FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Butt What About That Song
Quiz about Butt What About That Song

Butt! What About That Song?! Trivia Quiz


Bottom, buns, keister, rear end, derriere; we call our gluteus maximus a lot of things. There are a lot of songs about it too. We will remember some of them in this tastefully done quiz.

A multiple-choice quiz by bigwoo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. People in Songs
  8. »
  9. Body Parts in Songs

Author
bigwoo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
404,835
Updated
Jun 09 24
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
504
Last 3 plays: cyndi50 (5/10), Guest 108 (8/10), Guest 157 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In their 1976 hit song, what did KC and the Sunshine Band want you to "shake, shake, shake, shake, shake, shake"? Hint


Question 2 of 10
2. In 1978, the disco duet of Peaches and Herb released a hit song that went to number five on the "US Billboard Hot 100" list. In this song what did they encourage us to shake? ("Yeah, yeah!") Hint


Question 3 of 10
3. In 2005 country singer Trace Adkins had a hit song that charted on both country and pop charts. What nonsensical word(s), used to describe a derriere was the title of this song? Hint


Question 4 of 10
4. This Destiny's Child song not only reached number one on the "Billboard Hot 100 Chart", but the one word title was added to the revised, third edition of the Oxford English Dictionary in 2004. What was the name of this song? Hint


Question 5 of 10
5. What hit song, performed by Queen, has appeared on the film "Super Size Me" and on the TV shows "Nip/Tuck" and "Father Ted"? Hint


Question 6 of 10
6. According to singer Sisqo, his 2000 hit song, which was certified platinum five times and received four Grammy nominations, helped increase Victoria's Secrets' sale of the item mentioned in the song's title by 80%. What is the name of this hit song? Hint


Question 7 of 10
7. What novelty song, recorded by Canadian comedian and MTV host Tom Green, was named the most popular video on MTV's show "Total Request Live" before being banned by the network? Hint


Question 8 of 10
8. "Well, you can see the neighbor's butt crack nailing on his shingles", is a lyric from a hit song sung by country star Jason Aldean. What place is the title of this song describing, that celebrates US Southern culture? Hint


Question 9 of 10
9. What 1963 hit song, originally recorded by The Five Du-Tones, was sung by Ray Charles in the movie "The Blues Brothers" and by The Cheetah Girls in the Disney movie "Chicken Little"? The song encouraged people to flock around and dance. Hint


Question 10 of 10
10. "Baby Got Back" was a controversial song that was recorded by what rapper, whose name sounds like a person who could be in King Arthur's court? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : cyndi50: 5/10
May 31 2024 : Guest 108: 8/10
May 21 2024 : Guest 157: 9/10
May 19 2024 : Guest 136: 9/10
May 12 2024 : japh: 6/10
Apr 22 2024 : Guest 41: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In their 1976 hit song, what did KC and the Sunshine Band want you to "shake, shake, shake, shake, shake, shake"?

Answer: Your booty

"(Shake, Shake, Shake) Shake Your Booty" was the group's third number one hit on the "US Billboard Hot 100" (Following "Get Down Tonight" and That's the Way I Like It"). The simple,silly, lyrics, which mentions the word "shake" almost one hundred times, has a dynamic rhythm that coerces people to get on the dance floor and... shake their booty.
2. In 1978, the disco duet of Peaches and Herb released a hit song that went to number five on the "US Billboard Hot 100" list. In this song what did they encourage us to shake? ("Yeah, yeah!")

Answer: Your groove thing

"Shake Your Groove Thing" also reached the number four slot on the "Billboard R and B Chart". The song still remains popular and has been heard in several movies and television shows including "That 70s Show", "Monster", and "Shrek Forever After".
3. In 2005 country singer Trace Adkins had a hit song that charted on both country and pop charts. What nonsensical word(s), used to describe a derriere was the title of this song?

Answer: Honky Tonk Badonkadonk

The song was Atkins' first crossover hit. It peaked at number two on the "Billboard US Hot Country Songs" chart and in the top forty of both the "Billboard Hot 100" and "Pop 100" charts. The song was considered sexist by some because of its focus of a lady on the dance floor moving seductively.
4. This Destiny's Child song not only reached number one on the "Billboard Hot 100 Chart", but the one word title was added to the revised, third edition of the Oxford English Dictionary in 2004. What was the name of this song?

Answer: Bootylicious

Beyonce Knowles came up with the idea for "Bootylicious" as a response to the media criticizing her for her weight and body shape. The group's desire was to help girls, who were victims of "body-shaming", have confidence in who they were. The term "bootylicous" reportedly first appeared on TV in 1993 on an episode of the sitcom "A Different World".

After the success of this 2001 song the word was added to the dictionary in 2004.
5. What hit song, performed by Queen, has appeared on the film "Super Size Me" and on the TV shows "Nip/Tuck" and "Father Ted"?

Answer: Fat Bottomed Girls

"Fat Bottomed Girls" was written by Queen guitarist Brian May. Released in 1978, the picture on the cover of the record caused controversy because it featured a nude woman riding a bicycle. The record company re-released the song after painting bikini bottoms on the picture.

The song was moderately successful breaking the top twenty-five on both the "Billboard Hot 100" and "UK Singles Chart"
6. According to singer Sisqo, his 2000 hit song, which was certified platinum five times and received four Grammy nominations, helped increase Victoria's Secrets' sale of the item mentioned in the song's title by 80%. What is the name of this hit song?

Answer: The Thong Song

Sisqo made the claim in an online article that appeared on Fox News.com in November of 1999. "The Thong Song" was controversial because of the way it objectified women and because of its unauthorized use of the the title "Livin' La Vida Loca". In 2021 the writer of "Livin' La Vida Loca" won a court case which made him the majority owner of "The Thong Song".
7. What novelty song, recorded by Canadian comedian and MTV host Tom Green, was named the most popular video on MTV's show "Total Request Live" before being banned by the network?

Answer: Lonely Swedish (The Bum Bum Song)

Tom Green began his career on Canadian community television focusing his show on performing outrageous pranks. His unlikely rise to fame culminated with him being awarded a show on MTV. A regular feature of the show was Green rubbing his "bum" on different objects. The clips grew into a full fledged music video which he produced. Green urged his fans to request that the video be played and to the dismay of MTV executives it claimed the number one spot on the network's countdown show, "Total Request Live". Parts of TRL were often pre-recorded and when the show, with "bum bum" being number one, aired, it revealed that the "Total Request Live" show was not live, upsetting producers.

Green was strongly urged to remove the song from his show's repertoire, and he did.
8. "Well, you can see the neighbor's butt crack nailing on his shingles", is a lyric from a hit song sung by country star Jason Aldean. What place is the title of this song describing, that celebrates US Southern culture?

Answer: Hicktown

"Hicktown" reached number ten in the 2005 "Billboard Hot Country Songs Top 100" chart. "Hick" is defined as an unsophisticated, gullible person who lives in the country. A "hicktown" refers to a rural small community where its residents are seen in an unflattering light by people from an urban setting. Many country songs celebrate the lifestyle that is looked down upon by some.
9. What 1963 hit song, originally recorded by The Five Du-Tones, was sung by Ray Charles in the movie "The Blues Brothers" and by The Cheetah Girls in the Disney movie "Chicken Little"? The song encouraged people to flock around and dance.

Answer: Shake a Tail Feather

The original recording of "Shake a Tail Feather" was a big hit, in 1963, for The Five Du-Tones. It peaked at number twenty-eight on the Billboard "Hot R and B Singles" chart. Supposedly the phrase refers to a chicken or bird shaking their tail feathers, while moving their feet as a sign of contentment. The phrase became an American idiom meaning "to dance".
10. "Baby Got Back" was a controversial song that was recorded by what rapper, whose name sounds like a person who could be in King Arthur's court?

Answer: Sir Mix -a-Lot

"Baby Got Back" was considered controversial because of its portrayal of women as sex objects. However, it reached the number one position on the "Billboard Hot 100 Chart". In a November 2016 USA Today.com article Amylia Rivas, whose voice is heard in the video, said the purpose of the video was to help women who did not have a thin body feel better about themselves.

A sketch featuring the song and Sir Mix-a-lot was aired on the American comedy show "Robot Chicken", where the rapper performed the song for King Arthur and his Knights of the Round Table.
Source: Author bigwoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Body Parts:

Quizzes that involve particular body parts

  1. Butt! What About That Song?! Easier
  2. All Thumbs Average
  3. Head, Shoulders, Knees and Toes in the Bible Average
  4. Cold Feet Very Easy
  5. The Game of Hearts Easier
  6. Tune Up Your Brain Teaser Quiz Writing Skills Average
  7. 'M*A*S*H' - 'Hot Lips and Empty Arms' Average
  8. Goldfinger Easier
  9. Belly Up to the 'Bar' Average
  10. Do You Know ol' Blue Eyes? Average

6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us