Quiz about Joaquin Phoenix
Quiz about Joaquin Phoenix

Test yourself! Take this Joaquin Phoenix Quiz | Celebrities


Joaquin Phoenix stars along side Russell Crowe in the epic film 'Gladiator'. Joaquin leads an interesting life and also happens to be a dedicated vegan.

A multiple-choice quiz by JoaquinLUVR. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities M-P
  8. »
  9. Joaquin Phoenix

Author
JoaquinLUVR
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
12,058
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
3172
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where was Joaquin Phoenix born? Hint

Costa Rica
Canada
United States
Puerto Rico

2. When is Joaquin's birthday? Hint

October 28
December 2
July 25
April 4

3. Which film, that Joaquin Phoenix was in, was directed by Ridley Scott? Hint

Inventing the Abbotts
The Yards
Gladiator
Quills

4. Who co-stars in Joaquin's film 'The Yards'? Hint

Russell Crowe
Mark Wahlberg
Connie Nielson
Kate Winslet

5. In which film was Joaquin Phoenix sent to jail in a foreign country? Hint

Return to Paradise
Russkies
Space Camp
Quills

6. At what age did Joaquin change his name? Hint

3 or 4
6 or 7
8 or 9
13 or 14

7. What toy company was shipping products on the ship that Joaquin's family took to get to the U.S.? Hint

Hot Wheels
Parker Brothers
Mattel
Tonka

8. For what magazine was Joaquin featured on the cover in June 2000? Hint

People
GQ
Seventeen
YM

9. Which famous comedian starred in 'Parenthood' with Joaquin? Hint

Jim Carrey
Steve Martin
Eddie Murphy
Jerry Seinfeld

10. Including Joaquin how many children did his parents have? Hint

5
4
3
6


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Joaquin Phoenix born?

Answer: Puerto Rico

Joaquin only lived in Puerto Rico for a short while. He and his family eventually moved to America.
2. When is Joaquin's birthday?

Answer: October 28

Joaquin was born on October 28, 1974 in Puerto Rico.
3. Which film, that Joaquin Phoenix was in, was directed by Ridley Scott?

Answer: Gladiator

The epic movie 'Gladiator' was directed by Ridley Scott who is now directing the sequel to 'The Silence of the Lambs, Hannibal'.
4. Who co-stars in Joaquin's film 'The Yards'?

Answer: Mark Wahlberg

In the movie 'The Yards' Mark Wahlberg is one of the co-stars. Some others include Charlize Theron and James Caan.
5. In which film was Joaquin Phoenix sent to jail in a foreign country?

Answer: Return to Paradise

Joaquin's character was sent to jail in Malaysia.
6. At what age did Joaquin change his name?

Answer: 3 or 4

Joaquin wanted a more earthy name like his siblings so while he was raking leaves with his father, his father decided to name him Leaf.
7. What toy company was shipping products on the ship that Joaquin's family took to get to the U.S.?

Answer: Tonka

When the men on the ship found Joaquin's family they gave Joaquin his first toy, a Tonka truck.
8. For what magazine was Joaquin featured on the cover in June 2000?

Answer: GQ

Joaquin graced the cover of GQ in the June 2000 issue.
9. Which famous comedian starred in 'Parenthood' with Joaquin?

Answer: Steve Martin

Made in 1989, Joaquin starred in 'Parenthood' with Steve Martin
10. Including Joaquin how many children did his parents have?

Answer: 5

The children of Heart and John(Joaquin's parents) are Joaquin, Rain, Summer, River and Liberty.
Source: Author JoaquinLUVR

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us