Quiz about Road To Bob Hope
Quiz about Road To Bob Hope

Road To Bob Hope Trivia Quiz


I am a young person who oddly adores Bob Hope, who is known as the "most honored entertainer" according to Guinness. I have has seen at least 30 of his movies, thus, I hope this quiz is challenging to those of Hope's generation.

A multiple-choice quiz by serapheim. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities H-J
  8. »
  9. Bob Hope

Author
serapheim
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
93,952
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
1945
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Thbigbopper (9/20), Guest 92 (16/20), misstified (13/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what movie does Bob Hope play the sole heir to the throne of a fictitious country? Hint

Call Me Bwana
Son of Paleface
Paleface
Where There's Life

2. Which singing actor was Bob Hope's co-star in the "Road To" movies? Hint

Roy Rogers
Bing Crosby
Danny Kaye
George Burns

3. What gorgeous actress served as the source of rivalry between Bob Hope and his co-star in the "Road To" movies? Hint

Dorothy Lamour
Lucille Ball
Virginia Mayo
Signe Hasso

4. Which is not a movie that Bob Hope starred in? Hint

Road to Kashmir
Road to Singapore
Road to Morocco
Road to Zanzibar

5. Which 1980's movie, in which Hope makes a cameo appearance, features a plotline of two inexperienced schemers very similar to the co-stars of the "Road To" pictures? Hint

Ferris Bueller's Day Off
See No Evil, Hear No Evil
Spies Like Us
Planes, Trains, and Automobiles

6. Bob Hope is most remembered, and will always be remembered, for his signature song which he first sang with Shirley Ross in his debut appearance in "The Big Broadcast of 1938." What is this song?
Hint

Put It There Pal
Thanks For The Memory
Ya Got Class
Buttons and Bows

7. Hope is often a master of impersonations, and claims to be "Sylvester the Great," a "man of seven faces" in "The Princess and the Pirate." What classic, famous character does Bob Hope impersonate throughout one of his other movies? Hint

Queen Elizabeth II
The Hook
Casanova
Robin Hood

8. What Bob Hope film received most critical, not box office, acclaim? Hint

Alias Jesse James
Paleface
The Louisiana Purchase
The Seven Little Foys

9. In which of the following movies did Bob Hope not appear? Hint

My Favorite Blonde
My Favorite Brunette
My Favorite Spy
My Favorite President

10. Which is NOT one of the several films in which Lucille Ball and Bob Hope were co-stars? Hint

Fancy Pants
Sorrowful Jones
Facts of Life
How To Commit Marriage

11. In 1956, Bob Hope made his first and only appearance on "I Love Lucy". In this episode, how did Hope happen to meet up with Lucy? Hint

He appears as himself on Ricky's television show.
He appears as a plumber at Lucy and Ricky's apartment while Lucy is taking a bath.
He runs into Lucy in a locker room at Yankee stadium as himself.
Lucy meets him as himself near the pool of Lucy and Ricky's Hollywood hotel.

12. In what film noir spoof, starring Hope, Lamour, and Lon Chaney Jr., does Bob Hope play an aspiring, but clueless detective? Hint

My Favorite Brunette
Never Say Die
My Favorite Spy
They've Got Me Covered

13. In what 1948 spoof of Western films does Bob Hope play Painless Pete Potter, a dentist? Hint

Road to Utopia
The Princess and the Pirate
Paleface
Son of Paleface

14. In what 1941 movie, again costarring Dorothy Lamour, does Bob Hope play a movie star who accidentally enlists in the army? Hint

Caught In The Draft
Cancel My Reservation
Boy Did I Get A Wrong Number
Never Say Die

15. In what movie does Bob Hope play the role of the Mayor of New York? Hint

Alias Jesse James
Beau James
Here Come the Girls
Jimmy Walker

16. "The two stars of "The Cat and the Canary" find love and laughter in a haunted house!", is a tagline from a 1940 Bob Hope movie. Which movie is it from? Hint

Scared Stiff
My Favorite Brunette
The Ghost Breakers
That Certain Feeling

17. Here's some general questions about Bob Hope, the man. What kind of award did Bob Hope not win? Hint

Emmy
Oscar
Golden Laurel
Screen Actors Guild Award

18. Bob Hope performed for American troops all over the world. For which war did he perform for American soldiers? Hint

Korean War
World War II
The Vietnam War
All of these

19. What is Bob Hope's real name? Hint

Beaufort Stanley Hope
Humphry Townes Hope
Leslie Townes Hope
Robert Stanley Hope

20. What is Bob Hope's country of birth? Hint

England
Ireland
United States
Canada


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what movie does Bob Hope play the sole heir to the throne of a fictitious country?

Answer: Where There's Life

The title of the 1947 film cheekily suggests that "Where There's Life", there's Hope.
2. Which singing actor was Bob Hope's co-star in the "Road To" movies?

Answer: Bing Crosby

Bing Crosby was also insinuated in many inside jokes in movies that Bob Hope starred in, most notably in "The Princess and the Pirate," where Bing Crosby steals the girl, played by Virginia Mayo, away at the very end. The witty exchanges between the two men made the films even more dynamic, due to the frequency of their ad-libbing in the movies.
3. What gorgeous actress served as the source of rivalry between Bob Hope and his co-star in the "Road To" movies?

Answer: Dorothy Lamour

The lovely Dorothy Lamour creates a legacy of fueding between Bob Hope and Bing Crosby in the "Road To" movies. Crosby, of course, wins her almost every time. Although Lamour settles for Hope in "Road to Utopia", when the men are separated by a crack in the ice, with Lamour on Hope's side.
4. Which is not a movie that Bob Hope starred in?

Answer: Road to Kashmir

Many "Road To" pictures were located in foreign countries, often creating a recurring plot, where the two schemers attempt to either outwit or survive that country's cultural norms, with Lamour as the exotic distraction.
5. Which 1980's movie, in which Hope makes a cameo appearance, features a plotline of two inexperienced schemers very similar to the co-stars of the "Road To" pictures?

Answer: Spies Like Us

The 1985 movie "Spies Like Us", starring Chevy Chase and Dan Aykroyd, was an hilarious take on the "Road To" movies, including some of the same techniques of distraction the pair would use to get out of danger. Bob Hope accidentally golfs himself into one of the scenes of the movie.
6. Bob Hope is most remembered, and will always be remembered, for his signature song which he first sang with Shirley Ross in his debut appearance in "The Big Broadcast of 1938." What is this song?

Answer: Thanks For The Memory

This culturally recognizable song has already been featured in virtually all television biographies of Bob Hope, and seems reminiscent of nostalgia for old Hollywood pictures such as the star-studded cast of "The Big Broadcast of 1938".
7. Hope is often a master of impersonations, and claims to be "Sylvester the Great," a "man of seven faces" in "The Princess and the Pirate." What classic, famous character does Bob Hope impersonate throughout one of his other movies?

Answer: Casanova

Hope clumsily assumes the persona of the hearthrob, Casanova, in the 1954 period movie "Casanova's Big Night."
8. What Bob Hope film received most critical, not box office, acclaim?

Answer: The Seven Little Foys

Including generally good critical reception, the 1955 picture "The Seven Little Foys," also starring James Cagney, was nominated for Best Screenplay in 1956. Although "Paleface", a box office success, won an Academy Award for the song "Buttons and Bows", which Hope sings in the movie.
9. In which of the following movies did Bob Hope not appear?

Answer: My Favorite President

Although Bob Hope rubbed elbows with many presidents, including joining them in his favorite sport, golf, Hope only acted in "My Favorite Spy," "My Favorite Blonde," and "My Favorite Brunette,". All of these are hilarious comedies.
10. Which is NOT one of the several films in which Lucille Ball and Bob Hope were co-stars?

Answer: How To Commit Marriage

Bob Hope had numerous on-screen appearances and performances with Lucille Ball, and they had tremendous chemistry as a comedic pair. My favorite film with the two is 1949's "Sorrowful Jones", arguably one of Hope's best movies.
11. In 1956, Bob Hope made his first and only appearance on "I Love Lucy". In this episode, how did Hope happen to meet up with Lucy?

Answer: He runs into Lucy in a locker room at Yankee stadium as himself.

The episode was entitled "Lucy and Bob Hope" and first aired on October 1, 1956.
12. In what film noir spoof, starring Hope, Lamour, and Lon Chaney Jr., does Bob Hope play an aspiring, but clueless detective?

Answer: My Favorite Brunette

The 1947 film, "My Favorite Brunette", features Hope as a baby photographer who gets caught up in the mysterious plot and identity of a detective, when he promises to overlook his detective friend's office. This movie is a great combination of mystery and comedy with a suprise cameo as well!
13. In what 1948 spoof of Western films does Bob Hope play Painless Pete Potter, a dentist?

Answer: Paleface

Starring opposite Jane Russell, who plays Calamity Jane, Bob hope plays the painless dentist. This movie was also Hope's first color feature.
14. In what 1941 movie, again costarring Dorothy Lamour, does Bob Hope play a movie star who accidentally enlists in the army?

Answer: Caught In The Draft

The movie title "Caught in the Draft" is another toungue-in-cheek title so common in Hope's movies, which again has Hope playing an ineffectual coward playing the unlikely hero.
15. In what movie does Bob Hope play the role of the Mayor of New York?

Answer: Beau James

Hope plays the easily corrupted mid 1920's Mayor Jimmy Walker in the 1957 movie. This toned down role, in comparison to the real story, is probably the most uncomedic and dramatic Bob Hope has ever played.
16. "The two stars of "The Cat and the Canary" find love and laughter in a haunted house!", is a tagline from a 1940 Bob Hope movie. Which movie is it from?

Answer: The Ghost Breakers

"The Ghost Breakers" is a silly horror spoof where Hope, paired with Paullette Goddard, encounter ghosts and scary zombies.
17. Here's some general questions about Bob Hope, the man. What kind of award did Bob Hope not win?

Answer: Oscar

Although Bob hope won an innumerable amount of awards, many of them honorary, including a knighthood, he did not win an Oscar.
18. Bob Hope performed for American troops all over the world. For which war did he perform for American soldiers?

Answer: All of these

During the WWII, Hope recalls his plane being shot at when he was on his way to perform for the troops, and his response to this threat was "I have critics everywhere."
19. What is Bob Hope's real name?

Answer: Leslie Townes Hope

Bob Hope, sometimes known as Robert Hope, was born with the name Leslie Townes Hope. In his films, Hope's name is often a hyperbolic pseudonym like "Sorrowful," "Fearless" or "Sylvester the Great," covering up less desirable names such as "Humphry," which I believe, points to his less desirable real name.
20. What is Bob Hope's country of birth?

Answer: England

Although he has become a symbol of Americana, Lesley Townes Hope was born May 29, 1903 (most probably) in Eltham, England.
Source: Author serapheim

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 11 2023 : Thbigbopper: 9/20
Dec 31 2022 : Guest 92: 16/20
Dec 13 2022 : misstified: 13/20

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Bing Crosby Related Quizzes:

Here are a few quizzes written by myself and others that have a connection to my favorite actor and singer, Bing Crosby. Enjoy!

  1. Bing Crosby Fun Facts Difficult
  2. The Breezy Lyrics of Bing Crosby's #1 Hits Very Easy
  3. Bing, Bob or Dottie? Average
  4. Only Forever Average
  5. Bob "Man-of-Many-Nicknames" Hope Tough
  6. Bing Crosby - King of the Crooners Tough
  7. Hope and Crosby; The Road Movies Average
  8. The Crooners: Part 3 Through the Years Average
  9. Names and Pseudonyms Easier
  10. Road To Bob Hope Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us