FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 20th Century Fashion
Quiz about 20th Century Fashion

20th Century Fashion Trivia Quiz


For all fashion lovers!

A multiple-choice quiz by Seiva. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Beauty Accessories & Fashion
  8. »
  9. Fashion & Beauty Mixture

Author
Seiva
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
38,231
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3891
Last 3 plays: Henry0508 (6/10), Guest 109 (3/10), Guest 62 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first fashion designer to release a fashion-related fragrance? Hint


Question 2 of 10
2. Where did Gabrielle Chanel's famous nickname 'Coco' come from? Hint


Question 3 of 10
3. In 1947, Christian Dior surprised the fashion word with a stunning collection of luxurious clothes, that changed the post-war scene. How was it called? Hint


Question 4 of 10
4. In the 60's, London became the center of youth fashion. How did this period get known as? Hint


Question 5 of 10
5. What group of young people ruled fashion in the 80s? Hint


Question 6 of 10
6. Which among these designers was not a minimalist? Hint


Question 7 of 10
7. Who designed the famous black dress that Audrey Hepburn wore in 'Breakfast at Tiffany's'? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the considered the queen of punk's fashion? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following models has never been VH1 and Vogue's model of the year? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following brands doesn't have Tom Ford as the Creative Director? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 22 2024 : Henry0508: 6/10
Apr 01 2024 : Guest 109: 3/10
Mar 24 2024 : Guest 62: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first fashion designer to release a fashion-related fragrance?

Answer: Paul Poiret

His fragrance was released in 1911, and it was called 'Rosine' after his daughter.
2. Where did Gabrielle Chanel's famous nickname 'Coco' come from?

Answer: A song she performed in a musical called 'Qui qu'a vu Coco'.

She performed this song in 1905.
3. In 1947, Christian Dior surprised the fashion word with a stunning collection of luxurious clothes, that changed the post-war scene. How was it called?

Answer: New Look

4. In the 60's, London became the center of youth fashion. How did this period get known as?

Answer: Swinging London

5. What group of young people ruled fashion in the 80s?

Answer: Yuppies

As in "Young Urban Professional" or "Young upwardly [mobile] professional".
6. Which among these designers was not a minimalist?

Answer: Gianni Versace

7. Who designed the famous black dress that Audrey Hepburn wore in 'Breakfast at Tiffany's'?

Answer: Hubert de Givenchy

8. Who is the considered the queen of punk's fashion?

Answer: Vivienne Westwood

9. Which of the following models has never been VH1 and Vogue's model of the year?

Answer: Angela Lindvall

10. Which of the following brands doesn't have Tom Ford as the Creative Director?

Answer: Prada

Source: Author Seiva

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us