FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
American Foods Quizzes, Trivia and Puzzles
American Foods Quizzes, Trivia

American Foods Trivia

American Foods Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. International Cuisine

Fun Trivia
36 American Foods quizzes and 385 American Foods trivia questions.
1.
  A Touch of Stately Dining   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
US States and Related Foods
American place names feature prominently on a variety of foods. In this quiz we will ask you to match the US state on the right that best aligns with the food item on the left.
Very Easy, 10 Qns, pollucci19, Dec 07 22
Very Easy
pollucci19 gold member
Dec 07 22
858 plays
2.
Jersey Shore Boardwalk Cuisine
  Jersey Shore Boardwalk Cuisine   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
The coronavirus quarantine is making me miss the great outdoors and especially my beloved Jersey Shore. Here is a quiz on some of the delicious treats and meals I often indulge in on my visits.
Easier, 10 Qns, Joepetz, May 12 23
Easier
Joepetz gold member
May 12 23
497 plays
3.
  US West to East - One Sandwich at a Time   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this team quiz we are travelling across the US from the West Coast to the East Coast on a road trip, Along the way our trip will be punctuated by frequent diner stops to sample regional speciality sandwiches Come along for the ride (and the food).
Average, 10 Qns, 1nn1, Apr 26 22
Average
1nn1 gold member
Apr 26 22
505 plays
4.
  US Southern Cooking   best quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
US Southern cooking doesn't only nourish the body, it nourishes the soul. Southern cooking is definitely an art.
Easier, 20 Qns, mamasboy77, Jun 20 22
Easier
mamasboy77
Jun 20 22
7793 plays
5.
  Gastronomic Adventures in America   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Although unhealthy fast food is unabashedly a part of American cuisine, there's more to it than that. Let's go on a quick journey of American food...fast and otherwise!
Easier, 10 Qns, robert326, Sep 04 13
Easier
robert326
1937 plays
6.
  Coming to America... To Eat and Drink   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
So you are visiting the United States and are ready to eat and drink. Hopefully this quiz will spark your curiosity to try some of the varied regional and local food the US has to offer.
Average, 10 Qns, adam36, Jun 07 23
Average
adam36 gold member
Jun 07 23
1951 plays
7.
  Regional Cuisines of the United States   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Beyond the fastfood chains and superstores, each region of the U.S. has its own very special food.
Average, 10 Qns, sku, Apr 29 11
Average
sku
8495 plays
8.
  Southern Cooking: Finger Lickin' Good   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Due to the increasingly small world in which we live in and the many variations of food within the South, southern cuisine is amazingly diverse and delicious. Therefore, this quiz is focused on some basic southern cooking.
Easier, 10 Qns, RollTidewinner, Feb 09 13
Easier
RollTidewinner
2398 plays
9.
  I Like Mine With Bread!   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Bread just makes everything taste better, doesn't it? See if you can identify these types of American sandwiches from the clues given!
Average, 10 Qns, ponycargirl, Nov 10 17
Average
ponycargirl editor
Nov 10 17
831 plays
10.
  The Real Deal Soul Food   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I love all kinds of food, but I still have a great fondness for soul food. I ate a lot of it when I was growing up! Test your knowledge of this delicious cuisine by taking my quiz.
Average, 10 Qns, TC1261, Feb 07 23
Average
TC1261
Feb 07 23
5587 plays
trivia question Quick Question
In the year of 1905 - What New York staple was made possible by Gennaro Lombardi in Little Italy, Manhattan?

From Quiz "USA East Coast / our regional foods and beverages"




11.
  Traveling on Our Stomachs in the USA #2   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
After returning home from our first food-oriented trip we went on a diet. Now we are back in shape and ready to eat our way around the USA again. Do you want to come along? You'd better bring you appetite!
Average, 10 Qns, classictvnut, Oct 14 15
Average
classictvnut
3530 plays
12.
  Cajun or Creole? It's All Good!   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Napoleonic Code may influence their law, but true Louisianans live by the Culinary Code - Whether it's a crawfish boil in Lafayette or dinner at Arnaud's in New Orleans - you know it will be good!
Tough, 10 Qns, woofi, Jul 03 11
Tough
woofi
3185 plays
13.
  Dining in America   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is an all-American selection of foods. See if you can pick out the dish from the description.
Easier, 10 Qns, nautilator, May 10 16
Easier
nautilator
1153 plays
14.
  Soul Food   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Learn about food that has its origins in the southern USA.
Average, 10 Qns, goodbrads, Feb 01 23
Average
goodbrads
Feb 01 23
5684 plays
15.
  Traveling the USA While Hungry    
Multiple Choice
 10 Qns
I'm spending my vacation traveling around the USA, and I want to make sure I don't miss any delicious food. Can you help?
Easier, 10 Qns, irishchic5, Nov 23 14
Easier
irishchic5 gold member
1463 plays
16.
  Arizona: Let's Eat!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Despite a dedicated campaign, Arizona had no official state food as of its centennial in 2012. Let's look at some dishes with ties to Arizona.
Average, 10 Qns, PDAZ, Mar 15 15
Average
PDAZ gold member
584 plays
17.
  I Knew I Shoulda Made a Left Turn at Albuquerque   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
So Bugs Bunny famously said. Join us on a trip across America by interstate as we sample the local cuisine along the way and even travel through Albuquerque.
Average, 10 Qns, purelyqing, May 10 22
Average
purelyqing gold member
May 10 22
279 plays
18.
  Let's Have Dinner In The Florida Keys!   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Come and join me for drinks and dinner in the Florida Keys and let's sample some of their delicious and unique recipes!
Average, 10 Qns, stephgm67, Apr 14 23
Average
stephgm67 gold member
Apr 14 23
456 plays
19.
  Taste of Chicago    
Multiple Choice
 10 Qns
Chicago is a great place to eat. Test your knowledge of the food and places associated with Chicago-style good eats.
Average, 10 Qns, jensping, Sep 01 09
Average
jensping
1951 plays
20.
  The Cuisine of Wisconsin    
Multiple Choice
 10 Qns
While the cuisine of Wisconsin is delicious, it is also one of the reasons Wisconsin leads the nation in obesity. Have fun learning about Wisconsin's unhealthy food habits.
Average, 10 Qns, parrotman2006, Jul 16 22
Average
parrotman2006 gold member
Jul 16 22
215 plays
21.
  USA East Coast / our regional foods and beverages    
Multiple Choice
 10 Qns
In honor of Fun Trivia's February Pot Luck challenge, We, the East Coast Players are pleased to present a sample of our regional favorite foods. Enjoy!
Average, 10 Qns, asawdust, Mar 10 15
Average
asawdust gold member
810 plays
22.
  More US Southern Cooking    
Multiple Choice
 10 Qns
Response was great for my first cooking quiz, so I had to do another.
Average, 10 Qns, mamasboy77, Jun 29 12
Average
mamasboy77
4487 plays
23.
  Meat Me in St. Louis    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz takes a look at dishes associated with particular places in the US. See if you can work out where they come from.
Average, 10 Qns, suomy, Jan 12 16
Average
suomy
661 plays
24.
  How to Cook Creole Cuisine   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Creole cuisine and recipes.
Average, 10 Qns, workisboring, Oct 10 12
Average
workisboring gold member
546 plays
25.
  Where Should We Eat?    
Multiple Choice
 15 Qns
I'll give you the name or description of different foods and desserts, you guess where you would get them. These are restaurants in the USA some of which may not be available in all states. I think it will be fun. Good luck!
Average, 15 Qns, Ms.Lady, Aug 04 22
Average
Ms.Lady
Aug 04 22
6971 plays
26.
  Take this Hawaiian Food Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
The people of Hawaii enjoy eating! The different kinds of food that are available are a testimony to the blend of cultures that represent Hawaii. Enjoy!
Average, 10 Qns, melowd, Dec 28 17
Average
melowd
Dec 28 17
1586 plays
27.
  Philadelphia's Food    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about some of the Philadelphia's specialities and places to eat and drink.
Average, 10 Qns, mgeigert, Nov 21 23
Average
mgeigert
Nov 21 23
1987 plays
28.
  Southern Food & Culture    
Multiple Choice
 15 Qns
I have lived in the South all of my life and have grown up on Southern cuisine. How much do you know about Southern food?
Tough, 15 Qns, tsbellamy, Jan 10 15
Tough
tsbellamy
2235 plays
29.
  Great Cuisine Around the USA!    
Match Quiz
 10 Qns
Travel by tongue around the USA and taste many wonderful and different cuisines. Match famous restaurants to the cities they are located in.
Tough, 10 Qns, SMiami, Nov 02 16
Tough
SMiami
416 plays
30.
  Downeast Cuisine    
Multiple Choice
 10 Qns
I just moved back to Maine, my home state, and I would like to invite you for a traditional Downeast dinner. Bon appetit!
Tough, 10 Qns, lingophilia, Jul 23 15
Tough
lingophilia
307 plays
31.
  Great American Barbecue - Match the City    
Multiple Choice
 10 Qns
Barbecue is delicious and varies widely across the U.S. Here is a chance to learn of some unique regional variations and the cities they are associated with.
Tough, 10 Qns, kuecks, Feb 10 15
Tough
kuecks
362 plays
32.
  Hawaiian Food: 15 Questions    
Multiple Choice
 15 Qns
Hawaiian Food - so ono ...
Difficult, 15 Qns, minvc, Jun 10 21
Difficult
minvc
Jun 10 21
2329 plays
33.
  Oh, Laredo! Tex-Mex Border Delights    
Multiple Choice
 10 Qns
Laredo, Texas - founded on the banks of the Rio Grande, embraces the best of Southwestern and Mexican cuisine. To a visitor, Laredo menus can be confusing. Don't let some unknown words and phrases keep you from trying some of the world's best food!
Difficult, 10 Qns, dianais, Jan 22 23
Difficult
dianais
Jan 22 23
680 plays
34.
  Tarheel Tastebuds    
Multiple Choice
 10 Qns
From fresh seafood to ripe apples in the North Carolina mountains, Tarheels (that's what people who live in North Carolina are called!) enjoy a wide variety of local fare and we've made some nationwide contributions to the chain restaurant industry.
Tough, 10 Qns, rocknrun, Jan 06 10
Tough
rocknrun
554 plays
35.
  Appalachian Edibles    
Multiple Choice
 10 Qns
The Appalachian mountains are an area steeped in tradition, especially when it comes to cooking! See if you can answer these questions about mountain cooking!
Tough, 10 Qns, apologetic_cynic, Jun 16 23
Tough
apologetic_cynic
Jun 16 23
1834 plays
36.
  Mudbug Madness    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about eating crawfish? You can't come to Louisiana and not have some Crawdads cher.
Average, 10 Qns, daboink, Apr 15 13
Average
daboink
707 plays
Related Topics
  Mixed USA [General] (145 quizzes)

  USA Music [Music] (41 quizzes)

  USA Musicians [Celebrities] (20 quizzes)

  American Literature [Literature] (51 quizzes)

  American Slang [Humanities] (46 quizzes)

  USA Geography [Geography] (1258 quizzes)

  USA Sports [Sports] (502 quizzes)

  USA Botany [Sci / Tech] (18 quizzes)

  USA - Travel [Geography] (39 quizzes)

  USA - Cities [Geography] (115 quizzes)

  USA Celebs [Celebrities] (44 quizzes)


American Foods Trivia Questions

1. If there is one quintessential Wisconsin food, it has to be deep fried cheese curds. According to most recipes, how long should they be fried?

From Quiz
The Cuisine of Wisconsin

Answer: 1 to 2 minutes

Most recipes call for 1 to 2 minutes. Much longer and you would have a gooey mess on your hands or rocks hard enough to break your teeth. One of Wisconsin's most popular restaurant establishments is Culver's, which is known for burgers, custard and cheese curds. The chain can be found in 25 states, mainly in the Midwest, west and southern states.

2. There are not many foods more quintessentially San Diego than the fish taco. The founder of which restaurant chain claims responsibility for popularizing the signature dish in California?

From Quiz I Knew I Shoulda Made a Left Turn at Albuquerque

Answer: Rubio's

Carne asada fries and carne asada burritos must be included on the shortlist of San Diego specialties, as must the marriage of the two in the California burrito. But you might say fish tacos are to San Diego what hot dogs are to Coney Island. Apparently, we have Ralph Rubio to thank for that. As the story goes, Ralph discovered fish tacos on a 1974 Spring Break trip to Baja California (where they have almost certainly been enjoyed for thousands of years), inspiration struck, and he opened shop in San Diego. While Ralph was not the first to bring fish tacos to San Diego, the chain that came to be known as Rubio's Coastal Grill was instrumental in popularizing the dish. When next you're in America's Finest City, you'll find some incredible variations everywhere from local fish shops and food trucks to upscale establishments, each of which have added their own flair. Fish tacos are typically made with white fish or shark, beer-battered and fried or grilled, with a light cream sauce, shredded cabbage, and salsa on a corn tortilla with a wedge of lime. From San Diego International Airport you grab I-5 and head north to I-8. You turn east on I-8 and head to the Arizona border. This question was lightly battered by Phoenix Rising's resident vegetarian and former San Diegan, JCSon.

3. Which US city does the po'boy, a type of submarine sandwich using a French style of bread, trace its origins to?

From Quiz Meat Me in St. Louis

Answer: New Orleans

The po'boy name is reported to have its origins during a four-month strike involving New Orleans streetcar workers in 1929. An essential ingredient is a baguette-style bread. The filling typically involves some sort of meat, often served hot and with gravy.

4. Can I get you a drink? How about a tall glass of this official Maine soft drink (but historically produced in New Hampshire or Massachusetts), which has its own festival every summer? (Hint: Its name is synonymous with courage.)

From Quiz Downeast Cuisine

Answer: Moxie

Moxie was invented as a patent medicine in 1876 by a Lowell, Massachusetts doctor named Augustin Thompson. Originally, Dr. Thompson claimed it could be used as a nerve tonic, claiming it could "recover brain and nervous exhaustion; loss of manhood, imbecility, and helplessness". Its recipe has changed over the years: it has always been made with gentian root extract and wintergreen, but also contained sassafras until the latter was outlawed. In the late 1960s, Moxie tried to sweeten its recipe to compete with other soft drinks and lost half its customers immediately. In 1980, they reverted to the original recipe and it has remained much the same since. Every July in Lisbon, Maine, Moxie is feted with fireworks, a 5K race, a chugging challenge, a parade, and food stands incorporating Moxie into all sorts of recipes. Before you go try to find some Moxie at your local store, beware! Most people either love or hate Moxie. Despite my Maine roots, I fall into the latter category; I think it tastes like cough syrup.

5. What Pennsylvania Dutch breakfast treat uses the left over meat from pork?

From Quiz USA East Coast / our regional foods and beverages

Answer: Scrapple

Made from ground scraps of pork, including the organ meats, cornmeal, flour, and spices. It is formed much like a small loaf of bread and best served sliced and fried in a skillet with a little butter. Add some New England maple syrup and you have a true East Coast treat! Contributed by player asawdust

6. Texas: What kind of bread is sliced at twice the thickness of similar breads, and is commonly buttered and served alongside fried foods or barbecues?

From Quiz Dining in America

Answer: toast

Texas toast is sliced bread that is considerably thicker than most sliced breads. The extra thickness of the bread comes in handy for any dish involving the bread that includes sauce or liquid. It can be toasted and works well as French toast, garlic bread, or a cheese sandwich; these can be added as side dishes to fried or barbecued foods. Texas toast is sold commercially either fresh or frozen, and is particularly popular in Texas and surrounding areas.

7. Starting off in the Deep South, I sample a slice of deliciously tart Key Lime Pie. What area of the Florida is this pie named after?

From Quiz Traveling the USA While Hungry

Answer: Florida Keys

Key Lime Pie is a dessert made with Key lime juice, egg yolks, condensed milk, and a meringue topping. The dessert is made with small Key limes, which are grown throughout the Florida Keys and are more tart than other limes.

8. Washed and boiled with ham hock and salt, this southern dish can be made with collards, mustard or turnips. What is the simple name for this delightful dish?

From Quiz Southern Cooking: Finger Lickin' Good

Answer: greens

The greens can also be washed and microwaved if one is worried about losing the great nutritional value of these leafy vegetables. Besides ham hock and salt, there are a variety of spices and flavors that one can add to this dish.

9. The franchises Subway and Quizno's focus on what types of food?

From Quiz Gastronomic Adventures in America

Answer: Sandwiches and salads

Subway, part of Doctors Associates, is seen as one of the health-conscious fast food franchises. With their emphasis on hero sandwiches on freshly-baked bread and fresh vegetables, Subway uses celebrity athlete endorsers to show people that it is possible to lose weight while patronizing their restaurants. Quizno's, founded in Colorado, is a sandwich chain focusing on gourmet-type hot sandwiches with interesting ingredient combinations.

10. With which American state is Creole cuisine associated?

From Quiz How to Cook Creole Cuisine

Answer: Louisiana

Creole cuisine is associated with the American state of Louisiana. Creole cuisine blends French, Spanish, Portuguese, Italian, Native American, African and general Southern United States influences in its flavors.

11. Where are most crawfish in Louisiana harvested from?

From Quiz Mudbug Madness

Answer: shallow ponds of fresh water

Most crawfish ponds are used later for rice paddies.

12. Decisions, decisions...One of the easiest ways to sample a wide range of Tex-Mex foods in one sitting is to order this plate-- a combination of beans, rice, guacamole, tacos, enchiladas, and fajitas.

From Quiz Oh, Laredo! Tex-Mex Border Delights

Answer: Tampiquena

Tampiquena plates are an exercise in excess! Be sure to order this gem on a truly empty stomach! Veracruzana is a style of cuisine famous in southern Mexico, Xochimilco is the famed floating flower and produce market near Mexico City, and Huitlacoche is corn smut-- a fungus prized in traditional central Mexican cooking.

13. What is name of the food that, to many people from outside the islands, tastes like "Elmer's Glue" but is a staple in the Hawaiian kitchen?

From Quiz Hawaiian Food

Answer: Poi

Made of a mixture of Taro root and water, this is always available at Luaus! Mochi is a Japanese dessert which is made of rice flour, sugar and a variety of different fillings. Traditionally it is steamed and served New Years Eve for luck much like people eat black-eyed peas in the South. Wasabi is a very spicy green paste which is served most often with sushi. Beware... and use sparingly...

14. What is known in the American South as 'all the way'?

From Quiz More US Southern Cooking

Answer: mustard, chili, slaw, and onions

Served best on a hot dog. Also works well with a hamburger.

15. What cut of meat would one use for country fried steak?

From Quiz US Southern Cooking

Answer: cube steak

Dipped in a mixture of eggs and milk and then rolled in flour, the cube steak is then fried in hot oil. Normally served with gravy, country fried steak is a very easy meal.

16. What do gizzards, chitlins, and tripe have in common?

From Quiz Southern Food & Culture

Answer: Organ meats

Gizzards are part of a chicken's digestive tract, chitlins are pig intestines, and tripe is cow's stomach.

17. What is the name of the place John Adams in 1774 called "the most genteel tavern in America" ?

From Quiz Philadelphia's Food

Answer: City Tavern

The City Tavern has been restored to its Revolutionary-era glory and offers authentic dishes like West Indian pepper pot soup, pork medallions with oatmeal stout, and lobster pot pie.

18. There is one thing we need to cover before we delve too far into the fine points of Louisiana cooking. What is the primary difference between Creole and Cajun cooking?

From Quiz Cajun or Creole? It's All Good!

Answer: Creole has a European heritage

Creole cooking was derived by wealthy landowners whose cooks, often European, would modify original European recipes to accommodate local foodstuffs. Cajun (derived from the word "Acadian") was developed by poorer classes who made much more practical dishes, also from local ingredients. Both use rice, seafood, and a proper roux.

19. What is Hoppin' John?

From Quiz Soul Food

Answer: black-eyed peas and rice

Hoppin' John is an old southern tradition. Black-eyed peas and rice are slowly simmered together with onions and seasonings to taste.

20. What time of year is "hog killing" time, traditionally?

From Quiz Appalachian Edibles

Answer: Late autumn to early winter.

November is the usual month for hog killing, according to my grandmother.

21. How is a traditional Kalua Pig made?

From Quiz Hawaiian Food

Answer: underground oven

An underground oven, or IMU, is the best way to do a kalua pig. It can also be done in a convection oven, but that is FAR from traditional.

22. Where would you get a Super Bird?

From Quiz Where Should We Eat?

Answer: Denny's

Turkey,bacon,swiss cheese and tomato on sourdough bread, YUMMY!

23. Phoenix, Arizona is home to a nationally recognized pizza place that has been rated the best pizza in the US by "Bon App├ętit", "Vogue", and Rachael Ray to name a few. What is the name of this Italian-sounding pizza shop?

From Quiz I Knew I Shoulda Made a Left Turn at Albuquerque

Answer: Pizzeria Bianco

Chris Bianco began his pizza-making business in the corner of a local grocery store in 1988. By 1996 he had his own restaurant that would become a driving force in the artisanal pizza market. In 2003, he won the James Beard Award for Best Chef Southwest, the first pizzaiolo to receive the honor. The pizza is made inside a wood-burning oven using local ingredients and hand-tossed dough. Besides the reviews in the question, it has also been well received and mentioned by Andrew Zimmern, Martha Stewart, Oprah Winfrey, and "Gourmet" magazine. From San Diego you travel east on I-8 until you reach I-10 in Arizona. You go north on I-10 into Phoenix where you can find Pizzeria Bianco in the downtown area. This question was hand-tossed into existence by Phoenix Rising member tazman6619.

24. Traveling through Arizona may provide one with the fortunate opportunity to try green chili or chocolate fry bread at the Fry Bread House in Phoenix. What is the reason frybread is called 'fry' bread?

From Quiz US West to East - One Sandwich at a Time

Answer: The bread is fried or deep-fried

Frybread is a flat dough bread that can be fried or deep-fried in oil, lard, or shortening. Created this way, frybread is both fluffy and crispy, and can be served with sweet toppings such as chocolate, honey or jam, or more savory toppings such as the green chili fry bread that Phoenix, Arizona's Fry Bread House specializes in, adding beef, cheese, and lettuce to make an entire spicy sandwich with the frybread. Frybread has a fascinating history involving the Navajo Native American tribe being forced to make a 300-mile journey called the "Long Walk" by the U.S. government in 1864. Frybread could be made with staple ingredients that did not rely on cultivating vegetables and beans, which proved difficult to support in the Navajo people's relocated land in New Mexico. As we drove east along the I-8, which merged into the I-10, we were fortunate to find the Fry Bread Restaurant just off the I-10 within the Phoenix city limits. This question was fried and fed into the quiz by Rizeeve.

25. The hostess seats us at a table and we order an appetizer of conch fritters. We know that a fritter is a fried small cake that is usually served with a dipping sauce. But what exactly is a conch, which is featured in this Key West fritter?

From Quiz Let's Have Dinner In The Florida Keys!

Answer: Sea snail

The sea snail called a queen conch lives in the ocean around Key West and in other coastal parts of Florida. By the time the snail is 3 years old it has reached maturity and its shell displays the pointed spines and unique lip that give it a distinctive look. The meat is harvested from the shell and can be used in everything from salads to chowders to appetizers. A conch fritter is made by adding conch and chopped vegetables to seasoned batter and deep frying the small patties. An interesting fact is that conch has such a history in the area that locals who were born in Key West are actually called "Conchs".

26. Funeral potatoes have a religious heritage and received recognition during the 2002 Winter Olympics. Which region is associated with this casserole?

From Quiz Meat Me in St. Louis

Answer: Intermountain

As the name suggests, this dish is associated with after-funerals dinners. The 2002 Winter Olympics were held in Salt Lake City, Utah, which is in the Intermountain Region. The dish is linked to the Latter Day Saints.

27. What fabulous dessert is made from a fruit that was brought to Florida by the Spanish and the Portuguese?

From Quiz USA East Coast / our regional foods and beverages

Answer: Key Lime Pie

You need Key Lime juice, egg yolk, and sweetened condensed milk - whipped together and cooked in a pie crust. Bonus Fact! - Real Floridian Key Lime pie is yellow, not green, because the juice from the Key Limes is turned yellow due to the adding of the egg yolks. Contributed by Professor101

28. Buffalo: After being deep fried and coated in hot sauce, what poultry part is often served with sides of celery sticks and blue cheese dressing?

From Quiz Dining in America

Answer: wings

Named after the city they were invented in, Buffalo wings are fried chicken wings coated in hot sauce and served while hot. The hot sauce used in Buffalo wings is usually thicker and creamier than most hot sauces, and can be made or found in supermarkets. Celery sticks and blue cheese dressing are often served with Buffalo wings, as they make a cool, complimentary contrast with the hot sauce. Buffalo wings are a common food at competitive eating events, such as Wing Bowl.

29. In need of a libation when in New York City, what signature cocktail do you order that is named for a NYC borough and is made with rye whiskey, sweet vermouth, bitters and a maraschino cherry?

From Quiz Coming to America... To Eat and Drink

Answer: A Manhattan

One of the most famous cocktails served the world over is the classic Manhattan. The drink is made from rye whiskey, sweet vermouth and bitters topped with a maraschino cherry. Rye whiskey is an American whiskey made from at least 51% rye grain and is usually blended with corn and barley. Vermouth is type of fortified wine that is mixed with herbs to produce a liquor that is both a mixer in cocktails and a stand alone drink. Bitters are a grain alcohol that is blended with sharp herbs to produce a strong sour or bitter taste and is almost exclusively used a mixer. The most widely used bitters are the Angostura bitters which come from the Caribbean Island of Trinidad. The origins of the Manhattan are like many foods -- disputed. Cocktails, as a sub-class of alcoholic drinks, started to appear in significant numbers in the mid 1800's. The first Manhattan is often attributed to Dr. Ian Marshall, who made the drink at a 1870 banquet hosted by the future Lady Randolph Churchill (the mother of Winston Churchill). The drink became very popular and was allegedly called after the place, The Manhattan Club, where the banquet was held. Others claim that the drink was already popular by 1860 and was a regular feature at such hot spots as the Broadway Club in lower Manhattan.

30. Ironically, this southern dish starts with a Boston Butt. Then it is slow smoked for hours with a variety of spices and/or sauces. What is this favorite dish that is often served on hamburger buns?

From Quiz Southern Cooking: Finger Lickin' Good

Answer: pulled pork

If no smoker is available, one can make pulled pork with a slow cooker or an oven. The variety of pulled pork is endless, and there can be regional preferences in the preparation of this delicious pork meal.

This is category 12611
Last Updated Apr 13 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.