FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know ol Blue Eyes
Quiz about Do You Know ol Blue Eyes

Do You Know ol' Blue Eyes? Trivia Quiz


What do you know about ol' Blue Eyes? Shouldn't be too hard for all you die hard Frank fans.

A multiple-choice quiz by Jay_Navy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. Frank Sinatra

Author
Jay_Navy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
239,024
Updated
Jul 26 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2529
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 96 (4/10), Guest 207 (6/10), Guest 73 (7/10).
Question 1 of 10
1. Where was Frank Sinatra born? Hint


Question 2 of 10
2. What was the official cause of Frank Sinatra's death which occurred on May 14, 1998? Hint


Question 3 of 10
3. What medical drawback kept Sinatra from enlisting in the Army Air Corps during World War II? Hint


Question 4 of 10
4. Sinatra rose to fame while singing for whom during the 1940s? Hint


Question 5 of 10
5. In 1953, he won an Oscar for Best Supporting Actor in what movie? Hint


Question 6 of 10
6. During the 1960s, Sinatra teamed up with Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford, and Joey Bishop to perform in Las Vegas. They were known as the ________ . Hint


Question 7 of 10
7. What phrase is imprinted on his tombstone? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of Frank Sinatra's last single, which was released in 1984? Hint


Question 9 of 10
9. Frank Sinatra once called this song the "greatest love song ever written". What song was it? Hint


Question 10 of 10
10. What was Sinatra's last acting part in a motion picture? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 09 2024 : Guest 96: 4/10
Jan 26 2024 : Guest 207: 6/10
Jan 14 2024 : Guest 73: 7/10
Jan 14 2024 : Guest 107: 2/10
Jan 06 2024 : Guest 73: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Frank Sinatra born?

Answer: Hoboken, New Jersey

He was born Francis Albert Sinatra on December 12, 1915 and raised in New Jersey. He was an only child to Anthony Sinatra and Natalie Garavanta. They immigrated to the U.S. from Italy in the 1890s.
2. What was the official cause of Frank Sinatra's death which occurred on May 14, 1998?

Answer: heart failure

Frank Sinatra was 82 years old when he passed away. He was survived by his fourth wife, actress Barbara Marx and his three children - Nancy, Tina, and Frank Jr.

In 1998, 459,841 Americans lost their lives to heart attacks.
3. What medical drawback kept Sinatra from enlisting in the Army Air Corps during World War II?

Answer: punctured eardrum

After being medically disqualified from the military, Sinatra started a singing career and began performing with the Tommy Dorsey Orchestra in 1941. In 1943, Sinatra signed with Columbia Records, began his career as a solo singer and the rest is history.
4. Sinatra rose to fame while singing for whom during the 1940s?

Answer: Tommy Dorsey Orchestra

They performed in the New York City and New Jersey areas. His sultry voice helped the big band sound become popular with the teenagers.
5. In 1953, he won an Oscar for Best Supporting Actor in what movie?

Answer: From Here To Eternity

He played Pvt. Angelo Maggio. The movie was set on the eve of the Pearl Harbor attack.
6. During the 1960s, Sinatra teamed up with Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford, and Joey Bishop to perform in Las Vegas. They were known as the ________ .

Answer: Rat Pack

This famous showbiz team performed in Las Vegas and were instrumental in the rise of that city as a popular entertainment destination. Their act was improvised and ad-libbed from the comedy segments to the songs they sang.
7. What phrase is imprinted on his tombstone?

Answer: The Best Is Yet To Come

This phrase was also a song by Sinatra which was released in 1964. Sinatra is interred at Desert Memorial Park in Cathedral City, California.
8. What was the name of Frank Sinatra's last single, which was released in 1984?

Answer: L.A. Is My Lady

In 1984, the song was written and produced by Quincy Jones. Sinatra was hoping that host city Los Angeles would adopt the song as their own during the Summer Olympics that year. Needless to say, the song tanked and was largely ignored.
9. Frank Sinatra once called this song the "greatest love song ever written". What song was it?

Answer: "Something" by The Beatles

Sinatra even covered the song, written by George Harrison, at various concerts later in his career.
10. What was Sinatra's last acting part in a motion picture?

Answer: Cannonball Run II

Sinatra played himself in this sequel that bombed miserably in theaters and was even nominated for eight Raspberry Awards in 1984. His screen appearance was a mere fifteen seconds. This was also Dean Martin's last role in a movie before his death in 1995.
Source: Author Jay_Navy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Body Parts:

Quizzes that involve particular body parts

  1. Butt! What About That Song?! Easier
  2. All Thumbs Average
  3. Head, Shoulders, Knees and Toes in the Bible Average
  4. Cold Feet Very Easy
  5. The Game of Hearts Easier
  6. Tune Up Your Brain Teaser Quiz Writing Skills Average
  7. 'M*A*S*H' - 'Hot Lips and Empty Arms' Average
  8. Goldfinger Easier
  9. Belly Up to the 'Bar' Average
  10. Do You Know ol' Blue Eyes? Average

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us