "Boys Don't Cry" (1999).
10. Born in Hoquiam and raised in Aberdeen, which rocker co-founded the grunge band Nirvana, married the lead of singer of Hole and famously committed suicide in 1994?

Answer: Kurt Cobain

Urban legend has it that a girlfriend of Cobain thought he smelled like the deodorant Teen Spirit and thus the name of one of Nirvana's most famous songs was born.
Source: Author brewster76

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 104: 5/10
Jan 23 2023 : Guest 94: 4/10
Jan 20 2023 : Guest 68: 9/10
Dec 22 2022 : Poppet18: 7/10
Dec 12 2022 : Guest 98: 9/10
Dec 10 2022 : Hayes1953: 6/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us