FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hawaiian Food
Quiz about Hawaiian Food

Hobbies Quiz: Hawaiian Food: 15 Questions | International Cuisine


Hawaiian Food - so ono ...

A multiple-choice quiz by minvc. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. International Cuisine
  8. »
  9. American Foods

Author
minvc
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
44,346
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
8 / 15
Plays
2333
Last 3 plays: Guest 12 (0/15), Guest 209 (5/15), Guest 172 (9/15).
- -
Question 1 of 15
1. How is a traditional Kalua Pig made? Hint


Question 2 of 15
2. Pork, beef, chicken, fish, or all of these together, wrapped in luau leaves, then ti leaves, and put into an imu to cook is called a: Hint


Question 3 of 15
3. Taro, steamed, cleaned, then pounded to produce a thick, slightly purplish-gray substance is called: Hint


Question 4 of 15
4. Tomatos, onions, salmon, all diced and thrown together with some hawaiian salt makes --------- salmon. Hint


Question 5 of 15
5. Another side dish found at most luaus is made of raw fish, seaweed, and onions, among other things (many, many ways to make this dish) is called: Hint


Question 6 of 15
6. When you boil down luau leaves until they aren't recognizable as leaves any more, then add either squid, chicken, pork or beef, and coconut milk, you make this? Hint


Question 7 of 15
7. Cook coconut milk with some cornstarch and you get this dessert: Hint


Question 8 of 15
8. A mashed potato-like side dish, made with yellow OR purple sweet potato and coconut milk is: Hint


Question 9 of 15
9. Not really a TRADITIONAL hawaiian dish, although it's come to be expected at a luau, it includes mushrooms, chicken (shredded), and long rice noodles, this is called: Hint


Question 10 of 15
10. A drink used mainly in ancient Hawaii (some people still drink this), it was a painreliever for toothaches, headaches, etc. Also an incredible intoxicant! Hint


Question 11 of 15
11. When sometimes a whole pig is not available for the luau, people often use this as a substitute? Hint


Question 12 of 15
12. Kind of gross, this sea creature is taken out of its shell, put into a large bowl with hundreds of its friends, flavored with Hawaiian salt and eaten RAW!: Hint


Question 13 of 15
13. Now - off the food subject, how many letters are there in the hawaiian alphabet? Hint


Question 14 of 15
14. What are little dried shrimp called in Hawaiian? Hint


Question 15 of 15
15. When the imu is empty and the food is on the table, it's time to inu!! What is that? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 12: 0/15
May 20 2024 : Guest 209: 5/15
May 01 2024 : Guest 172: 9/15
Apr 18 2024 : Guest 50: 1/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How is a traditional Kalua Pig made?

Answer: underground oven

An underground oven, or IMU, is the best way to do a kalua pig. It can also be done in a convection oven, but that is FAR from traditional.
2. Pork, beef, chicken, fish, or all of these together, wrapped in luau leaves, then ti leaves, and put into an imu to cook is called a:

Answer: Laulau

A standard for a luau, although quite a task, this is soooo ono! By the way - ono means good!
3. Taro, steamed, cleaned, then pounded to produce a thick, slightly purplish-gray substance is called:

Answer: Poi

Ancient Hawaiians ate poi daily - sort of how mainlanders eat a steak and potato dinner - Hawaiians ate this for their starch portion.
4. Tomatos, onions, salmon, all diced and thrown together with some hawaiian salt makes --------- salmon.

Answer: lomilomi

Lomi means to mix or turn something. Lomilomi salmon is a standard side dish for a luau. Ono ono ono!
5. Another side dish found at most luaus is made of raw fish, seaweed, and onions, among other things (many, many ways to make this dish) is called:

Answer: poke

6. When you boil down luau leaves until they aren't recognizable as leaves any more, then add either squid, chicken, pork or beef, and coconut milk, you make this?

Answer: luau

Mushy, gross looking green stuff - but very delicious.
7. Cook coconut milk with some cornstarch and you get this dessert:

Answer: Haupia

Sort of like a coconut jello, milky looking and sweet, this is the favorite dessert at a luau.
8. A mashed potato-like side dish, made with yellow OR purple sweet potato and coconut milk is:

Answer: palau

Palau is a sweet dessert like dish - usually served in little cups since it is somewhat expensive to make.
9. Not really a TRADITIONAL hawaiian dish, although it's come to be expected at a luau, it includes mushrooms, chicken (shredded), and long rice noodles, this is called:

Answer: Chicken Long Rice

Sort of a soupy dish - very ono on a cold and rainy night.
10. A drink used mainly in ancient Hawaii (some people still drink this), it was a painreliever for toothaches, headaches, etc. Also an incredible intoxicant!

Answer: 'awa

The 'awa (sometimes called kava) root was pounded and the juices were made in to a muddy looking water. Instant numbness!
11. When sometimes a whole pig is not available for the luau, people often use this as a substitute?

Answer: pork butts

12. Kind of gross, this sea creature is taken out of its shell, put into a large bowl with hundreds of its friends, flavored with Hawaiian salt and eaten RAW!:

Answer: opihi

I don't eat this - too gross after watching them move around. The opihi is a limpet.
13. Now - off the food subject, how many letters are there in the hawaiian alphabet?

Answer: 13

a, e, i, o, u, he, ke, la, mu, nu, pi, we, 'okina. There's even a song for it!
14. What are little dried shrimp called in Hawaiian?

Answer: 'opae

Actually a Japanese product, this 'opae' is used in a large variety of dishes.
15. When the imu is empty and the food is on the table, it's time to inu!! What is that?

Answer: drink

Inu - favorite pastime for pau hana (finish work!) - the fun depends on what you want to inu!
Source: Author minvc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us