FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Born in Ohio
Quiz about Born in Ohio

Born in Ohio Trivia Quiz


Many famous people were born in Ohio. See how many you can guess.

A multiple-choice quiz by Sarah606. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Place of Origin
  8. »
  9. USA Celebs

Author
Sarah606
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
140,958
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2092
Last 3 plays: krajack99 (10/10), Guest 174 (3/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Known best for horror movies, which Cleveland born writer and director was responsible for the 1984 movie "A Nightmare on Elm Street"? Hint


Question 2 of 10
2. Born in Cincinnati, which baseball player was banned for life in 1989 for conduct detrimental to baseball? Hint


Question 3 of 10
3. One of the most famous criminals of our time was born in Cincinnati, Ohio. He was the ring leader of the group responsible for the death of Sharon Tate. What is his name?

Answer: (Two Words or just surname)
Question 4 of 10
4. Which Bond girl from "Die Another Day" was born in Cleveland, Ohio? Hint


Question 5 of 10
5. Martin Sheen of "The West Wing" was born in Dayton, Ohio.


Question 6 of 10
6. "Appetite For Destruction" was a very popular album for the band Guns N Roses. Who was their, Cleveland born, drummer at that time? Hint


Question 7 of 10
7. All of these television show hosts were born in Ohio except for one. Which one was NOT born in Cleveland, Ohio? Hint


Question 8 of 10
8. Better known for his films, what Cincinnati born director is also the executive producer of "Animaniacs" and "Tiny Toon Adventures"? Hint


Question 9 of 10
9. Which United States President was born in Cincinnati, Ohio? Hint


Question 10 of 10
10. What big haired boxing promoter was born in Cleveland?

Answer: (Two Words or just surmane)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : krajack99: 10/10
Jun 29 2024 : Guest 174: 3/10
Jun 17 2024 : Guest 98: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 136: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Known best for horror movies, which Cleveland born writer and director was responsible for the 1984 movie "A Nightmare on Elm Street"?

Answer: Wes Craven

Wes Craven is credited with writing and directing "A Nightmare on Elm Street". Craven was born August 2, 1939 in Cleveland, Ohio. Sam Raimi was born in Michigan, John Carpenter was born in New York and Clive Barker was born in Liverpool, England.
2. Born in Cincinnati, which baseball player was banned for life in 1989 for conduct detrimental to baseball?

Answer: Pete Rose

Pete Rose was born in Cincinnati, Ohio on April 14, 1941. Rose was banned for betting on Major League Baseball. Darryl Strawberry (1 year suspension in 2000) was born in Los Angeles, California. Joe Jackson was born in South Carolina (banned in 1920). John Rocker (banned for a couple of months in 2000) was born in Georgia.
3. One of the most famous criminals of our time was born in Cincinnati, Ohio. He was the ring leader of the group responsible for the death of Sharon Tate. What is his name?

Answer: Charles Manson

Charles Manson was born November 12, 1934 in Cincinnati, Ohio. Charles Manson was the head of The Manson Family, and had the longest televised court case up until the O. J. Simpson trial.
4. Which Bond girl from "Die Another Day" was born in Cleveland, Ohio?

Answer: Halle Berry

Halle Berry was born on August 16, 1966 in Cleveland, Ohio. Madonna was born in Bay City, Michigan. Rosamund Pike was born in London, England. Denise Richards was in "The World is Not Enough" and was born in Illinois.
5. Martin Sheen of "The West Wing" was born in Dayton, Ohio.

Answer: True

Martin Sheen was born August 3, 1940 in Dayton, Ohio. He plays President Josiah 'Jed' Bartlet on "The West Wing".
6. "Appetite For Destruction" was a very popular album for the band Guns N Roses. Who was their, Cleveland born, drummer at that time?

Answer: Steven Adler

Steven Adler (drums) was born January 22, 1965 in Cleveland, Ohio. Slash (guitar) was born in Stafforshire, England. Duff McKagan (bass)was born in Seattle, Washington and Izzy Stradlin (guitar) and W. Axl Rose (singer) were both born in Lafayette, Indiana.
7. All of these television show hosts were born in Ohio except for one. Which one was NOT born in Cleveland, Ohio?

Answer: Jerry Springer

Drew Carey hosted "Whose Line is it Anyway" and was born on May 23, 1958 in Cleveland, Ohio. Arsenio Hall was born on February 12, 1955 in Cleveland, Ohio. Phil Donahue was born on December 21, 1935 in Cleveland, Ohio. Jerry Springer was born on February 13, 1944 in London, England. Springer was the Mayor of Cincinnati, Ohio.
8. Better known for his films, what Cincinnati born director is also the executive producer of "Animaniacs" and "Tiny Toon Adventures"?

Answer: Steven Spielberg

Steven Spielberg was born on December 18, 1946, in Cincinnati, Ohio. James Cameron was born in Ontario, Canada. Cameron Crowe was born in Palm Springs, California. George Lucas was born in Modesto, California.
9. Which United States President was born in Cincinnati, Ohio?

Answer: William Howard Taft

William Howard Taft was born on September 15, 1857 in Cincinnati, Ohio. Calvin Coolidge was born in Vermont. Eisenhower was born in Texas and Theodore Roosevelt was born in New York. Warren G. Harding was also born in Ohio.
10. What big haired boxing promoter was born in Cleveland?

Answer: Don King

Don King was born December 6, 1932 in Cleveland, Ohio. Other people born in Ohio include: David Justice, Jamie Lee Curtis, Ted Turner, Langston Hughes, Paul Newman and Molly Shannon!
Source: Author Sarah606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us